ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Έξω Μήτσο, μέσα Ντοσεβί"

"Έξω Μήτσο, μέσα Ντοσεβί"
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ διαρκώς όρθιος στον πάγκο έδινε οδηγίες στους παίκτες του, θέλοντας να δει ορισμένα πράγματα από αυτά που δουλεύουν στην προπόνηση. Σε ποιους παίκτες στάθηκε ιδιαίτερα ο Ισπανός τεχνικός στο φιλικό με την Κρασνοντάρ.

Πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας ήταν αυτό με την Κρασνοντάρ για τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη, καθώς το ρωσικό πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου. Προφανώς και η ήττα ήταν το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τον Μίτσελ, που ήθελε να δει συγκεκριμένα πράγματα από την ομάδα του.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Γιώργος Περπερίδης

Φυσικά και ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως οι ποδοσφαιριστές του είναι αρκετά πιασμένοι μετά τις πρώτες 6 ημέρες της προετοιμασίας και δεν είχε απαίτηση να τους δει να "κεντάνε" στο γήπεδο. Αυτό που σίγουρα περίμενε ήταν να προσπαθήσουν οι παίκτες του να βγάλουν ορισμένα πράγματα από πλευράς τακτικής και τα οποία δουλεύουν καθημερινά στο Ζέεφελντ.

"Έξω Μήτσο", ήταν η συνεχής προτροπή του Μίτσελ στον Σιόβα. Είναι σαφές πως ο 51χρονος προπονητής φώναζε στον διεθνή στόπερ να βγάζει ψηλά την άμυνα και να μην κάθεται αρκετά μέτρα πίσω από την μεσαία γραμμή.

Βέβαια πρόκειται για έναν αμυντικό αυτοματισμό που θέλει δουλειά για να εφαρμοστεί σωστά και οι τέσσερις παίκτες της άμυνας να συνεννοούνται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ ήταν δύο ακόμη παίκτες που επίσης ασχολήθηκε αρκετά ο Μίτσελ. Τους είχε ως δίδυμο στον άξονα και με οδηγίες όλη την ώρα τους εξηγούσε πως επιθυμεί να κινούνται τόσο σε εξάρτηση ο ένας με τον άλλον, όσο και ατομικά.

Ειδικότερα στο ξεκίνημα του ματς, ο Μπουχαλάκης έβγαινε αρκετά στο πλάι, αφήνοντας πολύ κενό χώρο στους αντιπάλους μέσους του άξονα. Ο Μίτσελ λοιπόν του φώναζε που ακριβώς πρέπει να τοποθετείται ώστε να καλύπτει σωστά τον χώρο του.

Ο Ντοσεβί ήταν ένας ακόμη παίκτης που άκουσε αρκετές φορές τον Μίτσελ να του ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Και κυρίως όταν η μπάλα παίζεται από την απέναντι πλευρά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού φώναζε στον Γάλλο να συγκλίνει προς τα μέσα και να πατάει περιοχή στο ύψος του δεύτερου δοκαριού.

Αρκετά ευχαριστημένος από πλευράς τακτικής τουλάχιστον, έμεινε ο Ισπανός τεχνικός από την προσπάθεια του νεαρού Σάλιακα, τον οποίο επιβράβευσε κάμποσες φορές, κυρίως για την διάθεση που έδειχνε να βοηθήσει ανασταλτικά τον μπακ της πλευράς του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο προετοιμασίας και είναι επόμενο τα πόδια των ποδοσφαιριστών να είναι βαριά. Ο Μίτσελ δεν περιμένει εξεζητημένα πράγματα από τους "ερυθρόλευκους", ζητάει όμως να δείχνουν την διάθεση να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που δουλεύουν στις προπονήσεις από πλευράς τακτικής και αγωνιστικής φιλοσοφίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ