ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

Φορτούνης: "Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε για το διάστημα που βρέθηκε εκτός ενδεκάδας και τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει στην ομάδα με κάθε τρόπο. "Τέλεια" χαρακτήρισε την συνεργασία του με τον Έλληνα μέσο ο Ντουρμάζ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA ο Φορτούνης μετά τα δύο γκολ και την μια ασίστ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες:

-Έχεις καταλάβει ότι έχεις θέσει υποψηφιότητα για βράβευση ως κορυφαίος του χρόνου, έτσι δεν είναι;

Εγώ το μόνο που κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει και οι ατομικές κερδίσεις έρχονται.

-Δεν είναι κακό όμως να έρχονται και οι ατομικές διακρίσεις...

Όχι, εντάξει. Εννοείται πως δεν είναι κακό. Ίσα ίσα σε ανεβάζει και σε κάνει πιο δυνατό.

-Υπάρχει... κόντρα με τον Ντουρμάζ για το ποιος από τους δυο σας θα δώσει τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα;

(γέλια) Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ακόμα και στις προπονήσεις προσπαθούμε να βρισκόμαστε. Αυτό μας βγαίνει στοναγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω συμπαίκτη γιατί βοηθάει αφάνταστα και πιστεύω να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον.

-Σας βοηθάει ότι παίζουν πίσω σας δύο καθαροί αμυντικοί μέσοι;

Πιστεύω ισχύει. Όπως ξέρουμε οι μεγάλες ομάδες επιθετικά τουλάχιστον θέλουν ξεκούραστους στην επίθεση. Δεν γυρνάμε κι εμείς τόσες πολλές φορές πίσω. Έχουμεδύο αμυντικά χαφ που όπως είπατε δουλεύουν για μας. Όταν παίρνουμε εμείς τη μπάλα είμαστε πάρα πολύ καλά, ξεκούραστοι. Δημιουργούμε επικίνδυνεςφάσεις για τον αντίπαλο.

-Το φάουλ είναι κάτι που δουλεύεις πολύ στην προπόνηση; Είναι από τους αγαπημένους σου τρόπους να σκοράρεις;

Ναι μου αρέσει. Φέτος δεν είχα βάλει κανένα και ήμουν στενοχωρημένος. Είχε βάλει ναι ο Τζίμι. Προηγείται. Εκτελούμε συνέχεια στηνπροπόνηση. Είμαι χαρούμενος που βγαίνει και στον αγώνα.

-Πώς σου φαίνεται που είσαι ακόμα 1ος στον πίνακα των σκόρερ;

Είναι ένα στόχος αλλά αυτό θα έρθει μόνο του. Δεν το κυνηγάω. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα είτε με ασίστ, είτε μεγκολ, είτε όπως αλλιώς μπορώ να προσφέρω...

-Εντάξει, την έχεις τη χαρά που βοηθάς την ομάδα αλλά μην πεις ότι δεν χαίρεσαι που είσαι πρώτος σκόρερ...

Εννοείται χαίρομαι που είμαι πάνω. Πρώτα όμως είναι η ομάδα. Δεν βάζω πρώτο τον εαυτό μου. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είμαι χαρούμενος πουείμαι στη λίστα των σκόρερ πρώτος.

-Φάνηκε αυτό κιόλας που σε δύο ευκαιρίες που είχες να τελειώσεις τις φάσεις έψαξες συμπαίκτη.

Όπως βάζω κι εγώ γκολ και μου δίνουν πάσες άλλοι, έτσι δίνω κι εγώ. Είναι ωραίο να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου. Γι' αυτό και είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν έχουμε ατομιστές στην ομάδα. Όταν βρεθούμε απέναντι από το τέρμα κοιτάμε ποιό είναι το καλύτερο για να σκοράρουμε.

-Αυτό είναι το μυστικό του φετινού Ολυμπιακού;

Είναι ένα από τα μυστικά. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Όπως είδαμε και σήμερα αλλά και στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα, έχουμε βρει ρυθμό και δημιουργούμε φάσεις στον αντίπαλο.

-Θα κάνω εγώ την... κακή ερώτηση της παρέας. Τις προηγούμενες εβδομάδες γράφτηκαν διάφορα για διαφωνίες με τον προπονητή. Ήρθε κι ένας αποκλεισμός σου από την 11άδα που γράφτηκε ότι έγινε για λόγους συμμόρφωσης. Θες να πεις κάτι γι' αυτά;

Όχι. Γράφτηκαν πολλά. Τα άκουσα κι εγώ, μου τα έλεγαν. Να ξέρετε ότι δεν ισχύει τίποτα. Ο προπονητής αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να με αφήσει εκτός. Το σέβομαι. Δεν κράτησαν ποτέ κακία σε κανέναν. Ίσα ίσα δούλεψα ακόμα περισσότερο για να είμαι σε καλή κατάσταση όπως είμαι τώρα.

-Πάντως, μετά από 'κείνον τον αποκλεισμό γύρισες και δεν κρατιέσαι... Μήπως ξεκουράστηκες τότε και με τις εμφανίσεις σου δίνεις και γενικότερες απαντήσεις; Μήπως έκανε καλά ο Σίλβα;

***Στο σημείο εκείνο ο Αντώνης Νικοπολίδης που ήταν στο στούντιο της Nova όπου μιλούσε ζωντανά ο Κώστας Φορτούνης είπε ότι μερικές φορές πρέπει να ξεκουράζεται και το μυαλό.

Έχει δίκιο ο Αντώνης. Κάθισα και σκέφτηκα πολλά πράγματα. Δούλεψα περισσότερο. Με πείσμωσε για τη συνέχεια αυτό που έκανε ο προπονητής, να με αφήσει σε ένα ματς εκτός, και μου έδωσε τεράστια ψυχολογία για να δουλέψω περισσότερο.

-Κοιτώντας λίγο πίσω, γι' αυτή την τρομερή χρονιά που κάνεις φέτος, τί ήταν πιο σημαντικό; Ότι πέρυσι έβαλες πολλά γκολ με λίγες εμφανίσεις σχετικά ως βασικός, ή ότι έκανες μια προετοιμασία στην οποία ήσουν σημαντικός; Φάνηκε δηλαδή από την προετοιμασία ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι σε υπολογίζει πολύ.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πέρυσι ήρθα αργά στον Ολυμπιακό, δεν έκανα προετοιμασία. Δεν ήμουν στα καλύτερά μου. Προσπαθούσα μέσα από τις προπονήσεις και τις εμφανίσεις που ήταν, ειδικά στην αρχή, ως αλλαγή, να βρω τον εαυτό μου. Φέτος άρχισα προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής μου έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη. Είναι ό,τι καλύτερο ειδικά για μένα που είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος όταν μου δείξει κάποιος εμπιστοσύνη προσπαθώ να τον ανταμείψω.

-Οι καλές χρονιές χτίζονται το καλοκαίρι Κώστα...

Εννοείται. Έκανα πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Δούλεψα για τον εαυτό μου.

-Έτσι δείχνεις. Έχεις γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Σε αγχώνει αυτός ο τίτλος;

Δεν με αγχώνει καθόλου. Ίσα ίσα χαίρομαι γι 'αυτό. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε και να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές απαιτήσεις. Όταν δεν παίζουμε καλά είναι λογικό να κατηγορούν τους παίκτες.

-Σήμερα άλλαξες και γωνία στο πέναλτι...

Ναι, μας πήραν χαμπάρι (γέλια). Ευτυχώς μπήκε.

Ντουρμάζ: "Τέλεια η συνεργασία με τον Φορτούνη"

Για τη συνεργασία του με τον Κώστα Φορτούνη:

Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Δουλεύουμε τέλεια μαζί. Έχουμε μία τέλεια συνεργασία. Ξέρουμε ακριβώς ο ένας τον άλλον. Βρισκόμαστε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας… μαγικός παίκτης ο Κώστας και μου αρέσει πάρα πολύ μαζί να παίζω μαζί του.

Για τα γκολ με απευθείας φάουλ του ίδιου και του Φορτούνη:

Η αλήθεια είναι πως δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό στην προπόνηση. Όταν δουλεύεις πάρα πολύ, γίνεσαι καλός σε αυτό και έρχονται και τα αποτελέσματα στον αγώνα. Είναι κάτι που το κάνουμε καθημερινά, όμως στον μεταξύ μας διαγωνισμό έχω δύο και έχει ένα (γέλια).

Για τη μία ακόμα νίκη και καλή εμφάνιση:

Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, δουλεύουμε και προπονούμαστε με αυτό τον στόχο. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στον Πλατανιά, κάναμε ένα κακό παιχνίδι εκεί. Όμως, από τότε επανήλθαμε δυνατοί, έχουμε κάνει τρεις νίκες αν θυμάμαι καλά και έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε έτσι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ