ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έναν χρόνο αήττητος μακριά από το "Καραϊσκάκης"

Έναν χρόνο αήττητος μακριά από το "Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Μετά από το επιτυχημένο του πέρασμα από τη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να συμπληρώσει έναν χρόνο χωρίς ήττα σε εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος.

Η ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 από τη Skoda Ξάνθη στις 22 Ιανουαρίου του 2012 (σκόρερ μάλιστα ο νυν "ερυθρόλευκος" Παναγιώτης Βλαχοδήμος) είχε "πληγώσει" τους Πειραιώτες καθώς τους άφησε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, όμως από τότε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω...

Όχι μόνο κάλυψαν το χάντικαπ του -5 και κατέκτησαν άνετα τον τίτλο την περασμένη σεζόν, όχι μόνο κάνουν περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα απολαμβάνοντας διψήφια διαφορά βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά διέγραψαν και τη φράση "ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι" από το λεξιλόγιό τους.

Μετά και από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό το βράδυ του Σαββάτου (0-1), οι νταμπλούχοι Ελλάδας συμπλήρωσαν ουσιαστικά έναν χρόνο χωρίς ήττα μακριά από το "Καραϊσκάκης" σε αγώνα πρωταθλήματος (το επόμενο εκτός έδρας είναι στις 26 Ιανουαρίου με Πανθρακικό).

Στους τελευταίους 12 μήνες, έχει δώσει 15 παιχνίδια για τη Super League εκτός έδρας, με τον απολογισμό του να είναι 12 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Συγκεκριμένα, έκλεισε την περασμένη σεζόν με "6 στα 6" εκτός έδρας ενώ φέτος μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες, στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη (2-2), ΠΑΟΚ (1-1) και Παναθηναϊκό (2-2).

Σημειώνεται πως υπάρχουν δύο ακόμα μεγάλα ρεκόρ που κυνηγάει η ομάδα του Πειραιά. Το ένα είναι να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός στην ιστορία της Α' Εθνικής (1963-64) και το δεύτερο είναι να κάνει ρεκόρ διαφοράς από τον 2ο στη βαθμολογία.

Ύστερα από 17 αγωνιστικές, απολαμβάνει διαφορά 10 πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (τον υποδέχεται μάλιστα την 27η αγωνιστική) και πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο το +16 του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 1994-95.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ