ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέο μουσείο με χορηγία Μαρινάκη

Νέο μουσείο με χορηγία Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρονών ζωής του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δωρήσει περισσότερα από 3 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του μουσείου των "ερυθρολεύκων".

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/3), με αφορμή τα γενέθλια του Ολυμπιακού στις 10/3, όταν και ο σύλλογος του Πειραιά συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής.

Αρκετές και πρωτοποριακές είναι οι δράσεις που έχει ετοιμάσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την Τρίτη (10/3) αλλά και τις επόμενες μέρες, ενώ σε διάφορα σημεία του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα γεγονότα και σίγουρα έξω από τα συνηθισμένα.

Ωστόσο σίγουρα η είδηση της ημέρας είναι αυτή που βγήκε από τα χείλη του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο και ιδιαίτερα ακριβό δώρο στον σύλλογο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δωρίσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού του μουσείου που φιλοξενείται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι ευχές της Ατλέτικο Μαδρίτης στον Ολυμπιακό

Τα σχέδια θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση προς τα τέλη Απριλίου και προβλέπουν τον υπερδιπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων του μουσείου, την επιβλητική είσοδο της τεχνολογίας που θα προσφέρει ένα διαδραστικό χαρακτήρα στους επισκέπτες και γενικότερα τον εκσυγχρονισμό του με βάση το πως λειτουργούν τα μουσεία των σπουδαιότερων κλαμπ της Ευρώπης.

"Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του Θρύλου. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό το σύλλογο γιατί πριν τον Μανιάτη και πριν τον Καρεμπέ υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πολλά κατορθώματα για το σύλλογο. Νιώθω πολύ υπερήφανος αλλά ταυτόχρονα νιώθω και πολύ μικρός σε σχέση με αυτά που έχει πετύχει ο σύλλογος αυτά τα 90 χρόνια.

Θέλω να ανακοινώσω πως ο πρόεδρός μας για να τιμήσει αυτή τη επέτειο σκέφτηκε έναν τρόπο για να προσφέρει κάτι. Αποφάσισε να δωρίσει ο ίδιος περισσότερα από 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία του νέου μουσείου του Ολυμπιακού που θα είναι διαφορετικό από το σημερινό, θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με το σημερινό, για να διαδοθεί η ιστορία του Ολυμπιακού.

Σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές τεχνολογίες και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει ακόμα περισσότερο γνωστό το όνομά μας στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αυτό το μουσείο απευθύνεται σε όλους τους φιλάθλους, Έλληνες και ξένους. Ακόμα μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έχουν κάνει τον Ολυμπιακό να έχει τόσο μεγάλη ιστορία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς πρόσθεσε:

"Το μουσείο του Ολυμπιακού θα γίνει στον ίδιο χώρο αλλά θα είναι πολύ μεγαλύτερο, η επέκταση θα γίνει προς την πλευρά του ΣΕΦ. Πιστεύω θα είναι τουριστικός προορισμός για όσους έρχονται στον Αθήνα και στον Πειραιά. Θα είναι μία τεράστια παρακαταθήκη".

Οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν παράλληλα και σε μια ειδική έκδοση (βιβλίο + dvd) που θα φορά σημαντικές στιγμές της ιστορίας του συλλόγου και σε πολύ προσιτή τιμή, έτσι ώστε στις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα να μπορούν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, να την αποκτήσουν.

Για να γίνει ακόμη πιο εύκολο αυτό, ο Ολυμπιακός θα φροντίσει έτσι ώστε η συγκεκριμένη έκδοση να διανεμηθεί όπως ο Τύπος, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στην αγορά της. Φυσικά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF.

Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων του Ολυμπιακού το κατάστημα RED Store στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" προσφέρει με την αγορά κάθε προϊόντος άλλο ένα ίδιο δώρο. Η προσφορά ισχύει από 10/03/2015 – 15/03/2015 για το κατάστημα που βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και για αγορές μόνο από το κατάστημα (όχι ηλεκτρονικά).

Μετά από την προβολή βίντεο με φιλάθλους να μιλούν για το τι σημαίνει Ολυμπιακός για εκείνους, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε τα εξής:

"Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται πλέον ως μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και ας μην το έχουν καταλάβει ακόμα κάποιοι αντίπαλοι μας στην Ελλάδα. Ο σύλλογός μας μεγαλώνει πολύ στην Ευρώπη και στον κόσμο".

Στο πρόσφατο ντέρμπι της Ατλέτικο με τη Ρεάλ, η διοίκηση της Ρεάλ μας ευχήθηκε σε ένα γεμάτο "Βιθέντε Καλδερόν" δείχνοντας στα μάτριξ το επετειακό μας λογότυπο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τα events που έχουν προγραμματιστεί για την εκδήλωση: "Για αύριο και για 5 ημέρες, 10 έως 15 Μαρτίου, θα υπάρχει από το Red Store, προσφορά 1+1. Για κάθε προϊόν που θα αγοράζει ένας φίλος της ομάδας θα παίρνει άλλο ένα δώρο.

Για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού θα υπάρχει και μία συλλεκτική έκδοση που θα λέγεται 90 χρόνια Θρύλος. Θα είναι μία προσιτή και φθηνή έκδοση που θέλουμε να μπει σε κάθε σπίτι.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την προσπάθεια θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF. Θέλουμε οι δράσεις μας να είναι διαδραστικές να έχουμε τη συμμετοχή των φιλάθλων μας.

Σε λίγες ώρες από το επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού θα υπάρχει σχετική δήλωση για τα 90 χρόνια της ομάδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή η εποχή είναι ευλογημένη για τον Ολυμπιακό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο και τους κύριους Αγγελόπουλους στο μπάσκετ. Έχουμε παντού ηγέτες".

Το λογότυπο που δημιουργήθηκε για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού

Νέο μουσείο με χορηγία Μαρινάκη

Η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας (9/3) στο 'Γ. Καραϊσκάκης":

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ