ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"

Ο Μεξικανός μέσος της Πόρτο, Έκτορ Ερέρα, αποθεώνει μέσα από το Sport24.gr τον συμπατριώτη του Άλαν Πουλίδο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ένας από τους στυλοβάτες της φετινής εκπληκτικής πορείας της Πόρτο που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση της στο δεύτερο γύρο του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου, Έκτορ Ερέρα, εκθειάζει το ταλέντο του συμπατριώτη του Μεξικανού, Άλαν Πουλίδο, που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Δυνατός, τεχνίτης και γκολτζής

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Έκτορ Ερέρα, κορυφαίο της αναμέτρησης της Πόρτο με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ σημειώνοντας το πρώτο γκολ και δίνοντας την ασίστ για το δεύτερο, προκειμένου να σχολιάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική Μεξικού, Άλαν Πουλίδο, που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Δείτε τι είπε:

Apr 2, 2014; Glendale, AZ, USA; Mexico forward Alan Pulido (11) against USA during a friendly match at University of Phoenix Stadium. The game ended in a 2-2 tie. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Apr 2, 2014; Glendale, AZ, USA; Mexico forward Alan Pulido (11) against USA during a friendly match at University of Phoenix Stadium. The game ended in a 2-2 tie. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports MARK J. REBILAS-USA TODAY SPORTS

"Ο Άλαν είναι ένας μεγάλος συμπαίκτης και ένας πολύ καλός φίλος. Είναι πολύ καλό παιδί. Από ποδοσφαιρικής άποψης είναι πολύ δυναμικός, πολύ δυνατός. Έχει εύκολα το γκολ, είναι γκολτζής και έχει πολύ καλό κοντρόλ της μπάλας. Η τεχνική του είναι πραγματικά πολύ εξαιρετική. Δυνατό του σημείο είναι επίσης το ψηλό παιχνίδι, καθώς σκοράρει συχνά με κεφαλιά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που άξιζε και αξίζει την ευκαιρία στην Ευρώπη."

Θα προσαρμοστεί και θα δικαιώσει

Ο Μεξικανός μέσος της Πόρτο, ήρθε στους "Δράκους" κατευθείαν από τη χώρα του και συγκεκριμένα την Πατσούκα. Ο ίδιος προσαρμόστηκε αμέσως στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο Άλαν θα τα καταφέρει εξίσου καλά; Δείτε τι απαντά ο Έκτορ Ερέρα, στο Sport24.gr:

"Δεν είχε ευκαιρία με την εθνική να αγωνιστεί στο Μουντιάλ, αλλά προσωπικά νομίζω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στην Ευρώπη και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη αυτών που του την έδειξαν.

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"

Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ένα ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, κυρίως λόγω των διαφορετικών συνηθειών.

Στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο, πιο έντονο, πιο δυνατό. Αντίθετα το ποδόσφαιρο της Ν. Αμερικής πιο ήρεμο, αλλά ανάλογα με την ποιότητα που έχει ο ποδοσφαιριστής και την καλή νοοτροπία, τότε είναι εύκολο να προσαρμοστεί στην Ευρώπη."

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"

Πρωτάθλημα, τίποτα άλλο

Η Πόρτο ήταν μία από τις ομάδες που εξασφάλισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της πρώτης φάσης. Είναι αποφασισμένοι οι "Δράκοι" να αφήσουν το πόδι από το γκάζι και ποιος είναι ο εντός, εκτός και επί τα αυτά στόχος τους;

"Μπορεί να προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά δεν έχουμε χαλαρώσει καθόλου, δουλεύουμε 100% για να κερδίσουμε και τα δύο επόμενα παιχνίδια που μας έμειναν, για να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πρώτη φάση και να προκριθούμε πρώτοι από τον όμιλό μας.

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"
2013 GETTY IMAGES

Στο πρωτάθλημα στόχος είναι ο τίτλος που είναι πολύ σημαντικός για εμάς, για το σύλλογο, για τους οπαδούς μας. Μόνος στόχος λοιπόν είναι το πρωτάθλημα, δεν σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό. Θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές, να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο. Δουλεύουμε 100% καθημερινά για να το πετύχουμε."

Η διαιτησία του Μουντιάλ και ο... Ρικέλμε

Το Μεξικό εντυπωσίασε με την απόδοσή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αν και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις του στέρησαν την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη παραπάνω στη διοργάνωση. Πως σχολιάζει στο Sport24.gr ο Έκτορ Ερέρα τη διαιτησία στα γήπεδα της Βραζιλίας και κυρίως ποιο ήταν το ίνδαλμά του, στην παιδική του ηλικία;

"Από μικρός, πάντα θαύμαζα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, τον Ρίκελμε. Ήταν ένα από τα ινδάλματα των παιδικών μου χρόνων.

Ερέρα: "Μεγάλος γκολτζής ο Πουλίδο"

Είχαμε ένα πολύ καλό Μουντιάλ, κανένας δεν το περίμενε ούτε στο Μεξικό, έτσι όπως προκριθήκαμε. Ναι, ναι, ναι πιστεύαμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου ότι μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Είναι μερικές αποφάσεις που μπορεί να μετρούν στην τελική πορεία, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουν άνθρωποι και κάθε άνθρωπος κάνει λάθος. Δεν θέλω να σχολιάσω τη δουλειά, άλλων ανθρώπων. Κάναμε ένα καλό Μουντιάλ, αλλά θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη περισσότερο."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ