ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ριέκα 2-1 με γκολ του Ρομαό στο 93', ανατρέποντας το 0-1 που είχε διαμορφωθεί από το 41' και αφού είχε ισοφαρίσει στο 66' ο Οφόε από ασίστ του Φορτούνη! Το Sport24.gr ακτινογραφεί τους παίκτες των Πειραιωτών που αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 83' λόγω αποβολής του Σκοπιανού Ζούτα.

Με ανατροπή στο β' ημίχρονο και buzzer beater του Ρομαό στο 93' ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Ριέκα και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (22/8, 21.45) στην Κροατία. Διαβάστε στο Sport24.gr την κριτική των ποδοσφαιριστών του Μπέσνικ Χάσι.

ΚΑΠΙΝΟ: Δεν ευθυνόταν στο γκολ του Έμπερ στο 42'. Ο επιθετικός της Ριέκα έπιασε το τέλειο σουτ και βρήκε δίχτυα. Μάλιστα, ο Έλληνας κίπερ είχε λίγο αργότερα και την επέμβαση με το αριστερό πόδι στο τετ α τετ (πάλι) του Έμπερ στο 44' και έσωσε το... 0-2.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είχε προβληματάκια ο Νορβηγός. Γενικότερα και τα δύο άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού είχαν θέματα. Ανέβηκε αρκετές φορές, αλλά δεν βοήθησε στον βαθμό που είχε βοηθήσει σε προηγούμενα ματς. Ενδεχομένως να ήταν επηρεασμένος και από το γεγονός ότι έπαιξε το πρώτο του επίσημο ματς με τον Ολυμπιακό. Στο β' μέρος ανέβηκε αισθητά, πιστώνεται τη σέντρα για το 2-1 του Ρομαό στο 93'...

ΚΟΥΤΡΗΣ: Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Έμπερ που τον είχε προσωπικό του αντίπαλο. Ναι μεν έκοψε δύο αντεπιθέσεις στο 21' και στο 50' που ήταν “φαρμάκι” για τους Κροάτες, αλλά γενικότερα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά “θέματα”. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε ρυθμούς και έκαεν δύο πολύ επικίνδυνες σέντρες, η μια εξ' αυτών "διαβήτης" στο κεφάλι του Ανδρούτσου, από το οποίο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ακριβώς στο 90'.

ΡΟΜΑΟ: Είχε καλές και κακές στιγμές ο Αφρικανός, αλλά όταν σημειώνει το νικητήριο τέρμα, γιατί να του κρατήσεις κακία για τη φάση του 0-1 που ο Έμπερ τον “άδειασε”; Κράτησε το καλύτερο για το φινάλε του ματς και έστειλε τον Ολυμπιακό στην Κροατία με το προβάδισμα...

ΡΕΤΣΟΣ: Ήταν ο “βράχος” της άμυνας για ακόμη μία φορά. Όποτε χρειάστηκε φώναξε “παρών”. Ουσιαστικά εξαφάνισε τον Γκαβράνοβιτς σε όλες τις μονομαχίες του. Και σε γενικές γραμμές είχε σωτήριες επεμβάσεις, όταν η Ριέκα βγήκε δύο-τρεις φορές επικίνδυνα στην κόντρα.

ΖΙΛΕ: Επιπόλαιος σε δύο περιπτώσεις που θα μπορούσαν οι Κροάτες να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις: στο 32' (πάτησε την μπάλα έξω από την περιοχή σε πάσα του Καπίνο) και στο 65' . Πάντως, αυτό που κρατάμε είναι ότι ήταν παντού, έβγαινε πρώτος στο πρέσινγκ, ζητούσε την μπάλα και δεν κρυβόταν. Σίγουρα θέλει χρόνο ακόμα για να προσαρμοστεί στα “θέλω” του Ολυμπιακού.

ΟΦΟΕ: Χωρίς προπόνηση μπήκε στην ενδεκάδα και δικαίωσε τον προπονητή του στη φάση του γκολ με όλη την κίνηση που έχει κάνει μέχρι να δεχτεί την πάσα του Φορτούνη στο 52'. Αντιμετώπισε και εκείνος προβληματάκια κυρίως λόγω της ανετοιμότητάς του. Στο ενεργητικό του είχε και μία σέντρα συστημένη στο κεφάλι του Μπεν στο 40'. Στα συν του το γεγονός ότι έπαιξε σχεδόν ανέτοιμος και για μεγάλο διάστημα έπαιξε και... κουτσαίνοντας! Μάλιστα, το γκολ το έβαλε σε ένα σημείο που είχε αρχίσει ήδη να κουτσαίνει!

ΜΑΡΙΝ: Με τα πάνω του και τα κάτω του ο Γερμανός. Όπως το συνηθίζει στα περισσότερα παιχνίδια δηλαδή. Θα μπορούσε στο 32' να χριστεί σκόρερ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αν είχε καθαρό μυαλό θα δημιουργούσε συνθήκες για γκολ για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν σούπερ, αλλά δεν ήταν και κακός. Σε μέτρια κατάσταση ο Γερμανός.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου του ματς. Δεν είναι μόνο το ότι πρόσφερε έτοιμα γκολ στον Μπεν (7', 16', 30') και στον Σεμπά (23'). Δεν είναι μόνο ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να βρει δίχτυα στο 51'. Ο Μαροκινός όποτε έπαιρνε τη νμπάλα στα πόδια του, προκαλούσε... SOS στη άμυνα της Ριέκα. Και αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι έδωσε πολλές βοήθειες και ανασταλτικά.

ΣΕΜΠΑ: Λίγα πράγματα από τον Βραζιλιάνο και δεν στεκόμαστε μόνο στο χαμένο τετ α τετ του 12ου λεπτού. Περισσότερα περίμενε ο Χάσι από τον Σεμπά. Ειδικά επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Φορτούνη στο 65'.

ΜΠΕΝ: Του εμφανίστηκαν ένα σωρό ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ, αλλά όσο εύστοχος ήταν στο Βελιγράδι, άλλο τόσο άστοχος ήταν στο σημερινό ματς. Πίεζε ψηλά, ήταν ο πρώτος αμυντικός του Ολυμπιακού, με τα τρεξίματά του προκαλούσε τρικυμίες στην άμυνα της Ριέκα, ενώ σε δύο-τρεις περιπτώσεις έγινε και δημιουργός ευκαιριών για γκολ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πρόσφερε στο πιάτο το γκολ στον Οφόε στο 65'. Δεν περίμενε κανείς ότι θα έμενε εκτός ενδεκάδας, αλλά προφανώς είχε κάποια παραπονάκια ο Χάσι από τις προηγούμενες εμφανίσεις του με Παρτιζάν και Ατρόμητο. Το θετικό είναι ότι αυτή τη φορά ο Φορτούνης έβγαλε διάθεση στο χορτάρι, αν και στο 82' είχε την κακή επιλογή να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από τα πλάγια, ενώ όλος ο Ολυμπιακός ήταν μέσα και λίγο έξω από την κροατική περιοχή. Το νικητήριο γκολ του Ρομαό ξεκίνησε από τη δική του οβίδα σε φάουλ από το... σπίτι του!

ΠΑΡΝΤΟ: Του πήρε λίγο χρόνο για να μπει στο κλίμα του ματς και προς τα τελειώματα του αγώνα μετά και την αποβολή του Ζούτα, είχε αρκετές καλές ενέργειες για να δημιουργήσει από τα δεξιά προβλήματα στην άμυνα της Ριέκα. Συνήθως τα χάλαγε στην τελική πάσα, αλλά προκάλεσε ρήγματα και έδωσε ζωντάνια, αντικαθιστώντας τον Μάριν στο 75'.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Αντικατέστησε τον Οφόε στο 79' και μπήκε σε χρονικό σημείο που όλος ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Κροάτες που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες. Συμμετείχε και αυτός σε μεγάλο βαθμό στην ασφυκτική πίεση των “ερυθρολεύκων” και ως αποκορύφωμα είχε τη φάση του δοκαριού στις καθυστερήσεις!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ