ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ικανοποίηση, συγχαρητήρια και απορίες

Ικανοποίηση, συγχαρητήρια και απορίες
INTIME SPORTS

Τα συγχαρητήρια του Σωπήλη για τη φιλοξενία, η χειρονομία του Ρούτερ στον Αμπιντάλ και ο απόηχος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Ο Τάσος Αυλωνίτης ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, καθώς δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, ο στόπερ των Πειραιωτών νίκησε στον αέρα την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Στιλ, σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο υπήρχε σαφώς ικανοποίηση, όπως εκδηλώθηκε δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την επίσκεψη του προέδρου των Πειραιωτών στα αποδυτήρια της ομάδας του. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ συνεχάρη τους παίκτες του για τις δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα στην Γιουβέντους και τον Παναθηναϊκό, δίνοντας το σύνθημα για την δύσκολη συνέχεια.

Στον Ολυμπιακό δεν στέκονται ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα του ντέρμπι καθώς δεν το θεωρούν κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό τρίποντο στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε η συνέχεια είναι ακόμη πιο απαιτητική, καθώς για το Σάββατο (1/11) είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με την Αστέρα στην Τρίπολη ενώ τρεις ημέρες αργότερα (4/11) υπάρχει το κομβικό ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο.

Όσον αφορά τις φωνές των "πρασίνων" για την διαιτησία, οι "ερυθρόλευκοι" εκφράζουν τις απορίες τους θεωρώντας πως πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι από πλευράς του αντιπάλου.

  • Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μια τελική προς την εστία του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό γκολκίπερ να έχει ρόλο θεατή στο ματς.
  • Στην φάση του πέναλτι ουδείς παίκτης του Παναθηναϊκού διαμαρτύρεται, ενώ ο Στιλ μοιάζει ανακουφισμένος που δεν είδε την κόκκινη κάρτα.
  • Ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι έψαχνε το γκολ και προσπαθούσε να επιτεθεί, κερδίζοντας φάουλ, κόρνερ και κάρτες. Ο Παναθηναϊκός τι από τα παραπάνω να κερδίσει παίζοντας με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, κοιτάζοντας μόνο πως θα αμυνθεί;
  • Οι αμφισβητούμενες φάσεις είναι ελάχιστες και φυσικά δεν υπάρχει καμία αλλοίωση αποτελέσματος. Το πέναλτι, ακόμη και αν στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως δεν είναι, δεν γίνεται ποτέ γκολ ενώ το σκορ είναι ήδη στο 1-0. Και φυσικά για να υπάρχει αλλοίωση, πρέπει να υπάρχει και τετελεσμένο γεγονός. Είχε κάποιο ακυρωθέν γκολ στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός; Όχι. Ή μήπως το 1-0 του Αυλωνίτη είναι αντικανονικό; Πάλι όχι.
  • Έχοντας ήδη μια κίτρινη για καθυστέρηση, ο Καρέλης γκρέμισε από πίσω τον Μποτία στο πρώτο ημίχρονο, με το μαρκάρισμα αυτό να φέρνει την αναγκαστική αλλαγή του Ισπανού στόπερ στο 57'. Αν ο ρέφερι ήθελε να ευνοήσει τον Ολυμπιακό, είχε την αφορμή να αποβάλλει τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Δεν το έκανε.

Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες των "ερυθρολεύκων" σχετικά με τα παράπονα των ανθρώπων του "τριφυλλιού" για την διαιτησία στο "Γ. Καραϊσκάκης". Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά οι Πειραιώτες, οι όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν από την συμπεριφορά του Γιάννη Αναστασίου και του βοηθού του, Στιβ Ρούτερ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε ανοίξει διάλογο με την κερκίδα, βρίζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού που κάθονταν πίσω από τον πάγκο, ενώ συνεχώς διαμαρτυρόταν στον διαιτητή. Ο Στιβ Ρούτερ ακολουθούσε στο ίδιο μοτίβο και δεν δίστασε να υψώσει το μεσαία δάχτυλο στον Αμπιντάλ.

Αυτές οι αντιδράσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Πειραιώτες, που ωστόσο δέχθηκαν με ικανοποίηση τα συγχαρητήρια από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟ κ. Σωπήλη για την άψογη φιλοξενία της αποστολής των φιλοξενούμενων στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση των "πρασίνων" πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα στο Φάληρο, καθώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό ούτε στην άφιξη, ούτε κατά την διάρκεια της παραμονής, ούτε κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το "Γ. Καραϊσκάκης". Και στον Πειραιά εξέφρασαν την ευχή να τύχουν ανάλογης φιλοξενίας στο ματς του δεύτερου γύρου στην Λεωφόρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ