ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φουλάρει για Νεκουνάμ

Φουλάρει για Νεκουνάμ

Ο Ιρανός μέσος της Οσασούνα είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού στη νέα εποχή Βαλβέρδε η οποία ξεκινά επίσημα με την παρουσίαση του Βάσκου τεχνικού σήμερα το μεσημέρι (13:00). Η γαλλική L' Equipe "στέλνει" στο Λιμάνι δανεικό τον Βενκέρ.

Ο Βαλβέρδε ζήτησε μερικές μέρες για να τσεκάρει το ρόστερ της ομάδας και να δει για ποιους παίκτες θα κινηθεί, ωστόσο για τον Τζαβάντ Νεκουνάμ βάζει το χέρι του στην φωτιά και τον θέλει από τώρα.

Πρώτα πρώτα δεν χρειάζεται να δει ούτε μία προπόνηση για να διαπιστώσει την... ερημιά του ερυθρόλευκου ρόστερ στα αμυντικά χαφ. Φτάνουν μόνο οι αγώνες με την Μακάμπι για να διαπιστώσει κανείς ότι εκεί ο Ολυμπιακός θέλει άμεση ενίσχυση.

Από την άλλη ο Νεκουνάμ είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Βαλβέρδε έχει άριστη γνώμη. Τον γνωρίζει πολύ καλά από την παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα τον ήθελε και πέρσι όταν ανέλαβε την Βιγιαρεάλ. Θεωρεί (και όχι άδικα) ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Που βρίσκεται όμως η υπόθεση της μεταγραφής του 30χρονου Ιρανού στον Πειραιά; Πριν περίπου ένα μήνα Ολυμπιακός και Νεκουνάμ έφτασαν πολύ κοντά στο "γάμο". Οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει με την Οσασούνα για να τον αγοράσουν με ένα ποσό κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία όμως χάλασε λόγω των απαιτήσεων του παίκτη. Ο Νεκουνάμ αξίωνε ένα ποσό που άγγιζε το 1,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που από τον Πειραιά η προσφορά που έφτασε στα χέρια του ήταν για 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Την ίδια εποχή ο Λίνεν ήθελα διακαώς τον Κουμορτζί, υπήρχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και το θέμα πάγωσε.

Τα δεδομένα στο Λιμάνι όμως άλλαξαν και η άφιξη του Ερνέστο ανοίγει τον δρόμο για την έλευση του Ιρανού χαφ στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός θα πλησιάσει ξανά την Οσασούνα και αν ισχύει η συμφωνία του Ιουλίου τότε η μεταγραφή λογικά θα γίνει και ο Νεκουνάμ μετά από 4 χρόνια στον ισπανικό σύλλογο (92 συμ, 13 γκολ) θα αποχωρήσει.

Άλλωστε ο Μαρινάκης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ισπανό τεχνικό και είναι διατεθειμένος να του κάνει όλα τα... χατίρια. Προσθέστε και το γεγονός πως για τον Νεκουνάμ έχει δώσει θετική εισήγηση ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για να φορέσει ο άσος της Οσασούνα τα ερυθρόλευκα.

Από Σάββατο οι υπόλοιποι

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Βαλβέρδε ζήτησε από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού να τα συζητήσουν από το Σάββατο. Ο Βάσκος θέλει να δει την κατάσταση της ομάδας με τα ίδια του τα μάτια μέσα από τις προπονήσεις και κυρίως μέσα από τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Ρόμα.

Τα ονόματα φυσικά δεν έχουν σταματήσει να κάνουν... παρέλαση. Ο Μπαπτίστα παραμένει ο πόθος του Μαρινάκη και η παρουσία του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα ξαναφουντώνει τα σενάρια. Ο άσος ης Ρόμα όμως αρνήθηκε πρόσφατα πρόταση της Γαλατασαράι με το σκεπτικό ότι θέλει μεγάλο πρωτάθλημα και συμμετοχή στο Champions League.

Σαφώς πιο εφικτή είναι η περίπτωση του πρώτου σκόρερ του Σερβικού πρωταθλήματος Νρτάγκαν Μρντζα. Την ίδια ώρα ο ο Νινιάδης ταξίδεψε στη Γαλλία και είδε τον 22χρονο αμυντικό μέσο της Ναντ Γουίλιαμ Βενκέρ. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ενημερώσει τον Βάσκο τεχνικό ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα οι Γάλλοι με αφορμή την παρουσία του Νινιάδη στη χώρα τους, μιλάνε για πιθανή μετακίνηση του του Βενκέρ στην Ελλάδα. Η «L` Equipe» σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Τις επόμενες ώρες ο μέσος της Ναντ μπορεί να ενταχθεί στον Ολυμπιακό. Εκπρόσωποι των Πειραιωτών βρέθηκαν την Δευτέρα στο Μποζουάρ και παρακολούθησαν τον αγώνα με την Λε Μαν (0-2) και συζήτησαν το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη με την προοπτική αγοράς'".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ