ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 16 Σεπτεμβρίου την Ατλέτικο Μαδρίτης και το Sport24.gr παρουσιάζει όλες τις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις ανάμεσα στους δυο προπονητές. Κυριαρχεί ο Μίτσελ ως παίκτης, προβάδισμα ο Σιμεόνε από τον πάγκο (pics & videos)

Πλησιάζει το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Γ. Καραϊσκάκης" (16/9, 21:45).

Διαβάστε στο Sport24.gr τί έχει συμβεί στις 9 συνολικά φορές που Μίτσελ και Σιμεόνε έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν είτε ως παίκτες, είτε ως προπονητές. Αυτή τη φορά βέβαια ο Τσόλο δεν θα είναι στον πάγκο αλλά κάπυ στην εξέδρα, αλλά η συνάντηση των δύο είναι δεδομένη.

Το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της χρονιάς πλησιάζει για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης. Στους πάγκους των δυο ομάδων κάθονται δυο παλιοί γνώριμοι, ο Μίτσελ και ο Τσόλο Σιμεόνε. Ο Ισπανός και ο Αργεντίνος έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν, τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές. Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, ο Μίτσελ έχει παίξει αντίπαλος του Σιμεόνε επτά φορές, φορώντας σε όλες τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τσόλο από την πλευρά του, στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις ήταν παίκτης της Σεβίγια και στις υπόλοιπες τρεις της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Ο Μίτσελ αντιμετώπισε τον Σιμεόνε 7 φορές ως παίκτης, όλες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η υπεροχή του Μίτσελ σε αυτά τα 7 παιχνίδια (όλα για το πρωτάθλημα, αφού δεν συναντήθηκαν ποτέ σε παιχνίδια Κυπέλλου ή στην Ευρώπη) είναι σαρωτική. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετράει 5 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μια ήττα, έχοντας πετύχει και δυο γκολ έναντι ενός του Σιμεόνε. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αυτό της προπονητικής καριέρας, οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόνο δυο φορές, σε ματς της Σεβίγια με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αμφότερα μέσα στο 2012. Εκεί το προβάδισμα ανήκει στον Αργεντίνο, ο οποίος έχει μια νίκη στο "Βιθέντε Καλντερόν" και μια ισοπαλία μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Ας τα δούμε όμως αναλυτικά, ξεκινώντας από την εποχή που Μίτσελ και Σιμεόνε έπαιζαν ποδόσφαιρο στην Ισπανία.

1. Μίτσελ (Ρεάλ Μαδρίτης) vs Σιμεόνε (Σεβίγια)

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Ο Σιμεόνε αντιμετώπισε τον Μίτσελ 7 φορές ως παίκτης, τις πρώτες 4 από αυτές με τη φανέλα της Σεβίγια.

Ο Μίτσελ αγωνίστηκε 14 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, από το 1982 μέχρι και το 1996. Οι δυο τους, ως παίκτες, έπαιξαν παράλληλα στην Πριμέρα Ντιβισιόν για μια τετραετία, από το 1992 μέχρι το 1996. Τα δυο πρώτα χρόνια, τις σεζόν 1992/93 και 1993/94, ο Αργεντίνος υπήρξε παίκτης της Σεβίγια, ενώ την επόμενη διετία πέρασε στις τάξεις της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρώτες τέσσερις μεταξύ τους συναντήσεις έγιναν σε ματς ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Σεβίγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σιμεόνε πήρε την μοναδική του νίκη ως παίκτης την πρώτη φορά που αντιμετώπισε στην καριέρα του τον Μίτσελ, τον Δεκέμβριο του 1992 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", έχοντας ως συμπαίκτες τους Μαραντόνα, Σούκερ και Μανόλο Χιμένεθ!

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Τις τελευταίες 3 φορές που ο Σιμεόνε αντιμετώπισε τον Μίτσελ ως παίκτης, ήταν με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από εκεί και μετά, αν εξαιρέσουμε μια "λευκή" ισοπαλία, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν ήττες για τον Αργεντίνο, με πιο εντυπωσιακή το 5-0 της Ρεάλ επί της Σεβίγια μέσα στο "Μπερναμπέου", εκεί όπου ο Μίτσελ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στο αντίστοιχο βίντεο. Συνολικά, ο Σιμεόνε με τη Σεβίγια είχε υπέρ του το 2-0 στην Ανδαλουσία, στη συνέχεια δέχτηκε το 5-0 στη Μαδρίτη, πήρε λευκή ισοπαλία μέσα στο "Μπερναμπέου" και έχασε 0-1 μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Νίκες 2-1 υπέρ του Μίτσελ και συνολικά τέρματα 6-2 υπέρ της Ρεάλ.

Βίντεο: Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίγια 5-0 (23/05/1993). Το γκολ του Μίτσελ στο 0:53.

2. Μίτσελ (Ρεάλ Μαδρίτης) vs Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το καλοκαίρι του 1994 ο Σιμεόνε άφησε τη Σεβίγια και πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκεί, την πρώτη φορά, έμεινε μια τριετία (επέστρεψε το 2003 και αγωνίστηκε για δυο ακόμη χρόνια με τους "κολτσονέρος"), όμως οι "μονομαχίες" του με τον Μίτσελ έφτασαν μέχρι το 1996, όταν ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού τερμάτισε τη θητεία του στη Ρεάλ και αναχώρησε για το Μεξικό και την Θελάγια, όπου βρήκε τον φίλο και συμπαίκτη του, Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Στη διετία λοιπόν, 1994-1996, Μίτσελ και Σιμεόνε βρέθηκαν αντίπαλοι τρεις φορές και όλα τα ματς έληξαν με νίκες της Ρεάλ και τέρματα 7-3 υπέρ των "μερένγκες".

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Μίτσελ και Σιμεόνε στο προπονητικό κέντρο της Σεβίγια (2012)

Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι από τα τρία, ήταν το πρώτο, τον Νοέμβριο του 1994, με τη Ρεάλ γηπεδούχο να κερδίζει 4-2 την Ατλέτικο και τους Μίτσελ και Σιμεόνε να σκοράρουν από ένα γκολ, αμφότερα με πέναλτι! Ιστορικό ματς, αφού ο Ραούλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Λίγκα με τη Ρεάλ και ο Σιμεόνε το πρώτο του γκολ με την Ατλέτικο! Στη Ρεάλ αγωνίζονταν τότε μαζί με τον Μίτσελ, οι Λουίς Ενρίκε, Ράφα Αλκόρτα (βοηθός σήμερα του Μίτσελ στον Ολυμπιακό), Φερνάντο Ρεδόντο, Ραούλ, Σαμοράνο, Λάουντρουπ, Σαντσίς και Αμαβίσκα. Ήταν η χρονιά που οι "μερένγκες" με τον Χόρχε Βαλντάνο στον πάγκο τους, πήραν το πρωτάθλημα βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ. Την επόμενη σεζόν (1995/96), παρά το γεγονός ότι η Ατλέτικο κατέκτησε το νταμπλ, έχασε και τα δυο παιχνίδια της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης του Μίτσελ.

Βίντεο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2 (05/11/1994). Το πέναλτι του Μίτσελ στο 0:48 και το πέναλτι του Σιμεόνε στο 2:05.

3. Μίτσελ (Σεβίγια) vs Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μίτσελ και Σιμεόνε έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δυο φορές ως προπονητές, αμφότερες μέσα στο ημερολογιακό έτος 2012. Και στα δυο ματς ο σημερινός τεχνικός των "ερυθρόλευκων" καθόταν στον πάγκο της Σεβίγια, ενώ ο Τσόλο σε αυτόν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην πρώτη τους συνάντηση, τη σεζόν 2011/12, στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", για την 25η αγωνιστική, και οι δυο πάλευαν για μια θέση στην Ευρώπη. Ξεκίνησαν το ματς ισόβαθμες (32 βαθμοί) και το τελείωσαν επίσης ισόβαθμες (33 βαθμοί) μετά το τελικό 1-1. Προηγήθηκε η Ατλέτικο στο 8' με τον Σάλβιο και ισοφάρισε η Σεβίγια στο 53' με τον Ντιαβαρά. Τελικά οι "ροχιμπλάνκος" τερμάτισαν στην 5η θέση παίρνοντας το εισιτήριο για το Europa League, ενώ οι "σεβιγίστας" έμειναν 9οι και εκτός Ευρώπης.

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Σε πρώτο πλάνο ο Τσόλο, στο βάθος ο Μίτσελ. Η πρώτη αναμέτρηση των δυο ως προπονητές (3/3/2012)

Λίγους μήνες αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου του 2012, στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (2012/13) και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, ο Μίτσελ και η Σεβίγια ταξίδεψαν στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλντερόν". Το παιχνίδι "άντεξε" μέχρι το 19', όταν ο Κόκε κέρδισε πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Φάτσιο, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 με την εύστοχη εκτέλεση του Φαλκάο και στη συνέχεια κυριάρχησαν στο γήπεδο απέναντι σε μια ανύπαρκτη Σεβίγια, η οποία δέχτηκε ακόμη δυο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (αυτογκόλ του Σπάχιτς στο 39' και Κόκε στο 43'). Στην επανάληψη ο διαιτητής απέβαλλε ακόμα δυο παίκτες του Μίτσελ (Λούνα και Ράκιτιτς) και ο Μιράντα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 89'.

ΜΙΤΣΕΛ VS ΣΙΜΕΟΝΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Μίτσελ vs Σιμεόνε!

Α. Μίτσελ vs Σιμεόνε (ως παίκτες)

1. Σεβίγια - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (19/12/1992)

2. Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίγια 5-0 (23/05/1993)

3. Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίγια 0-0 (12/12/1993)

4. Σεβίγια - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (17/04/1994)

5. Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2 (05/11/1994)

6. Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (18/11/1995)

7. Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (30/03/1996)

Β. Μίτσελ vs Σιμεόνε (ως προπονητές)

8. Σεβίγια - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (03/03/2012)

9. Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίγια 4-0 (25/11/2012)

----------------------------------------------------------

ΣΥΝΟΛΟ: Μίτσελ 5 νίκες - Σιμεόνε 2 νίκες - 2 ισοπαλίες (γκολ 14-10)

Πηγές: As, Marca, lfp.es, Mundo Deportivo, Estadio Deportivo

Βίντεο: Σεβίγια - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (03/03/2012). Η πρώτη συνάντηση Μίτσελ και Σιμεόνε ως προπονητές.

Βίντεο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίγια 4-0 (25/11/2012). Η δεύτερη συνάντηση Μίτσελ και Σιμεόνε ως προπονητές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ