ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ρόλος των αποχωρήσεων και του Μουντιάλ στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση του Ολυμπιακού καταστρώνουν το πλάνο της νέας σεζόν, αντιμετωπίζοντας δύο αστάθμητους παράγοντες: το τάιμινγκ των αποχωρήσεων και το Μουντιάλ.

Από τις 9 Απριλίου ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει βάλει μπρος για τη νέα σεζόν. Εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς και από τότε οι Πειραιώτες σιγά σιγά ξεκίνησαν τον σχεδιασμό ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Αυτή η εξέλιξη, έστω κι αν ήταν προϊόν μια κακής σεζόν, θεωρητικά δίνει μια αβάντα χρόνου στους "ερυθρόλευκους". Με τη λογική ότι ο Πορτογάλος τεχνικός με τους συνεργάτες του εξασφάλισαν αρκετά νωρίς ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το έμψυχο δυναμικό που παραλαμβάνουν.

Χρόνο θεωρητικά εξασφαλίζει και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ θα είναι μεγάλο και σίγουρα όχι ζήτημα κάποιων ημερών, επομένως όσο πιο γρήγορα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις του προπονητή, τόσο το καλύτερο για τους Ερυθρόλευκους.

Στην πράξη πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, τουλάχιστον όσο μοιάζουν στην θεωρία. Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του και την διοίκηση του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζουν δύο αστάθμητους παράγοντες: το τάιμινγκ των αποχωρήσεων και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

ΤΟ... ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

Αυτό που θέλει να κάνει το γρηγορότερο δυνατό ο Ολυμπιακός, είναι να ξεφορτωθεί τους παίκτες που δεν υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Οτζίτζα, Σεμπά, Πάρντο, Εμενίκε και Βούκοβιτς φιγουράρουν ψηλά ψηλά σε αυτή τη λίστα, εκεί που ανήκουν και παίκτες όπως ο Ζιλέ με τον Τζούρτζεβιτς, τον Μαρτίνς και τον Μποτία.

Και αν για τον τελευταίο τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί αφού εκπνέει το συμβόλαιο του στις 30 Ιουνίου, για τους υπόλοιπους θα πρέπει να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για τον σύλλογο.

Όχι εύκολο εγχείρημα, καθώς μιλάμε για μια οκτάδα παικτών, που είτε κόστισαν πολλά χρήματα για να αποκτηθούν, είτε αμείβονται πλουσιοπάροχα. Ή ακόμη χειρότερα, συνδυάζουν και τις δύο συνθήκες...

Οι καλές επαφές που έχει ο Ολυμπιακός με μανατζερικά κανάλια σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εύκολα ή δύσκολα, η φόρμουλα αποχώρησης των παραπάνω παικτών θα βρεθεί.

Αλλά αυτό το τελευταίο έχει τη σημασία του. Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει πίσω έστω και μέρος των χρημάτων που δαπάνησε πέρσι το καλοκαίρι; Και πόσο γρήγορα θα καταφέρει να αποδεσμευτεί από τους "ανεπιθύμητους";

Το "πώς;" και το "πότε;" θα φύγουν όσοι δεν υπολογίζονται, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ευελιξία των κινήσεων του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι. Η πώληση (και όχι ο δανεισμός ή η αποδέσμευση) παικτών μπορεί να φέρει μεγαλύτερη άνεση στα ταμεία και η απαλλαγή από "βαριά" συμβόλαια, να ανοίξει χώρο στο μπάτζετ για τις ετήσιες αμοιβές.

ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ανσαριφάρντ, Μάριν, Σισέ, Ένχελς, Χατζισαφί, Φορτούνης, Νικολάου, Ελαμπντελαουί. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Μπορεί κάλλιστα ένα πρωί να "σκάσει" πρόταση για την πώλησή τους. Είναι ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας ενόψει καλοκαιριού, που μπορεί να επηρεάσει το παζλ του ρόστερ.

Και είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί ολοκληρωτικά από την διοίκηση, καθώς αν θα έρθει πρόταση, πότε θα έρθει και αν αυτή θα είναι σε ύψος που μπορεί να γίνει αποδεκτή, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να γνωρίζει.

ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που επηρεάζει -και συνήθως αρνητικά- την κίνηση της αγοράς τις ημέρες της διεξαγωγής του. Και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι ακόμη κι αν δεν έχεις πορτοφόλι να ψωνίσεις από τα ράφια του Μουντιάλ, πάλι θα πρέπει να περιμένεις.

Οι μάνατζερ δεν βιάζονται. Τσεκάρουν πώς διαμορφώνονται οι τιμές στην αγορά μέσα από τα παιχνίδια του τουρνουά και ανάλογα με τις αγοραπωλησίες στο top επίπεδο (παικτών - συλλόγων), μπαίνουν τα... ταμπελάκια με τις τιμές στα μεσαία και χαμηλά ράφια.

Το γεγονός ότι εφέτος η μεταγραφική αγορά θα κινηθεί σε αργούς ρυθμούς, ειδικά τον Ιούνιο, εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του να στελεχώσει γρήγορα το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΡΑΛΑΣ

Η κουβέντα για τον Μιραλάς καλά κρατεί και το ρεπορτάζ θέλει τον Βέλγο να μην συγκεντρώνει παρά λίγες πιθανότητες παραμονής στον Ολυμπιακό, για παραπάνω από έναν λόγους αλλά κυρίως για τα ποσά που θα απαιτούνταν τώρα για μια τέτοια μεταγραφή.

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά, είναι ξεκάθαρο ότι ρήτρα αγοράς του δεν υπάρχει. Συνεπώς, οποιαδήποτε κουβέντα μπορεί να γίνει, αν γίνει, μεταξύ Ολυμπιακού και Έβερτον, θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Η επιθυμία του Μιραλάς είναι επίσης ξεκάθαρη, οπότε σε πιθανό deal με την Έβερτον, ο παίκτης με τον Ολυμπιακό θα έβρισκαν τη φόρμουλα υπογραφής συμβολαίων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αγγλικός σύλλογος, που για κάποιο λόγο έχει "μουλαρώσει" θέλοντας να κάνει όσο πιο δύσκολη γίνεται τη ζωή του Μιραλάς.

Τα "ζαχαρωτά" θέλουν να περιμένουν το Μουντιάλ. Καλά κάνουν. Το ερώτημα είναι το εξής: θα πάει στη Ρωσία ο Κέβιν; Και αν πάει, πόσο ενεργό ρόλο μπορεί να έχει με βάση τη λογική ενός υπερταλαντούχου ρόστερ όπως αυτό της εθνικής Βελγίου; Η λογική πάλι λέει ότι η Έβερτον δεν μπορεί να περιμένει και πολλά για limit up των μετοχών του παίκτη μέσω της παρουσίας του στο Μουντιάλ.

Το... 10άρικο που ψάχνουν οι Άγγλοι μπορεί να το βρουν, αλλά μόνο στις αγορές της Κίνας ή της Αραβίας. Και... αν! Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσε ο Μιραλάς σε μια τέτοια μεταγραφή. Να τον πάνε στην κόντρα αφήνοντας τον στην εξέδρα; Αν έχουν την πολυτέλεια να του δίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή κάνα τάλιρο με την εφορία), όπως προβλέπει το συμβόλαιο του, για να τον έχουν... τουρίστα, ας το κάνουν.

Η Έβερτον μπορεί να θέλει ό,τι θέλει για τον Μιραλάς, το θέμα όμως είναι τι μπορεί πραγματικά να πάρει. Και επειδή μιλάμε για μια υπόθεση που μπορεί να τρενάρει μέχρι και τον Αύγουστο, ως τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν. Και να αυξηθούν σημαντικά οι πολύ λίγες -πράγματι- πιθανότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να παραμείνει ο Βέλγος στα ερυθρόλευκα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα post Δημάτου, Καραπαπά, ΠΑΟΚ για τον Χένρικσεν
Καμία απόφαση ακόμη για Ρόσα στον Ολυμπιακό
Ρόσα: "Φυσικά θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ