ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Μπιλμπάο και Ολυμπιακός για Γκανέα"

Romania's Cristian Ganea, right, challenges Netherlands' Steven Berghuis during the international friendly soccer match between Netherlands and Romania on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Romania's Cristian Ganea, right, challenges Netherlands' Steven Berghuis during the international friendly soccer match between Netherlands and Romania on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Στο στόχαστρο των Ολυμπιακού, Μπιλμπάο και ομάδων της Bundesliga βρίσκεται ο 25χρονος Ρουμάνος αριστερός μπακ της Βιτόρουλ, Κριστιάν Γκανέα, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ. (videos)

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, "AS", ο Ολυμπιακός και η Μπιλμπάο ενδιαφέρονται για τον 25χρονο Ρουμάνο διεθνή αριστερό μπακ της Βιτόρουλ, Κριστιάν Γκανέα.

Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κωνστάντζας παρακολουθούν και ομάδες της Bundesliga, χωρίς όμως να γίνονται γνωστά τα ονόματα αυτών.

Ο Κριστιάν Γκανέα έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, αλλά όπως επισημαίνεται στο ισπανικό ρεπορτάζ μπορεί να αποχωρήσει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τη Βιτόρουλ έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ.

Ακόμη και ο τεχνικός της ομάδας και "θρύλος" του ρουμανικού ποδοσφαίρου, Γκεόργκι Χάτζι, θεωρεί αναπόφευκτη την αποχώρησή του. Μένει να φανεί πόσο ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων" (σύμφωνα με ρεπορτάζ της "AS"), ειδικά από τη στιγμή που στον Πειραιά όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν για ενίσχυση σε αυτή τη θέση (αριστερός μπακ).

Ο Γκανέα γεννήθηκε στις 24 Μάη του 1992 στην Μπρίστριτσα. Μεγάλωσε όμως στη Χώρα των Βάσκων και ξεκίνησε την καριέρα του από τμήματα υποδομής της Μπασκόνια και της Ιντάρτσου. Από εκεί μεταπήδησε στη Μαγιόρκα Β', ενώ πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στη Σαντανιί (τρίτη ισπανική κατηγορία τη διετία 2011-2013).

Πήρε, όμως, το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του. Πρώτα για την Τάργκου Μούρες, ενώ ακολούθησαν οι Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, Σατζεάτα Ναβοντάρι, Μπρασόβ και από το 2015 μόνιμος κάτοικος Κωνστάντζας με τη φανέλα της Βιτόρουλ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ σκόραρε το καλοκαίρι απέναντι στο ΑΠΟΕΛ για τα playoffs του Champions League.

Δείτε το πρόσφατο γκολ (0:44 του παρακάτω video) του Γκανέα στην ισοπαλία (1-1) με την Τιμισοάρα:

Και highlights από την καριέρα του 25χρονου Ρουμάνου αριστερού μπακ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ