ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοντά σε Φιλένα, δεν παίζει του Ρέγιες

Κοντά σε Φιλένα, δεν παίζει του Ρέγιες

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στον Τόνι Φιλένα, παίρνοντας κεφάλι στην κούρσα για τον Ολλανδό μέσο. Αντίθετα δεν υπάρχει θέμα με τον Ρέγιες.

Το πρωί της Τετάρτης (15/6) υπήρξε έντονη κινητοποίηση στο θέμα του Τόνι Φιλένα. Του Ολλανδού μέσου που έχει μείνει ελεύθερος από την Φέγενορντ, καθώς δεν συμφώνησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα του Ρότερνταμ.

Μια υπόθεση που ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε εδώ και μεγάλο διάστημα. Συγκεκριμένα από τον Γενάρη, όταν και είχε διαφανεί ότι ο παίκτης δύσκολα θα παρέμενε στην Φέγενορντ. Οι "ερυθρόλευκοι" πλησίασαν τον Φιλένα μόλις έμαθαν ότι οριστικά δεν τα βρήκε με τον ολλανδικό σύλλογο και βρισκόταν στην αναζήτηση μιας νέας επαγγελματικής στέγης.

Ο ανταγωνισμός ήταν ευθύς εξ αρχής μεγάλος. Ήξεραν στον Ολυμπιακό ότι θα έπρεπε να κολυμπήσουν στα βαθιά για να αποσπάσουν το "ναι" του 21χρονου μέσου. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς το νεαρό της ηλικίας του, τις 138 επίσημες συμμετοχές (16 γκολ, 14 ασίστ) που ήδη μετρούσε με την Φέγενορντ και το γεγονός ότι προερχόταν από μια γεμάτη σεζόν (40 ματς) με πολύ καλές εμφανίσεις. Συν του ότι έχει προλάβει να χριστεί διεθνής με τους "οράνιε".

Επόμενο ήταν να συγκεντρώνει ενδιαφέρον από έναν σωρό συλλόγους. Είπαμε όμως, ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση του, δούλευε την υπόθεση και περίμενε. Ο Φιλένα είπε "όχι" σε Ίντερ, Πόρτο, Μαρσέιγ, Αμβούργο και οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην κούρσα, έχοντας πλέον ως αντίπαλο την Εσπανιόλ. Με την πιθανότητα να εμφανιστεί και κάποιος άλλος στην πορεία.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει κρούση στον ατζέντη του παίκτη, προσφέροντας ετήσια αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Οι αξιώσεις της πλευράς του παίκτη είναι κατά τι μεγαλύτερες, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα απόκτησης του Φιλένα, δίνοντας μάχη για να τον πείσει να ντυθεί στα "ερυθρόλευκα".

Το πρωί της Τετάρτης υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο παίκτης είναι στην Ελλάδα. Το διέψευσε ο Ολυμπιακός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πράγματι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει πολύ. Αλλά που στην παρούσα φάση δεν είναι, ούτε ήταν στη χώρα μας.

Στην πατρίδα του 21χρονου μέσου είναι πάντως κάτι παραπάνω από σίγουροι πως είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του παίκτη στην Ελλάδα. Και οι συμπατριώτες του δίνουν πλέον τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό.

Με την προετοιμασία να ξεκινά την προσεχή Δευτέρα (20/6) και εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα στην πορεία, είναι εξαιρετικά πιθανό οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν θετικά στο μεσοδιάστημα και ο Ολυμπιακός να βάλει τον Φιλένα στο ρόστερ του, προχωρώντας σε μια απόκτηση παίκτη πρώτης γραμμής. Προφανώς ακόμη δεν μπορεί να γίνει λόγος για συμφωνία, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν λογίζεται πλέον ως αουτσάιντερ για τον Φιλένα και κυνηγά επί ίσοις όροις να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή.

Δεν την ψάχνει για Ρέγιες

Αντίθετα με τον Ρέγιες δεν φαίνεται ότι υπάρχει θέμα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριζαν οι Πειραιώτες την Τετάρτη. Τις μέρες που το θέμα του Ισπανού εξτρέμ φούντωσε, στο Sport24.gr είχαμε εξηγήσει γιατί είναι δύσκολο να προχωρήσει μια τέτοια περίπτωση, καθώς υπήρχαν μια σειρά από εμπόδια που έμοιαζαν -και είναι- αξεπέραστα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την επιθυμία του Ρέγιες να μην ξενιτευτεί, να παραμείνει στην χώρα του. Το δεύτερο, ότι ακόμη και στην περίπτωση που ψαχτεί εκτός Ισπανίας υπάρχουν ομάδες έτοιμες να του προσφέρουν χρήματα πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε ο Ολυμπιακός.

Και τρίτον, ο Σίλβα στοχεύει σε παίκτες γρήγορους, εκρηκτικούς, με πολλές φυσικές δυνάμεις σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Και ο Ρέγιες στα 33 του, όση ποιότητα και να διαθέτει δεν είναι τέτοιος.

From legend to legend το ξεχωριστό οικογενειακό, "θρυλικό" μπλουζάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα "ήσυχα" πρωτοσέλιδα όταν ήρθε ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό
Υποστολή σημαίας: τέλος ο Φουστέρ από τον Ολυμπιακό
"Περνάει τα τεστ των ιδιοκτητών της Νότιγχαμ ο Μαρινάκης"
Νέες λύσεις στα υπόψιν του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ