ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δυο ειδικοί για τον Βίτορ Περέιρα

Δυο ειδικοί για τον Βίτορ Περέιρα

Ο δημοσιογράφος της Maisfutebol, Ζερμάνο Αλμέιδα και o συνάδελφός του της O' Jogo, Ούγκο Σόουζα, ακτινογραφούν στο Sport24.gr το προφίλ του Βίτορ Περέιρα, που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Το όνομα του Βίτορ Περέιρα δεν είναι άγνωστο στο κοινό, όμως η αλήθεια είναι πως μετά τις επιτυχίες με την Πόρτο χάσαμε τα ίχνη του και αυτό εξαιτίας του ότι συνέχισε στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Αχλί.

Έτσι το Sport24.gr ζήτησε από δυο συμπατριώτες του δημοσιογράφους να μας σκιαγραφήσουν το προφίλ του Πορτογάλου τεχνικού που όπως όλα δείχνουν θα αντικαταστήσει τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Πείτε μας μία γενική εικόνα για τον Βίτορ Περέιρα. Τι να περιμένουμε από την θητεία του στον Ολυμπιακό;

Ζ. Αλμέιδα: "Είναι προπονητής της τακτικής και δίχως αμφιβολία της κατοχής της μπάλας. Σε όλες τις προπονήσεις της Πόρτο έλεγε το ίδιο πράγμα. Να έχετε την μπάλα, από εκεί ξεκινούν όλα. Η κατοχή της μπάλας είναι θεμελιώδης. Αν δείτε τα ποσοστά κατοχής με την Πόρτο θα εκπλαγείτε. Σε δύο χρόνια πήρε δύο πρωταθλήματα και έχασε μόνο ένα παιχνίδι.
Είναι ένας προπονητής ηγέτης. Δεν είναι δικτάτορας, αλλά είναι από αυτούς που θέλουν την πειθαρχία. Μεταχειρίζεται όλους τους ποδοσφαιριστές εξίσου καλά και δεν ξεχωρίζει βεντέτες αν και με τα αστέρια τα πήγαινε εξαιρετικά. Οι ποδοσφαιριστές του, τον γουστάρουν και αυτό είναι το μυστικό του".

Ο. Σόουζα: "Ο Βίτορ είναι ένας προπονητής που βασίζει όλη του την τακτική στην κατοχή της μπάλας. Οι ομάδες του ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι ενώ και στην άμυνα είναι συμπαγείς, αλλά όλη η δύναμη βασίζεται στην κατοχή της μπάλα. Παίζει ένα ξεκάθαρο 4-3-3. Η Πόρτο με τον ίδιο στον πάγκο έχασε μόλις ένας παιχνίδι σε δύο πρωταθλήματα.

Είμαι ρεπόρτερ της Πόρτο χρόνια, δεν θυμάμαι να είχε κανένα πρόβλημα με κανέναν ποδοσφαιριστή. Ειδικά με τις λεγόμενες βεντέτες είχε πάντα καλές σχέσεις".

Τι σύστημα συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Περέιρα;

Ζ. Αλμέιδα: " Παίζει 4-3-3 και δεν το αλλάζει με τίποτα. Νομίζω ότι στο μυαλό του έχει την Μπαρτσελόνα του Γουαρδιόλα".

Ο. Σόουζα: " Παίζει ένα ξεκάθαρο 4-3-3. Ξεκάθαρες οι γραμμές, ξεκάθαρες οι θέσεις".

Αδύνατο - δυνατό σημείο;

Ζ. Αλμέιδα: "Αδύναμο σημείο, είναι ότι δεν πουλάει τον εαυτό του. Παρά το γεγονός ότι είναι κοινωνικός, δεν αρέσκεται να διαφημίζει το έργο του.

Δυνατό σημείο ότι ξέρει πολύ τακτική. Έχει πει ότι το ποδόσφαιρο είναι πιο πολύ τακτική. Έχει απίστευτες γνώσεις ποδοσφαίρου και τακτικής".

Ο. Σόουζα: "Τα αγγλικά του ίσως. Δεν μιλάει καθόλου καλά αγγλικά. Δυνατό Οι τίτλοι. Έχει δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια, διαδοχικά".

Τι τύπος ανθρώπου είναι;

Ζ. Αλμέιδα: "Σαν άνθρωπος είναι προσβάσιμος αλλά και μετριόφρων. Είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος, από αυτούς που όταν επιστρέφουν στο Πόρτο όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν".

Ο. Σόουζα: "Είναι προσβάσιμος, και με καλούς τρόπους. Μέχρι τώρα δούλευε σαν σχολιαστής στην πορτογαλική τηλεόραση, είναι κοινωνικός αλλά και ταυτόχρονα απλός".

Θα προσαρμοστεί εύκολα;

Ζ. Αλμέιδα: "Νομίζω ότι θα προσαρμοστεί στην Ελλάδα και κυρίως αυτό που θα σας κάνει να τον λατρέψετε είναι ότι παίζει μπάλα, ωραία μπάλα".

Ο. Σόουζα: "Μπορεί να προσαρμοστεί αμέσως στην Ελλάδα. Είναι χώρα που έχει ομοιότητες με την Πορτογαλία στη νοοτροπία, στο ποδόσφαιρο, στα πάντα. Δεν βλέπω το λόγο να μην προσαρμοστεί".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ