ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάιλαντ, ο νέος Τουρέ

Χάιλαντ, ο νέος Τουρέ

Δημοσιεύματα στο Βέλγιο κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον μέσο Καλέμ Χάιλαντ, που αγωνίζεται στη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Έπειτα και από την αποχώρηση του Ντουντού είναι δεδομένο πως στον Πειραιά θα κινηθούν για δύο παίκτες στον άξονα. Κι αν τον ένα στόχο τον ξέραμε ήδη (Κάρλος Σάντσες), ήρθε κι ένα άσημο όνομα από το βελγικό πρωτάθλημα να προστεθεί στη μεταγραφολογία του Ολυμπιακού.

Ο Καλέμ Χάιλαντ έχει καταγωγή από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, είναι 22 χρονών και τόσο το κορμί του (1,86 ύψος) όσο και ο τρόπος παιχνιδιού του, θυμίζουν κάτι από Γιάγια Τουρέ.

Άλλωστε και ο Ιβοριανός είχε ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση από το Βέλγιο και την Μπέβερεν, με τη γνωστή συνέχεια.

Ο Χάιλαντ από τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι τώρα δείχνει πως είναι ένα δυνατός αμυντικός μέσος, αλλά και με ικανότητα να παίξει στρωτά και να δημιουργήσει παιχνίδι, παίκτης με άλλα λόγια που χρειάζονται οι "ερυθρόλευκοι".

Ο νεαρός το 2008 είχε συμφωνήσει σε όλα με την Πόρτσμουθ του Χάρι Ρέντναπ, όμως η μεταγραφή του κόλλησε γιατί δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στην Αγγλία και γι' αυτό παραχωρήθηκε τότε από τον αγγλικό σύλλογο στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, με την οποία συνεργάζεται, ώστε να πάρει παιχνίδια.

Σήμερα δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Πόρτσμουθ για τον Χάιλαντ, αρκετές ωστόσο ομάδες παρακολουθούν στενά τον μέσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Η Άντερλεχτ, για παράδειγμα, είχε καταθέσει στη Ζούλτε Βάρεγκεμ -με την οποία το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2013- πρόταση για την απόκτησή του, αλλά απορρίφθηκε, τη στιγμή που και η Σταντάρ Λιέγης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αρκετοί σκάουτερς ευρωπαϊκών συλλόγων βρέθηκαν στο πρόσφατο παιχνίδι της Ζούλτε Βάρεγκεμ με τη Βέστερλο για τα πλέι οφ για χάρη του Χάιλαντ και πιθανολογείται πως ίσως και κάποιος άνθρωπος του Ολυμπιακού να έκανε μυστικό ταξίδι για να δει το υποψήφιο "λαβράκι".

Πάντως, αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό και επένδυση για το μέλλον, ο Χάιλαντ δε σημαίνει ότι θα δοθεί και ...τζάμπα σε όποιον θελήσει να τον αποκτήσει. Η αξία του αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και με δεδομένους τους πολλούς μνηστήρες είναι πιθανό να ανέβει ακόμα περισσότερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ