ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήταν θέμα χρόνου η γκέλα για τον Ολυμπιακό

Ήταν θέμα χρόνου η γκέλα για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η εντός έδρας ισοπαλία από τον ΟΦΗ ήταν φυσικό και επόμενο να έρθει. Αν δεν γινόταν τώρα, θα γινόταν σε μια ή δύο αγωνιστικές. Απλά οι Κρητικοί ήξεραν καλύτερα τον τρόπο. Το Sport24.gr εξηγεί και καταγράφει όσα είδε στο "Καραϊσκάκης". Από τον Κοστάνσο, μέχρι τα παραμύθια περί παραρτήματος και τα πολιτικά πανό.

Όσο καλή ομάδα κι αν έχεις, όσο καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όσο κι αν η έδρα σου είναι "καυτή", είναι πραγματικά αδύνατο να κερδίζεις συνέχεια και να μην κάνεις κάποια γκέλα. Είναι αδύνατο τόσο μαθηματικά, όσο και αγωνιστικά, αφού θα βρεθείς σε κακή μέρα ή μια φάση θα σου χαλάσει τα σχέδια.

Αυτό συνέβη και με τον Ολυμπιακό το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά από 17 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έπεσε θύμα από τους Κρητικούς που περίμεναν στη γωνία και τα κατάφεραν να φύγουν με βαθμό από το Φάληρο.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι η γκρίνια, ούτε να ψάχνουν για δικαιολογίες στον Πειραιά. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως καλύτερα που συνέβη τώρα, παρά κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έρχεται στο Φάληρο σε δύο αγωνιστικές. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ίσως βγει σε καλό που το έσπασε ο ΟΦΗ.

Όσο για τα αγωνιστικά, αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά, πως δύσκολα κάποια ελληνική ομάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα και εντός και εκτός των συνόρων. Οι Πειραιώτες για δεύτερη φορά πριν από ματς με την Ντόρτμουντ (το πρώτο ήταν κόντρα στην ΑΕΚ) είχαν το μυαλό τους στο σεντόνι με τ' αστέρια και το πλήρωσαν. Με την ΑΕΚ το είχαν από το 1ο λεπτό, ενώ κόντρα στον ΟΦΗ έγινε μετά το 2-0, όμως και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Δύο χαμένοι βαθμοί.

Για όσους θεωρούν πως το πρωτάθλημα θα είναι εύκολη υπόθεση φέτος, απλά να σας θυμίσουμε τα παιχνίδια στην Ευρώπη και το γεγονός πως ο βασικός αντίπαλος Παναθηναϊκός, δεν έχει καμία υποχρέωση εκτός συνόρων αυτή τη σεζόν. Βάλτε και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κουβαλά το τίτλο του φαβορί πάνω του και θα καταλάβετε πόσο πιο εύκολο είναι το έργο των "πρασίνων" φέτος. Ακόμη και οι αντίπαλοι δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τον πρωταθλητή και τις άλλες ομάδες.

Τι πρέπει να κάνει από δω και πέρα ο Ολυμπιακός... Το πρώτο μέλημα των "ερυθρολεύκων" είναι να ξεπεράσουν το σοκ και να στρέψουν το μυαλό τους στην Ντόρτμουντ. Αυτό ήταν άλλωστε που τους "έκαψε", οπότε ας βγουν σε καλό οι δύο χαμένοι βαθμοί. Το "Χ' με την ΑΕΚ αποδείχτηκε γούρικο, ας δούμε αν θα φέρει γούρι και ο ΟΦΗ.

Όσο για μελλοντικά, αφού που θα πρέπει να προσέξουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του, είναι η κακή αμυντική λειτουργία και οι αντιδράσεις όλης της ομάδας στα στημένα, απ' όπου έχουν προέλθει αρκετά γκολ. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, εκτός αν οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τα αποτελέσματα του 2009-10 και την ίδια κατάληξη (δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα και τα στατιστικά ).

Τον έβγαλε ΦράνΚ.Ο

Μεταφερόμαστε σ' ένα κεφάλαιο που πονάει πολύ τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Φράνκο Κοστάνσο και συγκεκριμένα τη θέση του τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια, που μετά τη φυγή του Νικοπολίδη και του Πάρντο (ποιος το περίμενε πως θα μας έλειπε ο Βελγοϊσπανός) δεν έχει παίκτη που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αναφερόμαστε σε Μέγιερι και Δασκαλάκη, αφού δεν έχουν πάρει ευκαιρίες, αλλά στον Κοστάνσο.

Σας είχαμε γράψει σε προηγούμενα κείμενα πως χρειάζεται υπομονή με την περίπτωση του Αργεντίνου, όμως φαίνεται πως δεν υπάρχει ελπίδα. Με τον Κοστάνσο κάτω από τα δοκάρια, δεν υπάρχει ηρεμία και το λάθος είναι δεδομένο πως θα γίνει. Με τον ΟΦΗ κόστισε βαθμούς γι' αυτό και στη διοίκηση το πήραν απόφαση και θα κινηθούν για να αποκτήσουν τερματοφύλακα τον Γενάρη. Μέχρι τότε, η ελπίδα των Πειραιωτών είναι να μην κοστίσουν τα νέα λάθη που θα κάνει ο πρώην άσος της Βασιλείας.

Να σημειωθεί πάντως πως ο Φράνκο Κοστάνσο δεν φταίει σε τίποτα. Έτσι ήταν και έτσι είναι σαν τερματοφύλακας. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν όσοι τον επέλεξαν και αποφάσισαν να έρθει στον Ολυμπιακό για να πάρει θέση βασικού κάτω από τα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ.

Αφήστε μας να δούμε λίγη μπάλα

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι τώρα... Το ματς του Σαββάτου ήταν μια λαμπρή απόδειξη πως ο ΟΦΗ είναι ανεξάρτητος και δεν χρειάζεται να γίνει παράρτημα κανενός. Ήταν αστεία όσα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και όσοι τα έλεγαν, μετά βρήκαν τρόπο να ανακαλέσουν με δικαιολογίες εξίσου αστείες.

Επιτέλους, ας πάψουν οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι όλων των ομάδων να δημιουργούν κλίμα και να πετούν λάσπη περί παραρτήματος κτλ. Το ίδιο ισχύει για όσους μιλούν για το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, το οποίο χαρακτηρίζουν αντικανονικό. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ας αφήσουμε τον κόσμο να ασχοληθεί μονάχα με το ποδόσφαιρο και μην τον τρελαίνομαι με διάφορες συνωμοσίες και γκρίνια. Τόσα είδαμε την περσινή χρονιά, όχι άλλη μαυρίλα.

Οι αγανακτισμένοι φίλαθλοι

Κι όλα αυτά την ώρα που ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και την φτώχεια που έχει μπει στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να ξεχάσουν τα καθημερινά τους προβλήματα, όμως κάποιοι μίζεροι (όπως αυτοί που σας προαναφέραμε) δεν τους αφήνουν σε ησυχία.

Εκτός από τους μίζερους, έχουμε και τους διαιτητές να θίγονται τόσο εύκολα για τα πανό κατά των πολιτικών. Τη στιγμή που στα περισσότερα γήπεδα βλέπουμε συνέχεια πανό με περιεχόμενο βίας ανάμεσα στους οπαδούς και κανείς δεν λέει τίποτα, υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα όταν τα συνθήματα αφορούν τους πολιτικούς. Ίσως είναι δίκαιο, ίσως και άδικο, αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ