ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα...

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα...
ξημερώνει

Στον Ολυμπιακό αφήνουν πίσω την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό και στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί η ήττα , αλλά και το σκορ, να πόνεσε πολύ στον Ολυμπιακό, στον Πειραιά όμως αντιμετώπισαν μετά την πρώτη κρυάδα, με ψυχραιμία το 0-3, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χτύπησε στην πλάτη τον Μίτσελ και του έδωσε ραντεβού την Τρίτη, για να δουν με... κρύο μυαλό τι θα γίνει στη συνέχεια, χωρίς βέβαια να παρθούν κάποιες αποφάσεις.

Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν στον Πειραιά και μετά από αναλύσεις επι αναλύσεων αποφάνθηκαν ότι αυτά που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο "Καραισκάκης" , συμβαίνουν μια φορά κάθε πενήντα χρόνια. Και στο φινάλε -φινάλε, μπορεί να πληγώθηκε το γόητρο του Ολυμπιακού, αλλά στην ουσία δεν χάθηκε κάποιος στόχος. Το πρωτάθλημα είναι ήδη στον Πειραιά, η πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κοντά, ενώ η ομάδα συνεχίζει και στο Κύπελλο, όπου έχει μάλιστα την ευκαιρία να πάει στον τελικό κόντρα στον Παναθηναικό, αν προκριθούν αμφότεροι και να ξεπλύνει τη ντροπή της 2ας Μαίου.

Απο εκεί και πέρα , ναι μεν σχολίασαν την απόφαση του Μίτσελ να κρατήσει την ίδια 18άδα και την ίδια ενδεκάδα με αυτή του ματς με τη Γιουνάιτεντ, αλλά ποιός μπορούσε να κακίσει τον προπονητή που ταπείνωσε την σπουδαία αγγλική ομάδα; Ποιός μπορούσε να του πει να αφήσει κάποιον θριαμβευτή εκτός ομάδας, την εβδομάδα που έκανε τους πάντες υπερήφανους;

Βέβαια όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στον Πειραιά όμως έχουν τις απαντήσεις, τις ενστάσεις, τις αναφορές στην απανωτές κακοδαιμονίες, που συμβαίνουν μια φορά κάθε πενήντα χρόνια.

Και μιλούν για την ευκαιρία του Ολαϊτάν, που ήταν ήδη σε κατάσταση ... γκροκί, απλά έπεσε στο καναβάτσο δέκα λεπτά αργότερα.

Στην αναγκαστική αλλαγή του Ολαϊταν με τον Βάλντες, που δεν ήταν με τίποτα στο πρόγραμμα , με δεδομένη την αγωνιστική κατάσταση των δυο παικτών.

Στο χρονικό σημείο που δέχθηκαν το γκολ, λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, βαραίνοντας ακόμη περισσότερη την ψυχολογική κατάσταση των παικτών, μετά και το σοκ της λιποθυμίας του Ολαϊταν.

Στην αναγκαστική αλλαγή του Μαρκάνο, που είχε πρόβλημα στον προσαγωγό και έφτασε τον Μίτσελ στο μείον δύο, χωρίς να έχει στις σκέψεις του κάτι τέτοιο για τακτικούς λόγους.

Στο πως ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Παναθηναικού, με διώξιμο στραβοκλωτσιά της μπάλας, που κόντραρε στο πόδι του Xολέμπας και στρώθηκε στον Μπέργκ.

Στη διακοπή που έγινε με το που κέρδισε ο Ολυμπιακός το πέναλτι, εξαιτίας της ρίψης αντικειμένου στον Αναστασίου.

Βέβαια όλα αυτά μπορούν να θεωρηθούν φτηνές δικαιολογίες, αλλά όταν συσσωρευτούν τόσα πολλά έρχεται το 0-3, που δεν υπήρχε στη σκέψη και του πιο αισιόδοξου οπαδού του Παναθηναϊκού, αλλά και του πιο απαισιόδοξου του Ολυμπιακού.

Η ιστορία βέβαια έγραψε Ολυμπιακός-Παναθηναικός 0-3, αλλά δεν διαγράφεται η ιστορία που έγραψε ως τώρα αυτή η ομάδα. Αυτή που έκανε ευτυχισμένους εκατομμύρια Ολυμπιακούς, αλλά και υγιείς φιλάθλους άλλων ομάδων το βράδυ της Τρίτης. Γι αυτό και η πλειονότητα των θεατών του "Καραισκάκης" δεν αντέδρασε άσχημα και απλά αποδοκίμασε τους 20-30 ανεγκέφαλους που έκαναν τα πάντα για να μηδενισθεί η ομάδα. Δεν αποδοκίμασαν την ομάδα, γεγονός πρωτόγνωρο σε ένα ματς , όπου ο Ολυμπιακός δέχεται τρία γκολ από τον Παναθηναικό στο Καραισκάκης.

Ο Παναθηναικός κέρδισε λοιπόν 0-3, αλλά βρίσκεται 24 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Απλά οι φίλοι του θα μιλάνε γι αυτό το βράδυ στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Πέραν τούτου ουδέν και όπως έλεγε η Σκάρλετ Ο΄ Χάρα "Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ