ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Μάντσεστερ και ο Ολαϊτάν

Η Μάντσεστερ και ο Ολαϊτάν
Τσόρι INTIME SPORTS

Παρά τις προτάσεις που είχε από την Αργεντινή, ο Τσόρι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, πριν λήξει η αγωνιστική περίοδος, γιατί περνάει καλά στο κλαμπ , αλλά και στην Αθήνα, μαζί με την οικογένεια του.

Ο Ντομίνγκες μίλησε στη NOVA για την ανανέωση του συμβολαίου του, για το αντικείμενο που δέχθηκε στην Τούμπα, για την ευχάριστη και τη δυσάρεστη στιγμή του στον Ολυμπιακό, αλλά και τις συναντήσεις του με τον Μαρινάκη.

Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό:«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και η οικογένειά μου επίσης. Επειδή έχω περάσει πολύ ωραία ανανέωσα, η πόλη με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Για το αν είχε προτάσεις από τη χώρα του:«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την ανανέωση παρά το ότι είχα προτάσεις από τη χώρα μου. Προτίμησα να μείνω εδώ, γιατί είμαι ευτυχισμένος και πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας».

Για το αν έχει συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ομάδα γενικότερα:«Με τον πρόεδρο δεν έχω συζητήσει, όμως εκείνος έχει την ικανότητα να ξέρει τι είναι το καλύτερο για τη νέα σεζόν».

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή του στον Ολυμπιακό και τη βελτίωση της ομάδας:«Σ' αυτό το μικρό διάστημα έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές, έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις, αν πρέπει να ξεχωρίσω μια ευρωπαϊκή βραδιά, ξεχωρίζω αυτή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί λίγες μέρες πριν γεννήθηκε ο γιος μου και συνδύασα τη γέννησή του με την επιτυχία της βραδιάς. Για βελτίωση υπάρχουν πολλά πράγματα, ποτέ κανείς δεν είναι 100% ικανοποιημένος, πρέπει πάντα να προσπαθείς, υπάρχουν πάντα περιθώρια για βελτίωση. Τα ντέρμπι γνωρίζουμε πάντα ότι είναι πολύ σημαντικά, ξέρουμε τη σημασία της νίκης σ' αυτά, χειρότερη στιγμή όμως για μένα ήταν το επεισόδιο με τον Ολαϊτάν, άσχημη στιγμή για όλους, απ' τις χειρότερες αναμνήσεις στην καριέρα μου».

Για το περιστατικό που χτυπήθηκε από αντικείμενο στην Τούμπα: «Είναι αλήθεια ότι και στην Αργεντινή πολλές φορές γίνονται επεισόδια, αλλά σέβονται τον ποδοσφαιριστή, τον παίχτη. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πολύ άσχημα γιατί μου πέταξαν αντικείμενο, αλλά και για τον διαιτητή και για τον επόπτη γιατί στο κάτω-κάτω είναι η δουλειά τους. Είναι αλήθεια μου αρέσει η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι, όμως να μη φτάνει σε τέτοιο σημείο που κινδυνεύουν η ακεραιότητα των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτό το θέαμα. Στο θέατρο ή κάπου αλλού δεν προσπαθούμε να βλάψουμε τον πρωταγωνιστή. Στο τέλος συνηθίζεις,προσαρμόζεσαι, δέχεσαι ότι έτσι είναι τα πράγματα, όμως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προκαλεί πολύ πάθος, μακάρι να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσουμε με τη γιορτινή πλευρά του».

Για τη βία στα γήπεδα: «Πάντα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσεις το ποδόσφαιρο. Μακάρι να γίνουν για να συνεχιστεί το γιορτινό μέρος. Δεν είμαι κατά των καπνογόνων και της καυτής ατμόσφαιρας αλλά δεν πρέπει να ξεπερνά ο κόσμος τα όρια».

Για τον Βίτορ Περέιρα και τι άλλαξε στην ομάδα: «Από την πλευρά μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε όποια αλλαγή. Είναι αλήθεια ότι αν και πηγαίναμε καλά στην Ευρώπη χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από την αρχή της χρονιάς για το τι μας περιμένει, αλλά είναι πάρα πολύ οι αγώνες και δεν είναι πάντα έτοιμοι όλοι οι παίκτες. Είναι αλήθεια ότι με την αλλαγή προπονητή η ομάδα προσαρμόστηκε καλά και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Έχουμε δείξει καλύτερο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή του προπονητή».

Για το ότι οι Ελληνικές ομάδες «αδειάζουν» στο Europa League: «Δεν μπορώ να μιλήσω για το πώς σκέφτονται οι συμπαίκτες μου. Εγώ θέλω σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε καλά. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο μεγάλους αντιπάλους όλοι οι παίκτες θέλουν να απολαύσουν το παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως αλλάζει κάτι για το αν είσαι στο Champions League ή το Europa League. Σκοπός είναι να δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και παίρνουμε τα αποτελέσματα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τι κάνουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα γιατί σου δίνει το εισιτήριο για το Champions League».

Για τους φίλους που έχει κάνει στον Ολυμπιακό: «Προσπαθώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Τα δίνω όλα σε κάθε προπόνηση. Όσον αφορά τους μικρότερους ηλικιακά παίκτες θέλω να τους μεταδίδω ότι μπορώ με την εμπειρία μου».

Για τον Άντβογκατ: «Εκείνη την εποχή είχα ένα πρόβλημα υγείας και καθυστέρησα στην προετοιμασία. Του έδωσα τα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν για το λόγο που είχα καθυστερήσει, αλλά αυτός δεν με πίστεψε και μου είπε ότι δεν με υπολογίζει και να βρω άλλη ομάδα. Αυτό έκανα».

Για τον ηγετικό ρόλο που έχει στην ομάδα: «Ευχαριστώ πολύ τον Τάσο Αυλωνίτη για τα καλά του λόγια. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ο ένας σέβεται πολύ τον άλλο και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στην ομάδα. Χαίρομαι ειδικότερα για την εξέλιξη του Τάσου μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που λέω πάντα στους νεότερους είναι να κάνουν αυτό που ξέρουν και να αφήνουν τους πιο έμπειρους να έχουν την πίεση και τις ευθύνες».

Για τον Φορτούνη: «Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης με πολύ ποιότητα και ταλέντο. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει πολλά. Είμαι σίγουρος ότι έχει τις δυνατότητες να καταφέρει πολλά».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στην Ελλάδα: «Δεν θα αναφέρω κάποιο όνομα γιατί δεν μου αρέσει να ξεχωρίσω κάποιον. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου και δίνω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι».

Για τον σεβασμό που του δείχνουν οι αντίπαλοι: «Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τον σεβασμό όλων. Εγώ πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο. Ούτε εγώ έχω να πω κάτι για κάποιον αντίπαλο. Τους σέβομαι όλους».

Για το τι μουσική ακούει: «Τώρα που βρίσκομαι στην Ελλάδα ακούω και λίγη ελληνική μουσική. Μου αρέσει όμως η Κούμπια που είναι η μουσική της Αργεντινής».

Για το αν έχει βρει ένα μέρος που βγαίνει και διασκεδάζει : «Έχω βρει κάποια μέρη να διασκεδάζω αλλά μου αρέσει περισσότερο να κάθομαι σπίτι με την οικογένεια μου. Λίγες φορές θα με πετύχετε έξω».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιο ελληνικό φαγητό: «Τρώω περισσότερο στο σπίτι. Μένει μαζί μας ο κουνιάδος μου που είναι σεφ και μας μαγειρεύει τη δική μας κουζίνα».

Για το αν ανησυχεί για την κρίση στην Ελλάδα: «Με ανησυχεί η κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό που θέλω είναι να βλέπω τον κόσμο χαρούμενο. Μπορεί να μην κατανοώ ακριβώς τι συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά έχω δει στην Αργεντινή πως υπέφερε ο κόσμος και ελπίζω να λυθεί άμεσα το πρόβλημα».

Για τους Ντουρμάζ και Μανιάτη που είναι τραυματίες: «Μιλάω μαζί τους στο τηλέφωνο. Ξέρουν ότι τους περιμένουμε. Μεταξύ μας είμαστε πολύ δεμένοι και ξέρουν ότι τους περιμένουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά είναι πράγματα που μπορεί να σου συμβούν στο γήπεδο οπότε πρέπει να τα ξεπεράσουν. Πλέον έχουμε ακόμη ένα κίνητρο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Για το όνειρο που θα ήθελε να ζήσει με τον Ολυμπιακό: «Θα ήθελα να κατακτήσω έναν στόχο στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Θα ήταν πολύ ωραίο τόσο για εμένα όσο και για την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Τέλος, όταν ο Γιάννης Καραλής του είπε πως παραδέχεται ένα λάθος (είχε γράψει πως δεν βρίσκει τον τρόπο πως ο Τσόρι θα αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα) που είχε κάνει όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, είπε: «Ευχαριστώ πολύ για την ειλικρίνεια. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να παραδέχεσαι ένα λάθος και σας ευχαριστώ πολύ. Λέει πολλά για εσάς ότι παραδέχεστε ένα λάθος».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ