ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr, στην νίκη (0-1) των Πειραιωτών επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Σαλίνο ο κορυφαίος, εξαιρετικός ο σκόρερ Μήτρογλου και ο δημιουργός Φουστέρ. Φώναξε "παρών" όταν χρειάστηκε ο Ρομπέρτο. Λίγα πράγματα από τους Σαβιόλα, Κάμπελ και τις αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την 10η αγωνιστική της Super League, χάρη σε ένα τέρμα του Μήτρογλου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Σαλίνο είχε την πιο συνεπή παρουσία για τους φιλοξενούμενους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθοριστικός ήταν ο σκόρερ Μήτρογλου, δεν σταμάτησε να προσπαθεί ο δημιουργός Φουστέρ, επενέβη αποτελεσματικά ο Ρομπέρτο όταν χρειάστηκε. Αντίθετα πρόσφεραν λίγα πράγματα οι Σαβιόλα και Κάμπελ, ενώ δεν βοήθησαν ουσιαστικά ούτε οι αλλαγές, Γιαταμπαρέ και Βάις.

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του στο ντέρμπι, αλλά οι παίκτες του είτε αστόχησαν, είτε έπεσαν πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ. Στο 58' ο Ρομπέρτο κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο πολύ δυνατό και γωνιακό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ στο 75' βγήκε σωτήρια και απομάκρυνε με τα πόδια προ του Ρισβάνη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Σταθερός και στις εξόδους του ο Ρομπέρτο, που πραγματοποίησε μια αρκούντως ικανοποιητική εμφάνιση στην Λεωφόρο.

Σαλίνο: Μακράν του δευτέρου, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο του ντέρμπι. Άψογος ανασταλτικά, δεν είχε πρόβλημα ούτε με την μπάλα στον αέρα, ενώ με τα συνεχή του ανεβάσματα δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Νίκησε κατά κράτος τον Ζέκα (του πήρε και κάρτα) και αποτέλεσε ουσιαστικό στήριγμα για τον Κάμπελ. Στο 15' με το αριστερό είχε εξαιρετική σέντρα στον Μήτρογλου, στην καλύτερη ευκαιρία των ερυθρολεύκων στο πρώτο ημίχρονο. Με λιγότερες επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά το ίδιο αξιόπιστος ανασταλτικά και στην επανάληψη. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κάλυψε σωτήρια την μπάλα μπαίνοντας μπροστά από τον Μπεργκ (πήρε και φάουλ), σε μια φάση που ο Σουηδός είχε την δυνατότητα να απειλήσει ευθέως. Συνολικά ο πιο συνεπής παίκτης των Πειραιωτών σε όλο το 90λεπτο της Λεωφόρου. Η καλύτερη εμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μανωλάς: Μέχρι και το 57' έβγαζε το ματς δίχως προβλήματα, ωστόσο σε εκείνο το λεπτό το επιπόλαιο γύρισμα του στον Ρομπέρτο λίγο έλειψε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες την εστία της ομάδας του. Στο 70' βρέθηκε αρχικά εκτός θέσης όμως με την προβολή του στον Φιγκερόα, δυσκόλεψε την προσπάθεια του Αργεντίνου στράικερ να απειλήσει με γκολ. Στις υπόλοιπες φάσεις που ενεπλάκη στο ματς λειτούργησε αποτελεσματικά και έγκαιρα, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες από τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού.

Σιόβας: Μπήκε χαλαρά στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όσο πέρναγε η ώρα ήταν όλο και καλύτερος. Πολύ αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι απέναντι σε καλούς κεφαλοσφαιριστές όπως οι Μπεργκ - Φιγκερόα, καθάρισε σχεδόν όλες τις επικίνδυνες φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας. Είχε μια - δυο επιπόλαιες προωθήσεις, ωστόσο απέφυγε κάποιο σοβαρό λάθος. Πολύ ψύχραιμος και με σωστές απομακρύνσεις της μπάλας στο διάστημα της επανάληψης που ο Παναθηναϊκός πίεσε για ένα γκολ.

Χολέμπας: Καλό ματς για τον 29χρονο διεθνή άσο στην Λεωφόρο. Αμυντικά κράτησε σωστά την θέση του, πήγε με δύναμη στις φάσεις και ανέβηκε επιθετικά την πλευρά συνεισφέροντας στην κυκλοφορία της μπάλας και την ισορροπία στις πλευρές του Ολυμπιακού. Απέφυγε τα ρίσκα, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του και είχε σταθερά θετική παρουσία σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι.

Μανιάτης: Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού και το επιβεβαίωσε με την παρουσία του στην Λεωφόρο. Με σωστές τοποθετήσεις ανασταλτικά, πολλά χιλιόμετρα, διάθεση να βοηθήσει στην επίθεση και σωστό κράτημα της μπάλας, ο Μανιάτης είχε σταθερά καλή παρουσία στο ματς.

Σάμαρης: Του πήρε λίγα λεπτά μέχρι να μπει στο πνεύμα του αγώνα αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοση του. Κάλυψε σωστά χώρους, κράτησε την μπάλα ψύχραιμα, ωστόσο είχε δυσκολίες στην προώθηση του παιχνιδιού. Στην επανάληψη πάταγε καλύτερα και στα δύο μισά του γηπέδου, προσφέροντας στην ομάδα του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Με δεδομένο πως ήταν η παρθενική συμμετοχή του σε ντέρμπι "αιωνίων" και σε μια τόσο δύσκολη έδρα, η εμφάνιση του 24χρονου μέσου κρίνεται θετική.

Φουστέρ: Πάλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος στο ματς και η επιμονή του δικαιώθηκε δια ποδός Μήτρογλου στο 90'. Έτρεξε, πρέσαρε, επιχείρησε να παίξει κάθετα, έψαξε τους συμπαίκτες του, έκανε τα λάθη του αλλά δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια του. Η ψυχραιμία του στην φάση του 90' και την ασίστ στον μετέπειτα σκόρερ Μήτρογλου, είναι παροιμιώδης. Με σπριντ από την... αντίπαλη περιοχή πρόλαβε και κάλυψε την γκάφα του Σαβιόλα στην επανάληψη, σε μια φάση που από το πουθενά μπορούσε να βγάλει γκολ ο Παναθηναϊκός. "Γεμάτη" παρουσία από τον Ισπανό άσο στην Λεωφόρο.

Κάμπελ: Διάθεση είχε, το ίδιο και θέληση αλλά υστερούσε στην τελική απόφαση. Έδωσε βοήθειες ανασταλτικά στον Σαλίνο, ήταν κινητικός, χωρίς όμως να δώσει το κάτι παραπάνω. Ίδια η εικόνα του και στην επανάληψη, όπου παρά τις προσπάθειες του δεν είχε αποτελεσματικότητα. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Γιαταμπαρέ στο 61'.

Σαβιόλα: Ο ρόμβος του Παναθηναϊκού στο κέντρο είχε σκοπό να μην επιτρέψει στους ερυθρόλευκους την δημιουργία παιχνιδιού από τον άξονα και να κρίνουμε από την παρουσία του Σαβιόλα στην Λεωφόρο, τα κατάφερε καλά. Ο Αργεντίνος σε κανένα σημείο του ντέρμπι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την κλάση του, τις λίγες φορές που πήρε την μπάλα στα πόδια του δεν έδωσε το κάτι παραπάνω και ποτέ επί της ουσίας δεν φάνηκε απειλητικός για την άμυνα των πρασίνων. Σωστή και η δική του αλλαγή με τον Βάις να μπαίνει στην θέση του στο 66'.

Μήτρογλου: Ο Σίλντεφελντ είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο την επιτήρηση του και πλην της φάσης του 15' (είδε τον Καπίνο να του στερεί το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση), ο Μήτρογλου δεν είχε τις ευκαιρίες να φανεί απειλητικός. Συχνά βγήκε εκτός περιοχής και μοίρασε σωστά την μπάλα στα πλάγια, βάζοντας στο παιχνίδι τους μεσοεπιθετικούς συμπαίκτες του. Στο 51' πήρε την καραμπόλα από το φάουλ του Χολέμπας αλλά η... φτέρνα του Σίλντεφελντ του στέρησε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει. Εννιά λεπτά αργότερα από το ύψος της μικρής περιοχής ο Καπίνο επενέβη σωτήρια στην καρφωτή κεφαλιά του Έλληνα διεθνή επιθετικού, που για τρίτη φορά στο ματς στερήθηκε ένα γκολ. Οι τρεις χαμένες ευκαιρίες είναι πολλές για τον Μήτρογλου, που ήταν μάλλον δύσκολο να αστοχήσει ξανά. Με την τέταρτη προσπάθεια του ευστόχησε από την ασίστ στον Φουστέρ, χαρίζοντας την νίκη στον Ολυμπιακό στο 90ο λεπτό του ντέρμπι. Πολύ καλή συνολικά η παρουσία του και καθοριστικός για την ομάδα του.

Γιαταμπαρέ: Πέρασε στο ματς αντί του Κάμπελ στο 61', πήρε πρωτοβουλίες αλλά σπανίως τις ολοκλήρωσε με ουσιαστικό τρόπο. Σίγουρα ο Μίτσελ θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον 24χρονο άσο.

Βάις: Πήρε την θέση του Σαβιόλα στο 66' και δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από τον Αργεντίνο συμπαίκτη του στην μισή περίπου ώρα που αγωνίστηκε στο ντέρμπι. Πήγε στο "ένας εναντίον ενός", στοιχείο που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο, δίχως όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.

Εντινγκά: Αντικατέστησε τον Φουστέρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ