ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν του πάει ο Γαλλοαγγλικός άξονας

Δεν του πάει ο Γαλλοαγγλικός άξονας
Τζιοβάνι INTIME SPORTS

Διαβάστε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όταν έχει κληρωθεί με ομάδες από την Γαλλία και την Αγγλία (videos).

Εύκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλές κληρώσεις όμως υπάρχουν και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός απέφυγε μεγαθήρια όπως Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Σίτι κτλπ ή έναν όμιλο όπως εκείνο του Άγιαξ.

Βέβαια όλα αυτά είναι στη θεωρία, γιατί στην πράξη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, που πολλές φορές δεν έχει και την τύχη με το μέρος του.

Η κλήρωση λοιπόν έφερε στο δρόμο για την πρόκριση Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ, τρεις ομάδες από Αγγλία, Γερμανία και την Γαλλία.

Τι έχει κάνει όμως ο Ολυμπιακός απέναντι σε ομάδες από αυτές τις τρεις χώρες ή έστω σε όμιλο με τουλάχιστον δυο απ αυτές;

Μόνο πέρσι

Η κληρωτίδα λοιπόν είχε όρεξη και μας έδωσε έναν όμιλο που θυμίζει αρκετά τον περσινό με Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έτυχε να έχει ξανά ομάδες από αυτές τις τρεις χώρες.

Τις σεζόν 2001-2002, 2002-2003 και 2004-2005, ο Ολυμπιακός έπεσε σε όμιλο με ομάδες από την Αγγλία και την Γαλλία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ας τα δούμε αναλυτικά...

Σεζόν 2001-2002

Εκείνη την περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε βγει πρώτος σε όμιλο με Άρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα (διπλοί όμιλοι), με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τελευταίος χωρίς νίκη.

Βαθμολογία

Λα Κορούνια: 10

Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ: 10

Λιλ: 6

Ολυμπιακός: 5

Σύνολο: 2 ισοπαλίες, 4 ήττες

Σεζόν 2002-2003

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό με νίκη 6-2 εντός έδρας επί της Λεβερκούζεν. Η συνέχεια ωστόσο ήταν κακή, με τον Ολυμπιακό να μην κερδίζει ξανά και να τερματίζει τελευταίος.

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 15

Μπάγερ Λεβερκούζεν: 9

Μακάμπι Χάιφα: 7

Ολυμπιακός: 5

Σύνολο: 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 4 ήττες

Σεζόν 2004-2005

Είναι από τις σεζόν που δύσκολα θα ξεχάσουν στον Ολυμπιακό. Η πρόκριση χάθηκε μετά τη νίκη με 5-0 της Μονακό στην έδρα της Λα Κορούνια.

Βαθμολογία

Μονακό: 12

Λίβερπουλ: 10

Ολυμπιακός: 10

Λα Κορούνια: 2

Σύνολο: 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες

Σεζόν 2011-2012

Η πρόκριση χάθηκε στην ήττα της Ντόρτμουντ από την Μαρσέιγ με 3-2. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 2-0 στο παιχνίδι! Είναι από τα παιχνίδια που σήκωσαν μεγάλη συζήτηση...

Βαθμολογία

Μαρσέιγ: 10

Ολυμπιακός: 9

Ντόρτμουντ: 4

Σύνολο: 3 νίκες, 3 ήττες

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ