ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έμφαση στην τακτική από τον Μίτσελ

Έμφαση στην τακτική από τον Μίτσελ
Ολυμπιακός προπόνηση φάσα INTIME SPORTS

Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (18/7), οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν κομμάτι της τακτικής, ενώ για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιήθηκε οικογενειακό διπλό. Το τετ-α-τετ του Μίτσελ με τον Φετφατζίδη.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μία ώρα και πέντε λεπτά κράτησε η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (18/7), καθώς το απόγευμα στις 19:30 οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Φράιμπουργκ, σε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην πόλη Σρουντς, το οποίο απέχει 127 χιλιόμετρα από το Ζέεφελντ της Αυστρίας. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει στις 16:00.

Στην αρχή του προγράμματος, οι παίκτες δούλεψαν τις πάσες, έπαιξαν το λεγόμενο κορόιδο σε μικρό χώρο, ενώ έκαναν κάποια σπριντ στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου εδώ στο Ζέεφελντ.

Το τετ-α-τετ του Μίτσελ με τον "Φέτφα" και τα "μπράβο" του Βίκτορ στον Σάμαρη

Στη συνέχεια, οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν την κατοχή, τη σωστή κυκλοφορία και την πίεση, σε συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου. Η μία ομάδα είχε την μπάλα στην κατοχή της και η άλλη προσπαθούσε να την κλέψει.

Ο Μίτσελ είχε ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Γιάννη Φετφατζίδη παρουσία του διερμηνέα Ρομπέρτο Γκαρθία Περάλ. Ο Ισπανός προπονητής ζήτησε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και ο "Φέτφα" άκουγε με προσοχή.

Μετέπειτα, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν για μία ακόμα φορά στα τελειώματα φάσεων. Το ένα γκρουπ έπαιζε στο μισό γήπεδο και το δεύτερο στο άλλο μισό. Η μπάλα άλλαζε το πολύ 6 έξι φορές πόδια και ο παίκτης σούταρε εντός περιοχής. Ο Ανδρέας Σάμαρης άκουσε αρκετές φορές τον Βίκτορ Σάντσεθ να τον συγχαίρει, λέγοντας "μπράβο, μπράβο Σάμα". Μάλιστα, ο βοηθός του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία είπε κάποια στιγμή προς το τέλος της άσκησης πως "... δεν θα ολοκληρώσουμε την άσκηση αν δεν σκοράρει ο Τάτος"!

Στη βασική άσκηση με μπάλα του προγράμματος, οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν την επιθετική ανάπτυξη, αλλά και το κέντρο της άμυνας, και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εξηγούμαστε: η μπάλα έφευγε από το κέντρο με συγκεκριμένο αριθμό επαφών. Έφτανε στα δύο άκρα και από εκεί γινόταν σέντρα προς τους σέντερ φορ, από τους ακραίους παίκτες, με τους δύο στόπερ να πρέπει να απομακρύνουν την μπάλα και τους επιτιθέμενους να πρέπει να σκοράρουν. Τα δίδυμα στην άμυνα είχαν ως εξής: Αβραάμ-Σιόβας, Μανωλάς-Κοντρέρας.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (18/7):

" Οι παίκτες του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν και το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν το ματς με την Φράιμπουργκ.

Στο γήπεδο του Ζέεφελντ βρέθηκαν ξανά το πρωί της Πέμπτης οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι με την μπάλα στα πόδια δούλεψαν έντονα, πριν από το αποψινό φιλικό με τη Φράιμπουργκ.

Ο κ. Μίτσελ και οι συνεργάτες του χώρισαν το γήπεδο στο μισό και σε κάθε πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» χωρισμένοι σε γκρουπ έκαναν ασκήσεις ανάπτυξης του παιχνιδιού. Η μπάλα έφευγε από το κέντρο και με συγκεκριμένο αριθμό εναλλαγών της έφτανε μέσα στην περιοχή, όπου τρεις επιθετικοί και δύο αμυντικοί έπαιζαν κανονικά τη φάση.

Νωρίτερα, οι παίκτες του κ. Μίτσελ είχαν δουλέψει επάνω στην κατοχή της μπάλας και τη σωστή κυκλοφορία αυτής. Σε ένα συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου η μία ομάδα είχε την μπάλα και η άλλη πίεζε κα προσπαθούσε να κλέψει.

Ως γνωστόν, το απόγευμα στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) η ομάδα μας θα κοντραριστεί με την Φράιμπουργκ σε φιλική αναμέτρηση στο Σρουντς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ