ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Στόπερ μέχρι τις 28 του μήνα"

Μίτσελ: "Στόπερ μέχρι τις 28 του μήνα"
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ επανέλαβε πως δουλεύει καθημερινά για να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και τόνισε πως ο Ολυμπιακός πάει για έναν στόπερ που πρέπει να βρίσκεται στου Ρέντη μέχρι τις 28 Δεκέμβρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη με σκορ 2-0 επί του Πανιωνίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

Νίκη με δύο γκολ του Μήτρογλου, αλλά ξανά δίχως να ικανοποιήσει ο Ολυμπιακός με την απόδοση του.

"Ό,τι μπορούμε να κάνουμε να είστε σίγουροι ό,τι το κάνουμε. Είχαμε ένταση σήμερα, ήμασταν κυρίαρχοι αλλά έλειπε το βάθος στο παιχνίδι μας. Υπήρχε μια αίσθηση ότι κινδυνεύαμε, λόγο του σκορ αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και δεν είχαμε ακρίβεια στις μπαλιές μας. Το 98% των σουτ σήμερα ήταν από την δική μας πλευρά. Δίχως να είμαστε εύστοχοι. Αλλά ο αντίπαλος δεν είχε σουτ στο τέρμα μας".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την εξάμηνη συνεργασίας σας με τον Αμπιντάλ και να έχετε καταλήξει στα χαρακτηριστικά του στόπερ που θα αντικαταστήσει τον Γάλλο στο ρόστερ.

"Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενώ ο Αμπιντάλ έχει πάρει εδώ και δύο μήνες την απόφαση του, συνέχισε να είναι μαζί μας και να δουλεύει σαν επαγγελματίας. Εδώ και δύο μήνες λοιπόν έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία για την εύρεση του αντικαταστάτη του.

Έχουμε καταλήξει σε κάποιες λύσεις, είχαμε και επαφές αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτη τον Γενάρη. Όμως οφείλουμε να το λύσουμε στο επόμενο δεκαήμερο αφού πιέζει ο χρόνος.

Καταστάσεις όπως αυτή με τον Αμπιντάλ δεν μπορείς να τις προβλέψεις, είναι κάτι έξω από το ποδόσφαιρο, προσωπικές καταστάσεις. Ευτυχώς ο Σιόβας είναι κάθε μέρα και καλύτερος. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς.

Ο λόγος που δεν έχει παίξει πολύ είχε να κάνει με τον τραυματισμό του. Τον χρειαζόμαστε και όσο παίζει όπως σήμερα, τον χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο".

Στηρίξατε τον Μήτρογλου και αρχίζει να το ανταποδίδει. Ένα σχόλιο;

"Δεν θέλω να στηρίζω τον Μήτρογλου. Θέλω να βρίσκονται όλοι οι παίκτες σε καλή κατάσταση και να αποδίδουν. Τον τελευταίο μήνα ο Μήτρογλου έχει αρχίσει να θυμίζει τον πραγματικό του εαυτό.

Όχι μόνο για τα γκολ αλλά με την γενικότερη συμπεριφορά του. Να προσέχει την διατροφή του, το βάρος του, γενικά τη ζωή του. Είναι σημαντικός παίκτης και απαραίτητος για την ομάδα μας".

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να εξακολουθεί να ταλαιπωρείται όταν βρίσκει κλειστές άμυνες και δεν παίρνει λύσεις από τα άκρα. Πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση ή πιστεύετε πως υπάρχει γιατρικό;

"Ψάχνουμε τις λύσεις, δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε αυτή την εικόνα. Όπως στην περίπτωση του Μήτρογλου, που πλέον προσφέρει με τα γκολ του, έτσι να προσφέρουν και οι παίκτες από τα πλάγια.

Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Λέγεται πως όταν οι ομάδες παίζουν καλά, οφείλεται στα άκρα. Όταν όμως δεν αξιοποιείς το καλό παιχνίδι από τα άκρα, είναι το ίδιο. Δουλεύουμε λοιπόν για να αξιοποιούμε τις σέντρες μέσα στην περιοχή. Σήμερα δεν το καταφέραμε.

Όταν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως η σέντρα δεν είναι καλή ή ο τρόπος που τελειώνουμε την φάση. Αυτό δουλεύουμε καθημερινά αλλά πρέπει να το βγάλουμε μέσα στο παιχνίδι.

Έχουμε μια στατιστική που λέει πως κάνουμε 20 σέντρες στο ματς αλλά μόλις το 20% από αυτές καταλήγουν σε τελικές προσπάθειες. Ξέρετε πόσους παίκτες είχαμε στην περιοχή στην τελευταία σέντρα του Ντοσεβί στον Μήτρογλου; Έναν...

Αν η σέντρα όμως είναι καλή, τότε γίνεται εύκολη η δουλειά για τον φορ. Οι παίκτες που έρχονται από την πίσω γραμμή είναι σημαντικοί για την δημιουργία φάσεων και γκολ".

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την κατάσταση των Φουστέρ και Μποτία;

"Ο Φουστέρ είχε δύσκολη νύχτα με πυρετό και εμετούς. Ο Μποτία έχει πιο σοβαρό πρόβλημα και θα μείνει εκτός 4 έως 6 εβδομάδες".

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα ψάξει για δύο στόπερ τον Γενάρη;

"Το σημαντικό είναι φέρουμε έναν στόπερ και στις 28 του μήνα να βρίσκεται εδώ. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς είμαστε εντάξει. Θα έχουμε και τον Λούκα σύντομα μπροστά μας. Θα χάσουμε τον Εντινγκά που πάει στο Κόπα Άφρικα βέβαια, αλλά με τον Λούκα θα είμαστε εντάξει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ