ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα της αλήθειας για τον Ολυμπιακό!

Η ώρα της αλήθειας για τον Ολυμπιακό!
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου. Χαμός με την ενδεκάδα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να κρατάει κόσμο και κοσμάκη σε "αναμμένα κάρβουνα".

Τα ψέματα τελείωσαν… Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό. Η ήττα από την ΑΕΛ ανήκει στο παρελθόν. Ναι μεν δεν έχει ξεχαστεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να γίνει πάλι ολόκληρη ανάλυση για το τι έφταιξε. Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ ήρθε μετά από μία εμφάνιση που η ομάδα δεν άξιζε να φύγει χωρίς βαθμούς από το Καραϊσκάκη.

Καλώς ή κακώς όμως τα αποτελέσματα είναι αυτά που μένουν. Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει δύο «κολλητές» ήττες και απόψε δίνει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ με στόχο να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου που αποδοκίμασε τους ποδοσφαιριστές στο τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού ρέφερι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Σίγουρα πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι. Διανύουμε τη δεύτερη μέρα του Οκτώβρη κα ο Ολυμπιακός δίνει έναν «τελικό». Κακά τα ψέματα, αυτόν τον χαρακτήρα απέκτησε το ματς με την «Ένωση».

Ο Πάουλο Μπέντο βρέθηκε ξαφνικά να δίνει εξετάσεις και να νιώθει την πίεση για τα καλά στο πετσί του. Οι δε ποδοσφαιριστές βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και υποχρεωμένοι να δώσουν "απαντήσεις" σε όσους τους έχουν αμφισβητήσει. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η εικόνα των «ερυθρολεύκων» κόντρα στην ΑΕΚ που δεν είχε μεσοβδόμαδα και την… ταλαιπωρία του Europa League.

Πάμε τώρα στην ενδεκάδα. Μία ενδεκάδα που μοιάζει με γρίφο. Από τον Μιλιβόγεβιτς και… πίσω θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι οι Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ντε Λα Μπέγια. Το θέμα είναι τι γίνεται από τον παρτενέρ του Σέρβου (ελαφρύ προβάδισμα Μαρτίνς αντί Καμπιάσο) και μπροστά.

Αν βγάλουμε από αυτή τη συζήτηση τον Ιντέγιε που δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, ο Φορτούνης μοιάζει να παλεύει με τον… ξεχασμένο Τσόρι για τον ρόλο του επιτελικού χαφ και τους Σεμπά, Ελιουνούσι και Μάριν για τις δύο θέσεις στα "φτερά" της επίθεσης. Αυτή τη στιγμή ο Σεμπά μοιάζει το αουτσάιντερ.

Ο Μπέντο φρόντισε στην τελευταία προπόνηση να μην ανοίξει τα χαρτιά του, όπως έκανε για παράδειγμα ο Κετσπάγια. Ίσως δεν έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα. Ίσως π.χ. να περιμένει να δει τον Φορτούνη ακόμα και στο ζέσταμα. Κανείς δεν μπορούσε να δώσει μία πειστική απάντηση χθες στο Ρέντη μετά το τέλος της προπόνησης. Μόνο ο Μπέντο γνωρίζει τον λόγο που αποφάσισε να μην κάνει δίτερμα και να μην δείξει το παραμικρό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ