ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έρχεται διαβασμένος ο Σίλβα

Έρχεται διαβασμένος ο Σίλβα

Στην Ελλάδα αναμένεται τις επόμενες μέρες ο Μάρκο Σίλβα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να συλλέγει ήδη πληροφορίες για τον Ολυμπιακό. Τι συμβαίνει στο μεταγραφικό μέτωπο, κινείται για Χάρα η Ροζάριο. Τι δήλωσε για τον Μουνιέ ο Νικολέν.

Μπορεί την Πέμπτη (18/6) το μείζον ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα να ήταν οι περιοριστικοί όροι που επέβαλλε ο ανακριτής στον Βαγγέλη Μαρινάκη , ωστόσο το συγκεκριμένο κομμάτι θα απασχολεί τη νομική υπηρεσία των Πειραιωτών το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή υπάρχει πάντα στο προσκήνιο το αγωνιστικό σκέλος που απασχολεί τους "ερυθρόλευκους" και εκεί πρέπει πλέον να τρέξουν οι εξελίξεις. Ο Μάρκο Σίλβα είναι ο προπονητής που έχει προκρίνει ο Ολυμπιακός για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και ο Πορτογάλος αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα προκειμένου να επισημοποιήσει την συνεργασία του με τους Πειραιώτες.

Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν και στην πατρίδα του 38χρονου τεχνικού , σημειώνοντας πως ήδη ο Μάρκο Σίλβα συλλέγει πληροφορίες μέσω βίντεο για το ρόστερ των Πειραιωτών, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορεί να κάνει τις εισηγήσεις του.

Θυμίζουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαμάχη του Πορτογάλου προπονητή με την διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, σχετικά με την διακοπή της συνεργασίας τους. Ο πρόεδρος των "λιονταριών" μεταξύ άλλων έχει κατηγορήσει τον Μάρκο Σίλβα ότι δεν φόρεσε το κουστούμι της ομάδας σε ένα ματς Κυπέλλου, τον είχε καλέσει σε ραντεβού σε ημερομηνία που ήξερε ότι ο 38χρονος τεχνικός θα βρίσκεται εκτός Πορτογαλίας, ενώ πρόσφατα ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο τόνισε πως ο Σίλβα απέτυχε να πιάσει τους στόχους που είχαν θέσει.

Στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι οι δύο άνδρες είχαν ανοιχτό μέτωπο νωρίτερα μέσα στη σεζόν, καθώς ο Σίλβα δεν είχε δεχθεί υποδείξεις του προέδρου για την χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών. Σε εκείνη την διαμάχη οι οπαδοί της Σπόρτινγκ είχαν πάρει ξεκάθαρα το μέρος του προπονητή και ο Μπρούνο ντε Καρβάλιο έκανε πίσω, περιμένοντας το τέλος της σεζόν για να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Σε κάθε περίπτωση ο Μάρκο Σίλβα θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες για την Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Κινείται για Χάρα η Ροσάριο

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Φράνκο Χάρα αποτελεί το νούμερο 1 στόχο της Ροσάριο Σεντράλ για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Ο Εντουάρντο Κουντέτ, προπονητής του συλλόγου της Αργεντινής, έχει εναλλακτικές λύσεις στο συρτάρι του, ωστόσο ο κυνηγός του Ολυμπιακού παραμένει προτεραιότητα του.

Το γεγονός πως ο Χάρα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό μόλις τον περασμένο Γενάρη σημαίνει πως η περίπτωση του δεν είναι εύκολη για την Ροσάριο, η οποία πάντως προτίθεται να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να τον κάνει δικό της.

Ζόνατας και Σαπάτα

Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Ουρουγουανός στράικερ βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού. Με τον Ζόνατας να είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις από τον Σαπάτα. Ο πρώτος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Έλτσε και αποτελεί παρελθόν, γεγονός που τον ανακούφισε γιατί παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους 5 μήνες. Ο ίδιος εξάλλου δήλωσε ότι τώρα θέλει να ξεκουραστεί, αφήνοντας στον μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα, να εξετάσει τις πολλές προτάσεις που υπάρχουν και να αποφασίσει το καλύτερο για το μέλλον του.

Όσον αφορά την περίπτωση του Ντουβάν Σαπάτα, είναι σαφές ότι θέλει να φύγει από τη Νάπολι, κάτι που ξεκαθάρισε και ο μάνατζερ του.

"Η πρόθεση μας είναι να φύγει αμέσως. Αν δεν βρει χώρο και χρόνο για να παίξει στη Νάπολι, τότε το καλύτερο θα ήταν να φύγει. Είναι δύσκολο να βρει θέση βασικού, ενώ και με τον τρόπο που έπαιζε ο Μπενίτεθ υπήρχε χώρος μόνο για έναν επιθετικό.

Περιμένουμε νέα από τον τεχνικό διευθυντή της Νάπολι. Αν τελικά αποφασιστεί να φύγει, τότε αυτό θα γίνει είτε με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς, είτε με κανονική μεταγραφή. Παρά τα όσα ακούγονται για ενδιαφέρον της Τορίνο, δεν μας έχει πλησιάσει κανείς. Αντιθέτως, έχουμε άλλες προτάσεις στα χέρια μας από Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία", υποστήριξε ο Φερνάντο Σένα.

Πώς θα μπορούσαν να συνδέονται οι δύο υποθέσεις; Σύμφωνα με τους Ιταλούς και η Νάπολι έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Ζόνατας. Στην περίπτωση που αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος από τους "παρτενοπέι", τότε το πλέον πιθανό σενάριο είναι να αποχωρήσει ο Σαπάτα. Και εκεί να αποφασίσει ο Ολυμπιακός αν θα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη περίπτωση ή όχι.

"Στον Ολυμπιακό με 2-3 εκατ. ευρώ ο Μουνιέ"

Ο Αντονί Μουνιέ είναι ένας παίκτης που μπορεί να φορέσει τα ερυθρόλευκα το φετινό καλοκαίρι. Οι επαφές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μονπελιέ είναι προχωρημένες. Ουσιαστικά απομένει να επιβεβαιωθεί η συμφωνία και με τον 28χρονο εξτρέμ, με σκοπό να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Άλλωστε την Πέμπτη (18/6) ο Λουί Νικολέν, πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, μιλώντας στο " Eurosport " υποστήριξε ότι "ο Αντονί Μουνιέ μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό με ένα ποσό ανάμεσα στα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση".

Να θυμίσουμε ότι ο Μουνιέ αξιώνει 4ετές συμβόλαιο και κάπου στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετήσια αποζημίωση, εξαργυρώνοντάς με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή σεζόν στο Championnat, όπου με τη φανέλα της Μονπελιέ είχε απολογισμό 9 γκολ και 8 ασίστ σε 36 εμφανίσεις.

Πάντως οι υποθέσεις που απασχολούν τον Ολυμπιακό στο σκέλος του αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας σεζόν θα "τρέξουν" βδομάδα και μετά το ΔΣ συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα (22/6).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ