ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά!

Μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά!

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτες στην Πριμέρα και το Sport24.gr μεταφέρει το ρεπορτάζ από την Ισπανία. Τί συμβαίνει με τους Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, Αντερλάν Σάντος και Πάμπλο Πιάτι

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε αναζήτηση παικτών για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας περιόδου και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ενδιαφέρονται για παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Πριμέρα. Τα τρία ονόματα που ακούγονται αυτές τις μέρες είναι ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες της Σεβίλλης και δυο ποδοσφαιριστές της Βαλένθια, ο Αντερλάν Σάντος και ο Πάμπλο Πιάτι. Τον Ρέγιες τον έχουμε συνηθίσει πια, αφού κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια γράφεται ως πιθανός στόχος του Ολυμπιακού, ο Αντερλάν είχε απασχολήσει και πέρυσι τους "ερυθρόλευκους", ενώ ο Πιάτι έχει προταθεί και αυτός στο παρελθόν στο λιμάνι. Το ρεπορτάζ στην Ισπανία υποστηρίζει ότι υπάρχουν επαφές και για τους τρεις, αλλά ξέρετε πώς είναι αυτά με τις μεταγραφές την καλοκαιρινή περίοδο. Όλοι θέλουν να έχουν το "αποκλειστικό", να προηγηθούν από τους υπόλοιπους. Εμείς θα αρκεστούμε στο να σας παρουσιάσουμε τί γράφεται για τους τρεις παίκτες στα ισπανικά ΜΜΕ και τί ισχύει σε σχέση με τις απαιτήσεις των ίδιων και των ομάδων τους στο οικονομικό.

Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες είναι ελεύθερος, αλλά...

Μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά!

Ξεκινάμε με τον Ρέγιες, αφού όπως είπαμε, τον διαβάζουμε ανελλιπώς τα τελευταία καλοκαίρια ως πιθανό στόχο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε ανανεώσει πέρυσι το καλοκαίρι με την Σεβίλλη για 1+1 χρόνια, όμως για να ισχύσει η δεύτερη ανανέωση, έπρεπε να καλύψει συγκεκριμένο αριθμό σε συμμετοχές και γκολ, πράγμα που δεν κατάφερε, οπότε αυτόματα έληξε το συμβόλαιό του, κάτι που ανακοινώθηκε από τον σύλλογό του πριν δυο εβδομάδες, όταν στα πρωτοσέλιδα βρισκόταν η είδηση με την πιθανή αναχώρηση του Μόντσι. Η διοίκηση της Σεβίλλης, σύμφωνα με τους Ισπανούς δημοσιογράφους, διέρρευσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Ρέγιες, για να στρέψει εκεί την προσοχή των φίλων της ομάδας, αφού ο παίκτης ήταν ένας από τους παλαιότερους και πιο αγαπητούς στο "Σάντσεθ Πιθχουάν". Ο ίδιος ο Ρέγιες είναι πολύ στεναχωρημένος με την εξέλιξη αυτή, ενώ στις επόμενες μέρες θα τον αποχαιρετήσει η ομάδα του σε επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Ο παίκτης, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του, Νταβίδ Γκαρθία, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του με κάθε τρόπο στην Ισπανία, αφού στις δυο προηγούμενες "εξόδους" του από την χώρα (σε Άρσεναλ και Μπενφίκα), δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί και κατ' επανάληψη είχε πει σε συνεντεύξεις του ότι η εμπειρία του από το εξωτερικό δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Το κασέ του στη Σεβίλλη ήταν κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η περίπτωσή του δεν είναι απαγορευτική για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι αν οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να πείσουν τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και αν ο ίδιος έχει διάθεση για μια νέα "περιπέτεια" εκτός συνόρων. Το σίγουρο είναι ότι στα 33 του, ο Ρέγιες μπορεί να έχει την ποιότητα για να ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σε ότι αφορά την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις για το αν θα κάνει τη διαφορά. Τέλος, να προσθέσουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την Τουρκία (Γαλατά) για την απόκτησή του.

Ο Αντερλάν Σάντος δεν (θα έπρεπε να) πείθει

Μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά!

Περνάμε τώρα στον πρώτο από τους δυο παίκτες της Βαλένθια, για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός. Ο Αντερλάν Σάντος είχε ακουστεί και πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά τα χρήματα που ζητούσε η Μπράγκα ήταν πάρα πολλά και οι "ερυθρόλευκοι" αποσύρθηκαν. Οι "νυχτερίδες" πλήρωσαν τελικά 9.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν και έναν χρόνο μετά, χτυπάνε το κεφάλι τους στους τοίχους του "Μεστάγια"! Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο επίπεδο της Πριμέρα (του έπεσε πολύ βαριά η φανέλα της Βαλένθια, ήταν η ατάκα Ισπανού συναδέλφου), κάνοντας μέτριες έως κακές εμφανίσεις, τις οποίες συνόδευσε με πολλά και σοβαρά έως τραγικά λάθη στην άμυνα, που κατέληξαν σε εύκολα γκολ των αντιπάλων. Ο Σάντος μπορεί να είναι πανύψηλος (1.94 μ.) και καλός στο ψηλό παιχνίδι (αυτό είναι το δυνατό του σημείο), αλλά δεν στρίβει με τίποτα.

Είναι πολύ αργός στις αντιδράσεις του στην περιοχή, ένα στόπερ παλαιάς κοπής που δεν δυσκολεύει τη ζωή του όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Την σουτάρει με τη μια και όπου πάει. Έχει γρήγορο διασκελισμό, αλλά οι εκκινήσεις του, μέχρι να πάρει φόρα, είναι πολύ αργές. "Ο Μποτία είναι σίγουρα καλύτερος", ήταν το σχόλιο του Θέσαρ Ιθκιέρδο, αρχισυντάκτη της Superdeporte, τοπικής αθλητικής εφημερίδας, ο οποίος πρόσθεσε: "Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα θέλει να τον πάρει στην ομάδα του. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο στην αγορά. Το σίγουρο είναι πως αν ο παίκτης καταλήξει τελικά στον Ολυμπιακό, το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν, είναι να τον βάλουν σε δίαιτα, γιατί έχει παραπανίσια κιλά λόγω περίεργου σωματότυπου".

Τί πρέπει να γίνει όμως για να έρθει ο Αντερλάν στην Ελλάδα; Είπαμε ότι η Βαλένθια πλήρωσε σχεδόν 10 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα. Τον είχε προτείνει ο Ζόρζε Μέντες, που δεν τον εκπροσωπεί, αλλά προφανώς έκανε εξυπηρέτηση στον κανονικό μάνατζερ του παίκτη. Η ουσία είναι ότι οι Ισπανοί τσίμπησαν, του πρόσφεραν πενταετές συμβόλαιο και τώρα, έναν χρόνο μετά, θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν για μια χαμηλότερη τιμή, ξεκινώντας από τα 6 εκατομμύρια, αλλά θα πέσουν και πιο κάτω γιατί υπολογίζουν και τα 3.5 περίπου εκ. ευρώ που θα γλυτώσουν από τις αμοιβές του παίκτη για την επόμενη τετραετία (περίπου 900.000 ευρώ είναι οι ετήσιες αποδοχές του Σάντος). Αρχικά δεν συζητούσαν δανεισμό, παρά μόνο πώληση, όμως ήδη έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους και θα τον δώσουν σε όποια ομάδα πληρώσει το εκατομμύριο, μαζί με μια οψιόν αγοράς (ελπίζοντας ότι αν είναι ο Ολυμπιακός, ο παίκτης θα φανεί στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και η αξία του θα ανέβει ξανά).

Ο Πάμπλο Πιάτι ψάχνει ομάδα και κίνητρο

Μεταγραφές: Ο Ολυμπιακός επιμένει ισπανικά!

Και φτάνουμε στον τρίτο παίκτη που φέρεται να απασχολεί τους "ερυθρόλευκους". Πρόκειται για τον Αργεντίνο Πάμπλο Πιάτι, ο οποίος αγωνίζεται από το 2011 στη Βαλένθια (αποκτήθηκε από την Αλμερία). Ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ είναι πιο "ποδοσφαιριστής" από τους άλλους δυο, με την έννοια ότι είναι πιο φρέσκος από τον Ρέγιες και διαθέτει ασφαλώς περισσότερη ποιότητα από τον Σάντος. Το "ξωτικό", όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πέρυσι το καλοκαίρι ανανέωσε για τέσσερα χρόνια και εκεί δημιουργήθηκε το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, δηλαδή το πολύ υψηλό κασέ του παίκτη που ανέρχεται στο 1.9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο Πιάτι. Ο Παμπλίτο ήταν μέλος μιας "εσωτερικής ομάδας" στη Βαλένθια, μιας κλίκας αν προτιμάτε, "αρχηγοί" της οποίας ήταν σημαντικά ονόματα όπως ο Αντόνιο Μπαραγάν και ο Ντάνι Παρέχο.

Κοινό στοιχείο όλων ήταν ότι έληγαν τα συμβόλαιά τους φέτος το καλοκαίρι, οπότε, για να αποφύγει γκρίνιες και συζητήσεις, ο προπονητής των "τσε", Νούνο Εσπίριτο Σάντο, πρότεινε στη διοίκηση την πρόωρη ανανέωση σε όλους, κάτι που έγινε. Οι προσφορές που έγιναν στους παίκτες ήταν πολύ μεγάλες (λαμβάνοντας ο σύλλογος υπόψη του και τα αυξημένα έσοδα των επόμενων χρόνων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα), έτσι ο Πιάτι βρέθηκε να εισπράττει σχεδόν 2 εκ. ευρώ! Ο Παμπλίτο, από το 2011 που πήγε στη Βαλένθια, δεν έγινε ποτέ βασικός, αλλά ήταν πάντοτε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όποτε αγωνιζόταν. Τη σεζόν 2014/15 έκανε καλές εμφανίσεις, έδωσε πολλές ασίστ από στημένα (κόρνερ και φάουλ), στα οποία διακρίνεται, ήταν εργατικός στις προπονήσεις και προσπαθούσε πάντοτε για το καλύτερο. Από τη στιγμή όμως που ανανέωσε, άλλαξε τελείως συμπεριφορά. Παρουσιαζόταν αδιάφορος, παραπονιόταν για τραυματισμούς, δεν εκτελούσε τις ασκήσεις με όρεξη.

Πλέον στη Βαλένθια θέλουν να απαλλαγούν από το πανάκριβο συμβόλαιό του, αφού ο παίκτης μοιάζει εδώ και ένα χρόνο με ξένο σώμα. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο μικρόσωμος εξτρέμ (1.63 μ.) συζητάει για πρώτη φορά - σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια - την πιθανότητα να αλλάξει ομάδα. Είναι φανερό ότι στα 27 του ψάχνει καινούργιο προορισμό και κίνητρο. Το επίσης καλό για τους "ερυθρόλευκους" είναι ότι η Βαλένθια είναι διατεθειμένη να ρίξει πολύ τις απαιτήσεις της. Υποτίθεται ότι ξεκινάει από τα 3 εκατομμύρια, αλλά μπορεί να πέσει πολύ περισσότερο. Οι πληροφορίες που έχουμε από την Ισπανία, λένε πως αν βρεθεί ομάδα να καλύψει το 1.9 που παίρνει ο Πιάτι, για τα 3 επόμενα χρόνια, η Βαλένθια δεν θα δίσταζε να τον δώσει και με 1 εκατομμύριο, ακόμα και με ελευθέρας! Για να βρεθεί όμως σύλλογος που θα πληρώσει σχεδόν 6 εκατομμύρια για τα τρία επόμενα χρόνια για τον Πιάτι, θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα. Η Ρεάλ Σοθιεδάδ που ενδιαφέρθηκε πριν λίγες εβδομάδες, έκανε πίσω.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από τις Μπόκα και Ιντεπεντιέντε. Το θέμα όμως είναι τί θα κάνει ο ίδιος ο Πιάτι και πόσο είναι διατεθειμένος να ρίξει το κασέ του. Από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να αλλάξει ομάδα, θα πρέπει να κάνει τις δικές του υποχωρήσεις. Αλλά ακόμα και αν αποφασίσει να μειώσει τις αμοιβές του κατά μισό εκατομμύριο, το 1.4 εκ. ευρώ είναι ένα ποσό που θα πλήρωναν για τον Αργεντίνο οι "ερυθρόλευκοι"; Ο λόγος και πάλι στον Θέσαρ Ιθκιέρδο της Superdeporte: "Αν ο Ολυμπιακός θέλει ντε και καλά να αγοράσει παίκτες από τη Βαλένθια, αν πρόκειται για κάποιο προσωπικό στοίχημα του αθλητικού του διευθυντή ή του προπονητή του, τότε εντάξει, δεκτό. Αλλά αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με τον Αντερλάν και το ενδιαφέρον για τον Πιάτι. Η Ευρώπη - για να μην αλλάξουμε ήπειρο - είναι γεμάτη από καλύτερους παίκτες, όταν μιλάμε για αυτά τα ποσά. Αυτοί φαντάζομαι όμως, θα ξέρουν καλύτερα". Ίδωμεν...

Πηγές: Estadio Deportivo, Superdeporte

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ