ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπάσιμο για Αφελάι

Μπάσιμο για Αφελάι

Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην περίπτωση του Ίμπραχιμ Αφελάι της Μπαρτσελόνα, με τον παίκτη να είναι ο πρώτος στόχος για την θέση του εξτρέμ. Επιβεβαιώνουν τόσο από τους πρωταθλητές Ελλάδας όσο και από την Ισπανία.

Νέα δεδομένα στον Ολυμπιακό στην υπόθεση απόκτησης ενός εξτρέμ και την σπουδαία σε ποιότητα προσθήκη που θέλουν να κάνουν στο ρόστερ τους οι Πειραιώτες στην συγκεκριμένη θέση. Νέα είναι λοιπόν τα δεδομένα, αλλά όχι και το όνομα του παίκτη που απασχολεί έντονα τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς για τον Ίμπραχιμ Αφελάι είχατε διαβάσει στο Sport24.gr από τις 3 Αυγούστου.

Ο Ολλανδός (με καταγωγή από το Μαρόκο) εξτρέμ έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα πολύ δυνατά για τον Ολυμπιακό, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα των "μπλαουγκράνα" και τους Λουίς Ενρίκε για την επόμενη σεζόν.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις γύρω από τον 28χρονο εξτρέμ, καθώς όπως είπαμε το όνομα του υπήρχε αρκετό καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Προφανώς και ο Αφελάι δυσκολεύτηκε σημαντικά στην περίοδο που βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα και επί της ουσίας ουδέποτε κατάφερε να δείξει τις δεδομένες ικανότητες του, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει στον Πειραιά, εφόσον βεβαίως υπάρξει αίσιο τέλος στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει.

Το καλό νέο είναι πως πλέον ο παίκτης έχει αφήσει στο παρελθόν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε την περασμένη διετία και συμμετείχε κανονικά στην φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία της Μπαρτσελόνα.

Επομένως στον Ολυμπιακό δεν υφίσταται πλέον και ο όποιος σκεπτικισμός υπήρχε ενδεχομένως - και προφανώς δικαιολογημένα - για την κατάσταση του 28χρονου εξτρέμ, ενώ εξυπακούεται πως ο Μίτσελ θα είχε την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι τα καθέκαστα για τον Αφελάι μιλώντας με τον συμπατριώτη του τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε.

Μιλάμε λοιπόν για μια ιστορία υπαρκτή, την οποία και ο Ολυμπιακός προχωράει κάθε ώρα που περνά, θέλοντας να κάνει δικό του τον 28χρονο εξτρέμ, ολοκληρώνοντας έτσι μια σούπερ μεταγραφή, ισχυροποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του.

Ο Αφελάι είναι προϊόν των ακαδημιών της Αϊντχόφεν, στην οποία έμεινε μέχρι το Ιανουάριο του 2011, όταν και παραχωρήθηκε στην Μπαρτσελόνα. Στην Βαρκελώνη δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, είχε θέματα τραυματισμών και δόθηκε με την μορφή δανεισμού στην Σάλκε την περίοδο 2012/13. Επέστρεψε στους "μπλαουγκράνα" το περασμένο καλοκαίρι και ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός μοιάζει ως ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 262 παιχνίδια, με απολογισμό 45 γκολ και 26 ασίστ. Στην Εθνική Ολλανδίας έχει προλάβει να σημειώσει 5 γκολ σε 44 εμφανίσεις.

"Ο Αφελάι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό"

Από τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνουν ότι έχουν τον Ολλανδό στο στόχαστρο. Τα ισπανικά δημοσιεύματα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα. Η 'Sport' η οποία ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Μπάρτσα αναφέρει: "Ο Αφελάι δεν υπολογίζεται από τον Λουίς Ενρίκε και είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Ολυμπιακό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ