ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Η πρόκριση ήρθε στο ματς με τον Θρασύβουλο, όχι όμως και ο κόσμος, που απουσίασε από το "Γ. Καραϊσκάκης" και σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων. Δείτε πόσα εισιτήρια "κόπηκαν", τη σύγκριση με πέρσι αλλά και αποκαρδιωτικές εικόνες.

Μετά από 7μιση χρόνια "ζωής", το νεόκτιστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" φιλοξένησε τους λιγότερους φιλάθλους που είχε φιλοξενήσει ποτέ, σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Αναφερόμαστε φυσικά στο ματς με τον Θρασύβουλο , όπου κόπηκαν μόλις 6.818 και σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα της Φυλής έμεινε άθελά της στην ιστορία και όχι γιατί κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, απλά επειδή ήταν συμπρωταγωνίστρια, σ' ένα έργο με μικρό και ελάχιστο κοινό.

Συγκεκριμένα, αυτή την φορά η ομάδα του Πειραιά έκοψε 270 εισιτήρια λιγότερα από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ, όπου ήταν για ματς των πλέι οφ με τον Άρη (7.088) στις 16 Μαΐου του 2010, ενώ το τρίτο στην σειρά ήταν για το Super Cup με την ΑΕΛ (31/10/2007), όπου βρέθηκαν 7.141 φίλαθλοι.

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Όπως καταλαβαίνετε, είναι το πρώτο ματς Κυπέλλου που είχε τους λιγότερους φιλάθλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο για τον ίδιο θεσμό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (16/4/2008, 3-1) βρέθηκαν 4.324 περισσότεροι στο φαληρικό γήπεδο (11.142).

Οι λόγοι της απουσίας του κόσμου είναι αρκετοί και γνωστοί. Αρχικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε η απογοήτευση από την γκέλα στην Θεσσαλονίκη με την Δόξα Δράμας. Αυτό το αποτέλεσμα έφερε κατήφεια στον Πειραιά, αλλά στην πραγματικότητα και να νικούσαν οι Πειραιώτες στο "Καυτανζόγλειο" ο κόσμος δεν θα ήταν πολύς περισσότερος.

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως διεξήχθη καθημερινή όπου αρκετοί ήταν στις δουλειές τους ή μόλις είχαν τελειώσει, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν τους φιλάθλους σε συνδυασμό πάντα και με τ' όνομα του αντιπάλου. Δεν είναι και τόσο ελκυστικό να φεύγεις από το σπίτι σου για να βρεθείς στο... παγωμένο "Γ. Καραϊσκάκης" και να δεις ένα ματς με τον Θρασύβουλο.

Τέλος, καθοριστικός παράγοντας σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η οικονομική κρίση που πλήττει καθημερινά το πορτοφόλι της πλειοψηφίας των πολιτών και πλέον πολύς κόσμος σκέφτεται μια και δύο φορές, αν θέλει να δώσει από το υστέρημά του για να βρεθεί στο γήπεδο, πιθανότατα μαζί και με την οικογένειά του. Όταν υπάρχει μείωση στην αγορά βασικών προϊόντων, δεν είναι φυσιολογικό να μην βλέπουμε μείωση και στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Κάποιες κινήσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνονται, όμως σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν και ίσως θα χρειαστούν νέες ιδέες για να επιστρέψει ο κόσμος. Στην περίπτωση βέβαια της αναμέτρησης με τον Θρασύβουλο δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η διοίκηση, αφού υπήρχαν και εισιτήρια με 10 ευρώ, ενώ το ερώτημα που προκύπτει είναι: που ήταν οι κάτοχοι διαρκείας. Ήταν λοιπόν περισσότερο θέμα διάθεσης, πιθανότατα και καιρού.

Το αρνητικό ρεκόρ όμως, μας έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουμε το φάκελο "ρεκόρ εισιτηρίων" και διαπιστώνουμε πως φέτος τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα από την περσινή σεζόν σ' ότι αφορά τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, παρά τους αγώνες του Champions League όπου το φαληρικό γήπεδο ήταν γεμάτο, ο μέσος όρος είναι πεσμένος σε σχέση με πέρσι κατά 2.238.

Να σημειωθεί μάλιστα πως την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός έδωσε αγώνες στο γήπεδό του μονάχα για το πρωτάθλημα (με Μπέσα και Μακάμπι ήταν κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας) και είχε μέσο όρο 25.498. Χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις που πάντα προσελκύουν το κοινό και βλέπουμε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" γεμάτο.

Φάκελος: Άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Αντίθετα φέτος, ο μέσος όρος είναι 23.260 αν συμπεριλάβουμε όλα τα παιχνίδια, ενώ δίχως το Champions League πέφτει στα 20.958. Αν βέβαια βάλουμε μονάχα το πρωτάθλημα, ο αριθμός πηγαίνει στα 22.725 (μειωμένα κατά 2773), κάτι που μαρτυρά πως το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο ρίχνει πολύ τον μέσο όρο. Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό, είναι πως έχει δώσει τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και απομένει μονάχα η αναμέτρηση με την ΑΕΚ και αυτές του Europa League, που θα έχουν τον περισσότερο κόσμο και ενδιαφέρον.

2009-2010

Πρωτάθλημα

Σύνολο: 334.315

Μέσος όρος: 19.66

2010-2011

Πρωτάθλημα (συνολικά)

Σύνολο: 331.480

Μέσος όρος: 25.498

2011-2012

Πρωτάθλημα

Σύνολο: 181.796

Μέσος όρος: 22.725

Πρωτάθλημα, Champions League, Κύπελλο

Μέσος όρος: 23.260

Πρωτάθλημα, Κύπελλο

Μέσος όρος: 20.958

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ