ΣΤΗΛΕΣ

Η καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού το 2012

Η καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού το 2012

Το 2012 μας αποχαιρέτησε και το Sport24.gr σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε την καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού την χρονιά που μας πέρασε. Ετοιμαστείτε να "κάτσετε" στον ερυθρόλευκο πάγκο και με ένα κλικ να βγάλετε τη δική σας ενδεκάδα!

Μια χρονιά με πολλές χαρές, δύο τίτλους και λιγότερες λύπες φτάνει στο τέλος της για τον Ολυμπιακό και αφήνει πίσω μια πολύ καλή αίσθηση και πολλά μαθήματα για κάτι ακόμα καλύτερο στη συνέχεια.

Πρόκειται για μια χρονιά χωρισμένη σε δύο κομμάτια, γεμάτα διαφορές αλλά και αρκετές ομοιότητες. Το σίγουρο είναι πως είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και περισσότερες καλές στιγμές.

Η αρχή της χρονιάς ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη, αφού η απρόσμενη γκέλα στην έδρα της Δόξας Δράμας (0-0) και η ήττα από την Skoda Ξάνθη (1-0), έφερε την ομάδα στο -5 από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο σ' ό,τι αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις συνεχόμενες ήττες του "αιωνίου" αντιπάλου και κάπως έτσι ήρθε το 39ο πρωτάθλημα στο Λιμάνι. Ακολούθησε και το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άδοξο αποκλεισμό από την Μέταλιστ στο Europa League. Σε μια σεζόν βέβαια, που η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού κρίθηκε επιτυχημένη.

Στο δεύτερο κομμάτι του 2012 είχαμε πολλές αλλαγές. Έφυγε ο Βαλβέρδε και ήρθε ο Ζαρντίμ, έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές και ήρθαν άλλοι, ενώ άλλαξε η αγωνιστική φιλοσοφία και η εικόνα της ομάδας του Πειραιά. Τα αποτελέσματα πάντως διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με πέρσι, αλλά προς το καλύτερο. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα (12 νίκες, 3 ισοπαλίες), είναι στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη πέτυχαν ό,τι ακριβώς και πέρσι. Τέλειωσαν την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με 9 βαθμούς, αλλά αποκλείστηκαν και συνεχίζουν στο Europa League, έχοντας φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο.

Όλη αυτή τη χρονιά στον πάγκο κάθισαν δύο προπονητές (Βαλβέρδε, Ζαρντίμ), αγωνίστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και πολλοί απ' αυτούς πρωταγωνίστησαν. Το Sport24.gr σας δίνει λοιπόν τη δυνατότητα, να ψηφίσετε την καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού το 2012, πατώντας απλά ένα κλικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ