ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να "κλειδώσει" την ηρεμία του

Να "κλειδώσει" την ηρεμία του
INTIME SPORTS

Το "3x3" και η... μονιμοποίηση της ηρεμίας είναι πλέον ο άμεσος στόχος του Ολυμπιακού έως την διακοπή, διάστημα που θα ξεκαθαρίσουν και οι μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών ενόψει Ιανουαρίου.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού για την φετινή σεζόν θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο, πλέον στο Europa League, με τους Πειραιώτες να περιμένουν την Δευτέρα (15/12) τα... κέφια της κληρωτίδας προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλο τους.

Μέχρι τον Φλεβάρη και τις τότε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις υπάρχει όμως πολύς χρόνος και στο Λιμάνι δεν έχουν παρά να συγκεντρωθούν στις εγχώριες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και τις κινήσεις που θα κάνουν τον Γενάρη με σκοπό την αναβάθμιση του ρόστερ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δείχνει διαφορετικό - προς το χειρότερο - πρόσωπο στην Super League σε σχέση με αυτό που έδειξε στο Champions League, με συνέπεια να έχει μείνει 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Μια διαφορά που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν ο "Δικέφαλος" δεν είχε σκοντάψει στα Πηγάδια.

Επομένως οι Πειραιώτες δεν έχουν παρά να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και να κάνουν το "3x3" στα παιχνίδια με Λεβαδειακό (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και Καλλονή (εκτός), που ακολουθούν μέχρι την διακοπή εξαιτίας των εορτών.

Οι νίκες σε αυτά τα ματς θα επαναφέρουν στο 100% την ηρεμία στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, ενδεχομένως να φέρουν τον Ολυμπιακό πιο κοντά στην κορυφή εφόσον υπάρξει νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ, ενώ σίγουρα θα εξασφαλίσουν λίγο περισσότερο χρόνο στον Μίτσελ και την διοίκηση της ομάδας στην αναζήτηση των κατάλληλων παικτών που θα προστεθούν στο ρόστερ τον Γενάρη.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου (13/12, 19:30) με τον Λεβαδειακό, ο Ισπανός τεχνικός δεν σκέφτεται να διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα του, σε σχέση πάντα με τους παίκτες που ξεκίνησαν στο ματς με την Μάλμε.

Το πλέον πιθανό είναι να μείνει εκτός βασικού σχήματος ο Αμπιντάλ (έχει... τσεκάρει το εισιτήριο του με προορισμό την Βαρκελώνη) και να τον αντικαταστήσει ο Σιόβας (επικρατέστερο σενάριο) ή ο Αυλωνίτης. Δύο ερωτηματικά είναι οι Εντινγκά και Κασάμι. Ο πρώτος εξαιτίας κόπωσης και ο δεύτερος για την κατάσταση που βρίσκεται (και θα αποσαφηνιστεί την Πέμπτη 11/12) μετά το επικίνδυνο - τουλάχιστον - μαρκάρισμα του Αντού στο ματς με την Μάλμε.

Πρόθεση του Μίτσελ είναι να μην κάνει πολλές αλλαγές, αν και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανάλογα και με την εικόνα που θα σχηματίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού για τους παίκτες του, μέσα από τις δύο προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Θέλει Άλβες, κοιτάζει και Χελάντερ

Όπως ενημερωθήκατε την Τετάρτη (10/12) από το Sport24.gr , ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την απόκτηση του Μπρούνο Άλβες τον Γενάρη, με τον ίδιο τον παίκτη να δηλώνει πως θα του άρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μπρούνο Άλβες: "Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα"

Προσπάθεια για την απόκτηση του Πορτογάλου διεθνή στόπερ είναι δεδομένο πως θα γίνει, την στιγμή που δεν είναι μακρινό το σενάριο να κινηθεί για έναν ακόμη παίκτη ο Ολυμπιακός. Με τον Φίλιπ Χελάντερ να βρίσκεται στο "ερυθρόλευκο" μικροσκόπιο, κάτι που παραδέχθηκε και ο Κριστιάν Καρεμπέ σε σουηδικά ΜΜΕ.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της πειραϊκής ΠΑΕ υποστήριξε πως ο 21χρονος στόπερ της Μάλμε είναι ένας παίκτης που έχει τραβήξει την προσοχή των Πρωταθλητών Ελλάδας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η τελευταία λέξη ανήκει στον Μίτσελ.

Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" εξετάζουν και άλλες λύσεις για την θέση του κεντρικού αμυντικού, κυρίως από τα πρωταθλήματα της Ιβηρικής. Η απόκτηση ενός στόπερ είναι δεδομένη και έχει να κάνει με το γεγονός της απόσυρσης του Αμπιντάλ από τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ η ιδέα να "διπλώσουν" οι κινήσεις θα υλοποιηθεί ανάλογα με την κατάσταση του Δημήτρη Σιόβα.

Αν ο 26χρονος διεθνής αμυντικός δείξει στο άμεσο διάστημα πως έχει ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς και είναι σε θέση να προσφέρει τα όσα (πολλά) μπορεί, τότε ο Ολυμπιακός θα αρκεστεί στην προσθήκη μόνος ενός στόπερ τον Γενάρη.

Εξτρέμ σίγουρα και φορ υπό προϋποθέσεις

Με τους Γκαζαριάν, Ντοσεβί και Ντουρμάζ να μην μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι "σπέσιαλ" και τον Αφελάι να μην είναι ο ορισμός του εξτρέμ, είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός αναζητά έναν ποιοτικό παίκτη για τις πτέρυγες της επίθεσης.

Ονόματα γνωστά (όπως του Πέδρο Λεόν) αλλά και νέες περιπτώσεις (όπως οι προτάσεις του Λουτσιάνο Γκαλέτι) υπάρχουν στην μεταγραφική ατζέντα των Πειραιωτών, που θεωρούν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης στην συγκεκριμένη θέση.

Η υπόθεση του φορ δεν είναι τόσο απλή. Θα εξαρτηθεί πολύ από το τι θα καταφέρουν οι Μπενίτες και Μήτρογλου στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την διακοπή. Ο Παραγουανός έχει ζωντάνια, ταχύτητα και δύναμη στο παιχνίδι του, ωστόσο στο - μικρό είναι η αλήθεια - δείγμα που έχει δώσει έως σήμερα έχει διακριθεί περισσότερο για την δημιουργία ευκαιριών προς τους συμπαίκτες του παρά για τις εκτελεστικές του ικανότητες.

Για το θέμα Μήτρογλου, είναι γνωστή εδώ και καιρό η υπόθεση. Αν το γκολ κόντρα στην Μάλμε τον απελευθερώσει έχει καλώς, διαφορετικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μπει και στο νέο έτος έχοντας αμφιβολίες για τι πραγματικά μπορεί να περιμένει από τον Έλληνα διεθνή στράικερ.

Σε εκκρεμότητα είναι πάντα το θέμα του Πουλίδο, ο οποίος έχει προσφύγει σε FIFA και CAS ζητώντας την ελευθερία του ή τουλάχιστον προσωρινή έκδοση δελτίου για να παίξει στον Ολυμπιακό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του.

Στο Λιμάνι είναι βέβαιοι για την θετική έκβαση του ζητήματος, ωστόσο ακόμη και αν ο Μεξικανός διεθνής κυνηγός τεθεί στην διάθεση του Μίτσελ τον Γενάρη, είναι αμφίβολο σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορεί να υπολογίζεται κανονικά καθώς έχει να αγωνιστεί περισσότερο από 6 μήνες, κάνοντας δύο προπονήσεις την ημέρα στο Μιλάνο με προσωπικό γυμναστή.

Οι προεργασίες στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού είναι ήδη σε εξέλιξη, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τα ματς με Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Καλλονή, όταν το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση θα έχουν συνάντηση προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως θα κινηθεί ο σύλλογος τον Γενάρη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ