ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

'Έπεσε" στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

'Έπεσε" στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Βέργο στο 11', έχασε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του, ισοφαρίστηκε με ανύπαρκτο πέναλτι στο 27' και εντέλει αποκλείστηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Το ταξίδι των Νέων του Ολυμπιακού σταμάτησε στο "Bannikov Stadium" του Κιέβου, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε με 5-4.

Το πρώτο 25λεπτο ήταν φοβερό για τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε στο 11' με καταπληκτικό τελείωμα του Βέργου ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λάτσι. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες που όμως δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευθούν και να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Βασίλη Βούζα θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμη και με 3-0. Αντίθετα ήρθε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι της αναμέτρησης, όταν ο Σάλιακας έδιωξε την μπάλα με τον ώμο.

Ο Βαχιμπεράτντζε εκτέλεσε ψύχραιμα και σημείωσε το 1-1 στο 27'. Στην επανάληψη η Σαχτάρ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ηλιάδη να αντιδρά σωστά στην προσπάθεια του Καρεντάρου στο 61' και του Ζουπκόβ στις καθυστερήσεις.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα

Ο Ολυμπιακός στο 71' έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα αλλά η προβολή του Βέργου πέρασε μόλις άουτ. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση), εκεί όπου οι Ουκρανοί κατάφεραν να επικρατήσουν με 5-4 και συνολικό σκορ 6-5, για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα - Λίβερπουλ.

Βέργος, Βατουσιάδης, Σάλιακας και Λάτσι ευστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Κούντρικ να αποκρούει τις εκτελέσεις των Ιγνατίδη και Τόλι. Ζουπκόβ, Μπόριαντσουκ, Σταντέρ, Κοβαλένκο και Αρένταρουκ ήταν ψύχραιμοι για την Σαχτάρ, με τον Βαχιμπεράτζε να αστοχεί στο πέμπτο πέναλτι.

Γήπεδο: "Bannikov Stadium"

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Επόπτες: Γκουντερμάνις (Λετονία), Σπασιόνικοβς (Λετονία)

Τέταρτος: Κριβονόσοβ (Ουκρανία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κρίβεντσοβ): Κούντρικ, Κιριουκχάντσεβ, Σαχούτκιν, Ματβιγιένκο, Κουκσένκο, Βαχιμπεράτζε, Σταντέρ, Αρένταρουκ, Κοβαλένκο, Ζουπκόβ, Χλαντσένκο (76' Μπόριατσουκ).

Ολυμπιακός (Βούζας): Ηλιάδης, Σάλιακας, Τόλι, Βατουσιάδης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μεγαρίτης, Λάτσι, Μανθάτης (76' Ιγνατίδης), Γαρεφαλάκης (62' Καραχάλιος), Βέργος (c).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ