ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τετράδα που βασανίζει τον Μίτσελ

Η τετράδα που βασανίζει τον Μίτσελ

Η επιστροφή στις νίκες στο ματς με τον ΟΦΗ είναι πρωταρχικός στόχος για τον Ολυμπιακό, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού των Πειραιωτών. Οι 4 παίκτες που κρίνουν τις επιλογές του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται εν μέσω εμποδίων για την Σαββατιάτικη (13/9, 20:30) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δεν είναι μόνο ο αγώνας δρόμου των τραυματιών Μανιάτη και Σιόβα προκειμένου να επιστρέψουν στην δράση, αλλά και οι πολλοί διεθνείς που έλειψαν τις τελευταίες μέρες από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο Φουστέρ εξάλλου πραγματοποιεί μια ακόμη επάνοδο - ρεκόρ (ήταν να μείνει 3 εβδομάδες έξω εξαιτίας θλάσης αλλά σε λιγότερο απο 15 μέρες προπονείται ήδη κανονικά), ενώ στο προπονητικό κέντρο αναμένονται ακόμη οι Κασάμι, Αφελάι, Μπουχαλάκης και Ντοσεβί.

Σίγουρα οι Πειραιώτες δεν θέλουν να έχουν δεύτερο στραβοπάτημα στις αρχές της σεζόν και μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, επιθυμούν την επιστροφή τους στα τρίποντα με αντίπαλο τον σκληροτράχηλο ΟΦΗ του Τζενάρο Γκατούζο.

Οι Κρητικοί προέρχονται από εντός έδρας ήττα κόντρα στην Βέροια, παρουσιάζουν δυσκολίες στην δημιουργία και το σκοράρισμα, ωστόσο δεν παύουν να είναι ένα σύνολο με μαχητικό πνεύμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Παρ' όλα αυτά, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο η σκέψη είναι αδύνατον να μην ταξιδεύει και λίγο πιο πέρα, έστω και υποσυνείδητα. Τρεις ημέρες μετά τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Φάληρο την Ατλέτικο Μαδρίτης (16/9, 21:45) στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Και μπορεί ο Μίτσελ σε πρώτη φάση να δουλεύει την ομάδα του για την αναμέτρηση της Super League, αλλά δεν παύει παράλληλα να προετοιμάζει τα σχέδια του για την σπουδαία και συνάμα κρίσιμη (κι ας είναι μόλις 1η αγωνιστική) μάχη με τους "ροχιμπλάνκος".

Θα μοιράσει χρόνο συμμετοχής

Η κόντρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα απαιτήσει εκτός από ψυχικές δυνάμεις και σωματικές. Μπορεί να είναι αρχή της σεζόν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές είναι ξεκούραστοι ή στο υψηλότερο σημείο της φυσικής τους κατάστασης.

Και δεν θα μπορούσαν άλλωστε μετά την σκληρή προετοιμασία στο Ζέεφελντ, το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (για την συμμετοχή στο ΙCC) και τις διπλές προπονήσεις που συνεχίζονται τμηματικά μέχρι και σήμερα. Χώρια τα ταξίδια και τις υποχρεώσεις των διεθνών...

Τα πόδια τώρα αρχίζουν να λύνονται, με την προοπτική ο Ολυμπιακός να πιάσει ταβάνι στα τρεξίματα του το δίμηνο Οκτώβρη - Νοέμβρη, όπου φουντώνει η μάχη σε Ελλάδα (ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό εντός έδρας) και Ευρώπη (Μάλμε έξω, Γιουβέντους μέσα, Γιουβέντους έξω, Ατλέτικο έξω), με το τελευταίο ματς στους ομίλους να είναι στις 9 Δεκεμβρίου με την Μάλμε.

Με τον Μίτσελ να πιστεύει πως το φετινό ρόστερ του δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια για ροτέισον σε σχέση με το περσινό, απέναντι στον ΟΦΗ μπορεί να κρατήσει στον πάγκο ή να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει για την βασική ενδεκάδα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για παράδειγμα, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες είναι δυνατός υποψήφιος για το αρχικό σχήμα στο ματς με τους "ροχιμπλάνκος" και μπορεί να ξεκινήσει το Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά δεν θα παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο παραπάνω από 45 με 60 λεπτά.

Ροτέισον μπορεί να γίνει και με τους Σαλίνο - Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν - Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς - Εντινγκά. Ο Μήτρογλου σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ο Κασάμι δύσκολα θα παίξει σε όλο το 90λεπτο ακόμη και να ξεκινήσει στην ενδεκάδα το Σάββατο.

Πολλά τα διλήμματα

Αν και η ατομική και μόνο ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού φτάνει για να έρθει μια νίκη στο ματς με τον ΟΦΗ, προφανώς και δεν ισχύει το ίδιο στην σύγκρουση με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι "ροχιμπλάνκος" έχουν αρκετές μονάδες που υπερτερούν των αντίστοιχων του Ολυμπιακού, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα χρειαστούν μπόλικη ομαδική δουλειά ώστε να ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τους Πρωταθλητές Ισπανίας.

Τα διλήμματα του Μίτσελ είναι πολλά. Από την διάταξη μέχρι και τα πρόσωπα που σκέφτεται να αντιπαρατάξει ο Ισπανός τεχνικός στα σχέδια του Ντιέγκο Σιμεόνε. Το περσινό 4-2-3-1 ή το σχήμα με ρόμβο σε 4-4-2 θα εφαρμόσει ο Μίτσελ την Τρίτη (16/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με φόντο το τι θα επιλέξει, θα προκύψουν και οι ανάλογες σκέψεις για τα πρόσωπα.

Με την προϋπόθεση πως θα είχε τους Μανιάτη, Σιόβα, Φουστέρ και Μήτρογλου στο 100%, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μίτσελ θα τους εμφάνιζε στην ενδεκάδα. Αν συνυπολογίσουμε και τους Ρομπέρτο, Ντομίνγκες, τότε ο Ολυμπιακός θα ήταν κατά 6/11 ίδιος με το περσινό Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός αντιλαμβάνεται πως με τόσες αλλαγές στο ρόστερ δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άριστη χημεία στο ξεκίνημα της σεζόν και γι' αυτό προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από την περσινή ομάδα, που γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν εμπειρία με τα ερυθρόλευκα σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Φουστέρ μπήκε πλέον κανονικά στις προπονήσεις, ο Μήτρογλου δεν έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης αλλά ρυθμού, ο Μανιάτης κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι της Τρίτης, το ίδιο και ο Σιόβας. Στην ουσία κανείς δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα αλλά ο Μίτσελ θα τους συμπεριλάβει όλους στην αποστολή, εφόσον βεβαίως είναι τουλάχιστον στο 100% από ιατρικής άποψης.

Αν εξαιρέσουμε τους Ρομπέρτο και Ντομίνγκες που δεν βγαίνουν... ποτέ από το βασικό σχήμα, η κατάσταση των Φουστέρ, Μανιάτη, Σιόβα και Μήτρογλου κρίνει πολλά όσον αφορά τους starting 11 ενόψει Ατλέτικο.

Για παράδειγμα με τον Σιόβα υγιή, ο Αμπιντάλ μπορεί να πάει ακόμη και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε τέτοιο σενάριο ο Ολυμπιακός χάνει επιθετικά (σε σχέση με τον εκρηκτικό και τεχνίτη Μαζουακού), αλλά κερδίζει σε ανασταλτική συμπεριφορά και εμπειρία.

Ο Μανιάτης πάλι θα συμπλήρωνε με ασφάλεια τους Κασάμι, Εντινγκά και Ντομίνγκες σε ένα σχήμα με ρόμβο στην μεσαία γραμμή, καθώς ο Μπουχαλάκης παρ' ότι εξαιρετικά ελπιδοφόρος είναι εντελώς άβγαλτος σε τέτοιο επίπεδο, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς μετράει λίγες μέρες προπονήσεων στην ομάδα.

Ο Φουστέρ από την πλευρά σε ένα 4-2-3-1 θα πρόσφερε περισσότερη τακτική, πρεσάρισμα και την υποδειγματική του χημεία με τον Μήτρογλου, στην θέση ενδεχομένως του Ντουρμάζ που σαφώς και υπερέχει σε τεχνική και καταστάσεις "ένας εναντίον ενός".

Και βέβαια ο γνωστός καλός Μήτρογλου θα περίμενε να του παρουσιαστεί μισή ευκαιρία για να δώσει ένα πολύτιμο -σε τέτοιες αναμετρήσεις- γκολ, που θα ανέβαζε στα ύψη την ψυχολογία ομάδας/κόσμου.

Είπαμε όμως πως τα ερωτηματικά είναι πολλά όσον αφορά την κατάσταση της συγκεκριμένης τετράδας παικτών και επί της ουσίας ο Μίτσελ θα περιμένει μέχρι και την τελευταία προπόνηση μέχρι να πάρει τις τελικές του αποφάσεις που αφορούν τα πλάνα του για την πρεμιέρα του Champions League.

Ψυχολογική τόνωση σε Μήτρογλου

Από την στιγμή που τέθηκε θέμα επιστροφής του από την Φούλαμ, ο Μίτσελ ήταν κάθετος. Επιθυμούσε διακαώς να έχει ξανά υπό τις οδηγίες του τον Μήτρογλου. Ο Έλληνας διεθνής στράικερ έχει περάσει ένα δύσκολο 10μηνο. Τραυματίστηκε πέρσι τον Νοέμβρη, έφυγε για την Φούλαμ τον Γενάρη αλλά τα προβλήματα στο γόνατο δεν τον εγκατέλειψαν. Επισκέφθηκε κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία και σταδιακά ξεπέρασε κάθε τι που τον εμπόδιζε να μπει στο γήπεδο.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν φανερή η έλλειψη αγώνων στα πόδια του και το γεγονός πως είχε χάσει τον ρυθμό και την επαφή του με τα δίχτυα. Έπαιξε την Κυριακή (7/9) ξανά με τα γαλανόλευκα κόντρα στην Ρουμανία και μπορεί να μην τροφοδοτήθηκε επαρκώς, εντούτοις έδειξε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Μίτσελ ωστόσο δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και πιστεύει πως σε σύντομο διάστημα ο Μήτρογλου θα είναι έτοιμος να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Ο Ισπανός τεχνικός δεν πιέζει τον 26χρονο φορ, ούτε τον φορτώνει με επιπλέον άγχος από αυτό που ήδη κουβαλάει μετά τους δύσκολους τελευταίους 10 μήνες. Αντίθετα στηρίζει τον Μήτρογλου και τον παροτρύνει να συνεχίσει να δουλεύει στο γήπεδο δίχως να σκέφτεται πως είναι υποχρεωμένος άμεσα να βρει δίχτυα.

Είναι κάτι που θα έρθει φυσιολογικά και μόλις βρει ρυθμό ο διεθνής επιθετικός. Αυτό τονίζει ο Μίτσελ συνεχώς στον Μήτρογλου, στην προσπάθεια του να τονώσει την ψυχολογία του παίκτη. Απέναντι στον ΟΦΗ ο 26χρονος στράικερ θα πάρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής, με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει έμπρακτα την πίστη που έχει στις ικανότητες του ποδοσφαιριστή του.

Για την ώρα πάντως η συμμετοχή του Μήτρογλου στο βασικό σχήμα για το ματς με την Ατλέτικο δεν είναι δεδομένη και ενδεχομένως να εξαρτηθούν πολλά από την εικόνα που θα έχει στο ματς του Σαββάτου απέναντι στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ