ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ο Μπενίτες στο τραπέζι, αλλά δεν…

Και ο Μπενίτες στο τραπέζι, αλλά δεν…
INTIME SPORTS

Τελειώνει ο εξάμηνος δανεισμός του Παραγουανού στην Κρους Ασούλ, ακούστηκε ότι θα ήταν μία καλή λύση να επιστρέψειστο Ρέντη, όμως ο Σίλβα δεν "ψήνεται"! "Μύλος" με Πουλίδο και στο "αντίο" του. Ποιοτο δίλημμα του Ιωαννίδη.

Ψάχνεται για επιθετικό ο Ολυμπιακός. Και αυτό γιατίθέλει να έχει έναν αντι-Πουλίδο (π.χ. τον πιτσιρικά Νίκο Ιωαννίδη) και επειδήθέλει να έχει προετοιμαστεί αν και εφόσονζητήσει επισήμως ο Φινμπόγκασον να φύγει από το λιμάνι.

Ο Ισλανδός στράικερ ακόμα δεν έχει πει κουβέντα. Στο εξωτερικό όμως και κυρίως στην Βασκωνία, έχουν την πληροφορία ότι αργά ή γρήγορα ο Φίνμπο θα ζητήσει από τον Ολυμπιακό να γυρίσει στην Σοσιεδάδ και από εκεί να πάει κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η Βέρντερ και η Σέλτικ πράγματι περιμένουν στην «γωνία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία, και το Αμβούργο παρακολουθεί την υπόθεση.

Ένα από τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ως πιθανός αντικαταστάτης του Φίνμπο είναι του Μπενίτες. Ο Παραγουανός είχε μία μέτρια σεζόν στην Κρους Ασούλ, πέντε μήνες με σκαμπανεβάσματα, με συνεχή 90λεπτα προς το τέλος του Απερτούρα στο Μεξικό, αλλά και με έναν μήνα «οφ» λόγω του γνωστού προβλήματος στους κοιλιακούς – προσαγωγούς.

Ο Μπενίτες θέλει σαν τρελός να γυρίσει πίσω, όμως, στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ο Σίλβα να ψήνεται και τόσο με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και η απόφαση του Πορτογάλου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το πρόβλημα στους κοιλιακούς, αλλά με το γενικότερο «πακέτο» του Μπενίτες. Τα άλλα ονόματα που ακούγονται (Μάντζιος, Βέλλιος) είναι καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού. Ειδικά του Μάντζιου, ο οποίος πράγματι έχει κάνει «κλικ» στον Ολυμπιακό. Ο δε Βέλλιος πάει για το καλοκαίρι.

Όσο για τον Ιωαννίδη που αν γυρίσει πίσω, θα αποτελέσειτην τρίτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης; Πρωταρχικό μέλημα του 21χρονου φορ ήταν να πάει κάπου γιανα παίζει. Για αυτό τον λόγο έφευγε αριστερά-δεξιά δανεικός από τον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2013-14 πήγε στην Χάνσα Ροστόκ και έβγαλε 30 ματς. Στο πρώτο μισό του 2014-15 μετακόμισε στην ολλανδική Τσβόλε, έπαιξε σε 4 ματς και στο δεύτερο μισό πήγε στην β’ ομάδα της Ντόρτμουντ όπου είχε 17 συμμετοχές. Φέτος, με τους ερασιτέχνες Βεστφαλούς είχεπολύ λίγες παρουσίες (μόλις 6).

Τώρα εμφανίζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Ρέντη, αλλά ας μην γελιόμαστε. ΟΟλυμπιακός δεν θα του προσφέρει χρόνο συμμετοχής από τη στιγμή που υπάρχουν ο Ιντέγε και ο Φινμπόγκασον (ή αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ισλανδό σε περίπτωση που φύγει). Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Ιωαννίδης.Το μόνο που θα του προσφέρει είναι την καθημερινή τριβή και επαφή στις προπονήσεις με τους ποδοσφαιριστές μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.Από την άλλη όμως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την ιστορία τον έχει ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τον 21χρονο επιθετικό και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να γυρίσει πίσω.

Το περισσότερο… ζουμί στην ιστορία των επιθετικών εμφανίζεται- πού αλλού;- στονΆλαν Πουλίδο. Όπως υπήρχε ένα αλαλούμ με το «έρχεται-δεν έρχεται» στον Ολυμπιακό, ο ίδιος κακός χαμός συμβαίνει και τώρα σχετικάμε την αποχώρησή του. Ο Μεξικανός έχει θέσει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στην χώρα του. Η Τσίβας του ζητούσε να παραδεχτεί δημοσίως ότι ανήκει στην Τίγκρες. Ο Πουλίδο το αρνήθηκε. Από το πουθενά εμφανίστηκε ενδιαφέρον από ομάδα του MLS. Δεν φαίνεται να είναι το Σικάγο. Πιθανότατα τον κοιτάζεικλαμπ που βρίσκεται σε… μεξικοκρατούμενη πολιτεία (Καλιφόρνια, Τέξας).

Το περίεργο στην ιστορία όμως είναι άλλο. Σε επικοινωνία του Sport24.gr με την Τσίβας τα ξημερώματα, μας γνωστοποιήθηκε ότι στην μεξικανική ομάδα πιστεύουν πώςτα περί ενδιαφέροντος συλλόγου των ΗΠΑ για τον Πουλίδο είναι απλώς τεχνάσματα και τρόπος πίεσης από πλευράς Ολυμπιακούγια να κάνει κάποια κίνηση η ομάδα της Γουαδαλαχάρα. Η επίσημη απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον πρόεδρο της Τσίβας, Χόρχε Βεργκάρα, ο οποίος τόνισε: «Το θέμα Πουλίδο τελείωσε για εμάς. Ο Ολυμπιακός από το τίποτα θέλει να βάλει λεφτά στα ταμεία του. Δεν ασχολούμαστε άλλο με τον Πουλίδο». Είναι μία δήλωση που όντως την εννοεί ο Βεργκάρα ή και αυτός με τη σειρά του (από τη στιγμή που πιστεύει ότι δεν υπάρχει ομάδα MLS) προσπαθεί να πιέσει τον Ολυμπιακό να ρίξει τις απαιτήσεις του;

Οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τα Χριστούγεννα… Πάντως, έχει φροντίσει ο Πουλίδο και τώρα που αποχωρεί, να προκαλέσει έναν πανικό. Κι όλα αυτά, ενώ έχει παίξει μόλις 15 λεπτά με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων"!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ