ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρκάνο: "Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε φαβορί"

Μαρκάνο: "Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε φαβορί"
Μαρκάνο INTIME SPORTS

Σε δηλώσεις του ο Ιβάν Μαρκάνο τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Μαρκάνο μίλησε στην κάμερα της "Nova" για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα που βρίσκεται πάντα ψηλά στην βαθμολογία και θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.

Τόνισε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν καλύτερα όταν βρίσκονται υπό πίεση ενώ δεν σκέφτεται προς το παρών τον αγώνα κόντρα στην Ρουμπίν την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ιβάν, πως λειτουργεί ψυχολογία σας το γεγονός πως μετά τ' αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου μειώσατε σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά στη βαθμολογία απ' τον Παναθηναϊκό;

" Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία, είναι πολύ θετικό. Η αλήθεια είναι πως πριν απ' αυτή την αγωνιστική φαινόταν ότι ίσως και να μπορούσε ν' αυξηθεί η διαφορά. Με την έννοια πως ο Παναθηναϊκός είχε ένα πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι από εμάς. Εμείς έπρεπε να παίξουμε σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Και θα μπορούσε αυτό ν' αλλάξει. Όμως τελικά τα πράγματα είναι θετικά για εμάς".

Ο προπονητής σας μας έχει πει κατ' επανάληψη πως εσείς λειτουργείται καλύτερα και αποτελεσματικότερα όταν παίζετε υπό πίεση. Η δική σου άποψη ποια είναι;

" Ναι, η αλήθεια είναι πως όταν ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός, η ομάδα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη, προσεκτική και παίζει καλύτερα. Αυτό το αποδείξαμε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, όπου στα πρώτα δέκα - δεκαπέντε λεπτά δείξαμε ότι εκεί που χρειάζεται μπορούμε να παίξουμε πολύ ωραία".

Την Παρασκευή ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την αντίπαλό σας;

" Πιστεύω πως (η ΑΕΚ) είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το αποδεικνύει και ο βαθμολογικός πίνακας. Βρίσκεται πάντα πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Έχασε πριν από δυο εβδομάδες απ' τον ΠΑΟΚ. Κέρδισε, όμως, τον Πανιώνιο. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Πιστεύουμε πως αν εκμεταλλευτούμε το γήπεδο μας, είμαστε πάντα το φαβορί. Θα πρέπει να το αποδείξουμε".

Αν σου ζητούσα ν "ακτινογραφήσεις" την ΑΕΚ και ν' αναφέρεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, τι θα έλεγες;

" Πιστεύω πως είναι απ' τις ομάδες που συνηθίζει να παίζει επίθεση και να μην κλείνεται στην άμυνά της. Κι αυτό ίσως είναι καλό για εμάς. Γιατί όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που κλείνονται πίσω, είναι δύσκολα για εμάς. Εμείς παίζουμε καλύτερα σε πιο ανοικτά παιχνίδια".

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους το παιχνίδι της Τρίτης με την Ρούμπιν Καζάν; Γιατί είναι μία πρόκληση η ευρωπαϊκή διάκριση.

" Πιστεύω πως οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως αυτή τη στιγμή εμείς ζούμε πιο πολύ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι που θέλουμε να κερδίσουμε και είναι η προτεραιότητά μας. Φυσικά και μας αρέσουν τα παιχνίδια του UEFA. Όμως, είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση και είναι μακριά. Εμείς έχουμε ένα ντέρμπι και ξέρουμε πολύ καλά πως δεν πρέπει ν' αφήσουμε να μας φύγει αυτή η ευκαιρία για να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς οι παίκτες αυτό έχουμε στο μυαλό μας".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη;

" Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μας υποστηρίζουν τόσο πολύ. Να τους ζητήσω να είναι και την Παρασκευή μαζί μας. Ξέρουν και οι ίδιοι πως είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Αν κερδίσουμε θα είναι πολύ καλό για την ψυχολογία μας. Θα μας προσφέρει πάρα πολλά. Να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ