ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "παράδεισος" του Ολυμπιακού, η "κόλαση" της ΑΕΚ!

Ο "παράδεισος" του Ολυμπιακού, η "κόλαση" της ΑΕΚ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ μετρά πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ, ενώ έχει δεχτεί 18. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει (VIDEOS).

"Εδώ είναι το Κάστρο, εδώ η δύναμή σου", γράφει ένα από τα πολλά πανό που έχουν σηκωθεί κατά καιρούς στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Η αλήθεια είναι ότι στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και ιδιαιτέρως στα τελευταία, ο Ολυμπιακός κάνει επίδειξη ισχύος και βρίσκει τον τρόπο να θριαμβεύει. Δεν βρίσκει βέβαια πάντα την Ένωση στα καλύτερά της, όμως τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα ιδιαίτερα, ασχέτως της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων.

Χθες (2/10), οι Πειραιώτες θριάμβευσαν με 3-0 και πλέον μετρούν πέντε σερί νίκες απέναντι στους "κιτρινόμαυρους" σε επίπεδο πρωταθλήματος, όπου έχουν πετύχει 18 τέρματα και δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα. Αν μη τι άλλο, ένα εντυπωσιακό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και σε κάθε περίπτωση δεν... κολακεύει τον "Δικέφαλο", ο οποίος περνάει εφιαλτικές στιγμές στο Φάληρο.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις των δυο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος (εξαιρείται το 2-1 του 2010, διότι ήταν για τα play offs) και πώς φτάσαμε σε αυτό το ανεπανάληπτο 18-0 για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ένωση.

2010-11: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 6-0

Την σεζόν 2010-11, ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε έδινε αγώνα-φιέστα με την ΑΕΚ στο Φάληρο και μετατράπηκε σε "πάρτι" από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόλις στο 2' ο Τζεμπούρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μέλμπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Φουστέρ έκανε το 3-0 στο 20', για να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο καταιγιστικό από το 61' ως το 71' με τέρματα των Τζεμπούρ, Μιραλάς και Χολέβας αντίστοιχα. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν έριχναν "στροφές" οι Πειραιώτες.

2011-12: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 2-0

Την επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στο Φάληρο και από τα μέσα του πρώτου μέρους κατάφερε να τελειώσει το ματς και να μην χρειαστεί να ιδρώσει από 'κει και πέρα. Στο 5' ο Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, για να έρθει ο Μιραλάς στο 23' να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Μια εύκολη νίκη για τους "ερυθρόλευκους" απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική.

2012-13: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0

Η σεζόν αυτή είναι η πλέον εφιαλτική στην ιστορία της ΑΕΚ, γνωρίζοντας το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά και όχι στο χορτάρι, όπου ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία απολύτως αντίσταση. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέτυχε δυο γκολ στο 13' και στο 57', ενώ το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών σημειώθηκε στο 62' από τον Τζαμέλ Αμπντούν.

2015-16: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0

Πέρυσι, ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από δυο χρόνια ταλαιπωρίας στις μικρότερες κατηγορίες, που δεν συνάδουν ούτε με το όνομά της, ούτε με το πρεστίζ της. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Μποτία, για να ακολουθήσει ένα ξέσπασμα προς το τέλος του αγώνα με τους Ιντέγε και Φορτούνη (δυο γκολ, το ένα με πέναλτι). Μια δύσκολη νίκη όπως δαιφαινόταν, μετατράπηκε σε θρίαμβο για τους "ερυθρόλευκους".

2016-17: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0

Για να φτάσουμε στην χθεσινή πολύ άνετη νίκη του σαφώς ανώτερου Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ με 3-0. Ο Ιντέγε στο 7' ανοιξε το σκορ μετά τον ωραίο συνδυασμό με τους Φορτούνη και Σεμπά, ενώ στο 64' ο Μαρτίνς έκανε δυο τα γκολ για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79' με ένα τυχερό γκολ του Φορτούνη, όταν ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να διώξει με τάκλιν, η μπάλα κόντραρε στον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ