ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αναβολή δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει Ατλέτικο

Η αναβολή δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει Ατλέτικο
INTIME SPORTS

Η οριστική αναβολή της 11ης αγωνιστικής δίνει την ευχέρεια για ανάσες στους διεθνείς αλλά στέλνει τον Ολυμπιακό με αγωνιστική απραξία στο κρίσιμο ματς με την Ατλέτικο. Το παρασκήνιο της παραίτησης Αγραφιώτη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η 11η αγωνιστική της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο (22 - 23/11), όπως αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/11) η ΕΠΟ και έγινε γνωστό δια στόματος Σαρρή σε δηλώσεις του στο Sport24.gr .

Γεγονός που διαφοροποιεί σε σημαντικό βαθμό τα πλάνα προετοιμασίας του Μίτσελ, όσον αφορά την πλέον σημαντική -για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη- μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη (26/11) στο "Βιθέντε Καλδερόν", για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Κατακτώντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, οι "ερυθρόλευκοι" με τρίποντο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κόντρα στην Μάλμε σφραγίζουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο του Champions League.

Επομένως γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο Μίτσελ θα θέλει σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση μερικά από τα βαριά του χαρτιά στην Ευρώπη. Τέτοιες περιπτώσεις είναι σίγουρα οι Αφελάι και Εντινγκά, που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκαν με αγώνες και ταξίδια εξαιτίας της παρουσίας τους στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Ο Ολλανδός διεθνής κυνηγός προέρχεται από απραξία περίπου δύο χρόνων και είναι δεδομένο πως χρειάζεται ειδική διαχείριση. Δεν γίνεται ξαφνικά να παίζει ασταμάτητα. Εκτός από τον Ολυμπιακό έχει κερδίσει μια θέση στα βασικά πλάνα του Χίντινγκ στους "οράνιε" και είναι ήδη φορτωμένος με μπόλικα ματς από την αρχή της σεζόν.

Για τον λόγο αυτό ο Μίτσελ προσέχει για να έχει και η συγκυρία με την αναβολή των αναμετρήσεων του πρωταθλήματος σίγουρα δίνει την δυνατότητα στον Αφελάι να πάρει πολύτιμες ανάσες ενόψει "Βιθέντε Καλδερόν".

Ο Εντινγκά από την πλευρά του δημιουργεί έξτρα πονοκέφαλο. Όχι μόνο γιατί αγωνίστηκε την Τετάρτη (19/11) με το Κονγκό (όπου είναι και αρχηγός) στο νικηφόρο 1-0 εκτός έδρας κόντρα στο Σουδάν, αλλά και διότι αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε την πρόκριση της Εθνικής του ομάδας στο Κόπα Άφρικα. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του 26χρονου μέσου τουλάχιστον για έναν μήνα, από αρχές Γενάρη και μετά.

Επιστρέφοντας στο τώρα, ισχύει για τον Εντινγκά ότι και για τον Αφελάι. Το ματς στην Ξάνθη βγήκε από το πλάνο (ο Εντινγκά ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε με μόλις μια προπόνηση με την ομάδα) και ο Κονγκολέζος θα έχει άνεση χρόνου να προετοιμαστεί για την μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ντοσεβί (το Τόγκο ηττήθηκε με 3-1 από την Γκάνα και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Κόπα Άφρικα), Ελαμπντελαουί, Μανιάτης και Κασάμι και Ντουρμάζ (επέστρεψε με ενοχλήσεις), επίσης έλειπαν με τις Εθνικές τους ομάδες το τελευταίο δεκαήμερο. Το τεχνικό επιτελείο θα τους δει στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και αναλόγως θα πράξει με το πρόγραμμα προπόνησης που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 24ώρα.

Τα νέα δεδομένα με την αναβολή της αγωνιστικής κρύβουν λοιπόν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες ειδήσεις για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ. Θα υπάρξει μεν η ευχέρεια της ξεκούρασης των διεθνών αλλά ο Ολυμπιακός θα πάει στο "Βιθέντε Καλδερόν" με αγωνιστική απραξία σχεδόν τριών εβδομάδων... Σενάριο που δεν ηχεί καλά στα αυτιά του Ισπανού τεχνικού.

Στις 9 Νοεμβρίου αγωνίστηκαν οι Πειραιώτες για τελευταία κόντρα στον Πανθρακικό στο "Γ. Καραϊσκάκης" (5-1) και ακολούθησε η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Χωρίς άλλο παιχνίδι να μεσολαβεί, ο Ολυμπιακός θα ριχτεί στην μάχη με την Ατλέτικο διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ισπανία.

Η απώλεια του ρυθμού και η αγωνιστική απραξία των παικτών του ρόστερ που δεν είχαν διεθνείς υποχρεώσεις είναι πονοκέφαλος για τον Μίτσελ, που είναι πλέον αναγκασμένος να αναθεωρήσει τα πλάνα προετοιμασίας των "ερυθρολεύκων" στις μέρες που απομένουν μέχρι την νύχτα της 26ης Νοεμβρίου.

Γκρίνια για Κάμπελ, ύμνοι για Μαζουακού

Στο Νησί είναι καθημερινό φαινόμενο τα σενάρια που αφορούν τον Τζόελ Κάμπελ και το μέλλον του στην Άρσεναλ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και η αλήθεια είναι πως τα σενάρια φυγής του προκαλούν τις αντιδράσεις των φίλων του Λονδρέζικου συλλόγου.

Οι οπαδοί των "κανονιέρηδων" είναι αντίθετοι με τον παραγκωνισμό του 22χρονου κυνηγού από τον Αρσέν Βενγκέρ και υποστηρίζουν πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί άμεσα να δώσει λύσεις και μάλιστα σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής ή ακόμη και ως στράικερ.

"Ελπίζουμε να ξυπνήσει ο Βενγκέρ και να αντιληφθεί το εξαιρετικό ταλέντο που έχει στα χέρια του", είναι η άποψη που κυριαρχεί στις συζητήσεις των οπαδών της Άρσεναλ και αποτυπώνεται στα διάφορα φόρουμ.

Την ίδια στιγμή η... αποθέωση για τον Αρτούρ Μαζουακού στα ιταλικά ΜΜΕ συνεχίζεται. Συνεχώς υπάρχουν αναφορές στον Γαλλοαφρικανό αριστερό μπακ - χαφ του Ολυμπιακού και τα μοναδικά ποδοσφαιρικά προσόντα που επιβεβαιώνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ίντερ, Νάπολι και εσχάτως Μίλαν, καλοβλέπουν τον 21χρονο άσο, για τον οποίο πρόσφατα ο Κριστόφ Ενροτέ (μάνατζερ του) δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα πώλησης του τον Γενάρη. Οι "ροσονέρι" βρίσκονται με την σειρά τους σε αναζήτηση αριστερού μπακ, εκτιμώντας πως ο Μαζουακού μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική λύση για το παρόν και το μέλλον.

Το παρασκήνιο παραίτησης του Αγραφιώτη

Ο Τάκης Αγραφιώτης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League , θεωρώντας πως έτσι πρέπει να μπει ένα τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια που προέρχονται από την πλευρά του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Αλαφούζου. Την τοποθέτηση του Αγραφιώτη ως προέδρου του συνεταιρισμού είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αγραφιώτη και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς η δημιουργία της Super League είχε σκοπό να προφυλάσσει τα εμπορικά δικαιώματα των ομάδων και να κάνει πιο ελκυστικό προϊόν το ποδόσφαιρο, όχι για να εξυπηρετεί επικοινωνιακά κόλπα του εκάστοτε προέδρου ομάδας.

Έτσι λοιπόν ο Αγραφιώτης θεώρησε σωστό να παραιτηθεί από το αξίωμα του, βάζοντας φρένο στις κατά καιρούς τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου που προκαλούν ζημιά στα συμφέροντα του συνεταιρισμού, σύμφωνα με τους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ