ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μανιάτης: "Διαφορετικός του χρόνου ο Ολυμπιακός"

Μανιάτης: "Διαφορετικός του χρόνου ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Γιάνης Μανιάτης ζήτησε από τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" να γεμίσουν το γήπεδο με τον Πανιώνιο ενώ στάθηκε στη σημασία της κατάκτησης του 40ου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης στην κάμερα της ΝOVA:

Γιάννη, δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά βοηθάει μία ομάδα όταν μετά από ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε η απογοήτευση, ακολουθεί γρήγορα ένας αγώνας.

"Σίγουρα, ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα όλη αυτή την εβδομάδα. Η ψυχολογία των παικτών ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Συζητούσαμε όλοι για το προηγούμενο παιχνίδι. Θέλαμε να αντιστρέψουμε λίγο το κλίμα. Ευτυχώς, στο κύπελλο η ομάδα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Θύμισε λίγο Ολυμπιακό της περσινής σεζόν.

Πετύχαμε πολλά γκολ και παίξαμε, πιστεύω, καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Αυτό, όμως, πρέπει να το συνεχίσουμε. Να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας.

Προσωπικά θέλω να κλείσει η χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα, με την κατάκτηση του κυπέλλου. Του χρόνου να μπουν άλλες βάσεις και να ξεκινήσουμε πιο δυνατά. Να δώσουμε θέαμα στον κόσμο".

Δε θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει αυτό το 6-2 επί του Πανθρακικού για τις δυνατότητες των παικτών, όσο για τις δυνάμεις που έχετε μέσα σας. Το ρωτάω γιατί φάνηκε σα να ξεσπάσατε.

"Όπως είπα και πριν, όλοι οι παίκτες αναζητούσαν ένα ξέσπασμα. Το χρειαζόμασταν πάρα πολύ για την ψυχολογία μας. Ευτυχώς τα παιδιά που έπαιξαν, στη μεγαλύτερη διάρκεια, έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σκοράραμε αρκετές φορές και παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο".

Φαντάζομαι στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο θα θέλετε εκτός απ' τη νίκη να προσφέρετε και καλό θέαμα στον κόσμο, έτσι;

"Σίγουρα, θέλουμε διάρκεια σε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο, να έρθει και να μας στηρίξει. Φέτος κατακτήσαμε το 40ο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό, ασχέτως αν δεν παίξαμε όσο καλά θα θέλαμε. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα αξίζει την Κυριακή το χειροκρότημα. Και αυτό θα μας δώσει στήριξη για τον τελικό του κυπέλλου. Βέβαια, έχουμε τον ημιτελικό. Αλλά θέλουμε να πάμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου μας".

Τον θέλετε όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στη φιέστα που θ' ακολουθήσει, έτσι;

"Σίγουρα, θέλουμε τον κόσμο στη φιέστα. Είναι πολύ σημαντικό να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Το μόνο που κάναμε εμείς είναι ότι βάλαμε το κερασάκι στην τούρτα. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που πήραν τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια και εκείνοι. Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να έρθουν και να πανηγυρίσουν αυτό το πρωτάθλημα".

Για τον Πανιώνιο τι έχεις να πεις; Σε μία δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα έκανε καλές εμφανίσεις και εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

"Ο Πανιώνιος είναι απ' τις ομάδες που έχουν διοικητικά προβλήματα. Βέβαια, αυτή τη χρονιά προσπάθησαν όλοι μαζί και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές που έμειναν. Ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος, προσπάθησαν και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Έμειναν στην κατηγορία, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Και εύχομαι στην προηγούμενη ομάδα μου να βρει το δρόμο της, γιατί είναι μία ομάδα η οποία πιο παλιά κατόρθωνε και έβγαινε στην Ευρώπη. Έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Έχουν βγει πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Και ακόμη υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, μετά τον Πανιώνιο".

Σε προσωπικό επίπεδο, πόσο σημαντικό είναι για εσένα το γεγονός πως συνδύασες το όνομά σου με την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

"Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ στον Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για τον σύλλογο. Δύσκολα συναντάς μία ομάδα που να φθάνει τα 40 πρωταθλήματα. Με αυτό βλέπουμε πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος. Από 'κει και πέρα, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε. Κάθε χρόνο να παίρνουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και νομίζω πως αυτή η ομάδα το αξίζει. Για τη διοίκηση, για την ομάδα και τον κόσμο της".

Κλείνοντας, αισθάνεσαι πως τα καλύτερα έρχονται του χρόνου, με τον προπονητή σας να σάς έχει μάθει, όπως και εσείς εκείνον; Παράλληλα, με ορισμένες προσθήκες θα βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού;

"Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικός. Όπως είπες, θα έχουμε καινούργιες προσθήκες. Ο προπονητής ήδη προσπαθεί να μας μάθει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει. Προσπαθούμε και εμείς να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, η δουλειά που θα γίνει το καλοκαίρι θα είναι πολύ σημαντική. Και νομίζω πως του χρόνου θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ