ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απονομή για τους Νέους

Απονομή για τους Νέους
INTIME SPORTS

Οι Νέοι του Ολυμπιακού ήρθαν ισόπαλοι με τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης (21/5) και στη συνέχεια γιόρτασαν τον τίτλο του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, με την απονομή του τροπαίου.

Μετά και από την μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος Super League K-20 στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών, το απόγευμα της Πέμπτης (21/5) και μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε η απονομή του τροπαίου στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Από τα χέρια του Διευθυντή της Super League, κ. Αναγνώστου, η κούπα δόθηκε στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της "ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ" κ. Γιώργο Παύλου ο οποίος με την σειρά του την παρέδωσε στους παίκτες της ομάδας.

Οι Πρωταθλητές γιόρτασαν με την ψυχή τους, φωτογραφήθηκαν και μαζί τους γιόρτασε και ένα μέλος της Κ-10! Ο συμπαίκτης τους, Άντρι Τόλι τραυματίστηκε την ώρα του αγώνα και πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο και έτσι ο αδελφός του ο μικρός Διονύσης παρέλαβε το μετάλλιο του και σήκωσε με τους συμπαίκτες του αδελφού του το τρόπαιο του πρωταθλητή 2014-15.

Απονομή για τους Νέους
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 4ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του σε επίπεδο Νέων και πλέον έχει άλλους δυο αγώνες (με Πανιώνιο και Βέροια) με στόχο δυο νίκες ώστε να διατηρηθεί το αήττητο που τρέχουν οι "ερυθρόλευκοι" στη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Ολυμπιακού θα είναι η μοναδική που θα έχει φτάσει σε αυτό το επίτευγμα.

Οι παίκτες που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Super League είναι οι: Σάλιακας Μανώλης, Τσιμίκας Κωνσταντίνος, Βατουσιάδης Αντώνιος, Ανδρούτσος Θανάσης, Μεγαρίτης Κωνσταντίνος, Λάτσι Γιάννης, Μανθάτης Γιώργος, Τόλι Άντρι, Ρέτσος Παναγιώτης, Μακροστέργιος Γιώργος, Χαντζάρας Δημοσθένης, Καναβέτας Γιώργος, Ιγνατίδης Ηλίας, Ρεντζής Χαράλαμπος, Νικολάου Δημήτριος, Καραχάλιος Ζήσης, Κασαπίδης Γρηγόριος, Σαλταμάρας Ευστράτιος, Παπουτζίδης Αναστάσιος, Αμαραντίδης Κυριάκος, Πλέγας Κωνσταντίνος, Πεχλιβανίδης Δημήτριος, Ηλιάδης Μιχαήλ, Κατσιμήτρος Δημήτριος, Βέργος Νικόλαος, Βούρος Πραξιτέλης, Γαρεφαλάκης Κωνσταντίνος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Βούζας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Φώτης Στρακόσια και γυμναστής ο Θανάσης Ρωσίδης.

Στην τελετή απονομής παρέστη ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κώστας Καραπαπάς, άλλα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού ο κ. Ηλίας Ρωσίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών κ. Αντώνης Γλύκας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Γρηγόρης Γεωργάτος μίλησε στο olympiacos.org για την τεράστια προσπάθεια της ομάδας Νέων και αφιέρωσε το Πρωτάθλημα στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι δίπλα στην Ακαδημία και καλύπτει κάθε ανάγκη των ομάδων της.

Η δήλωση του Γρηγόρη Γεωργάτου:

"Η φετινή χρονιά νομίζω για την Κ-20 ήταν ονειρική. Ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη από την αρχή. Νομίζω δουλέψαμε πάρα πολύ. Όλη η Ακαδημία. Από τον κ. Παύλου έως τον φροντιστή της ομάδας. Δουλέψαμε όλοι μαζί για να φέρουμε αυτές τις επιτυχίες. Η ομάδα έδειξε τρομερά βήματα προόδου.

Είχαμε τρομερές επιτυχίες στην Ευρώπη με σταθερή απόδοση και στην Ελλάδα θέλουμε άλλους δυο αγώνες για να πετύχουμε κάτι μοναδικό για οποιανδήποτε ομάδα που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Θα είναι ένα απίστευτο ρεκόρ.

Στην διάρκεια της χρονιάς βλέποντας την ομάδα να δυναμώνει και να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο βάζαμε διάφορους στόχους, όπως είναι η καλύτερη άμυνα, η καλύτερη επίθεση και φυσικά το αήττητο. Αυτή η ομάδα πέτυχε πολλά. Πάρα πολλά. Δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς.

Απονομή για τους Νέους
INTIME SPORTS

Πήραμε πολλά παιχνίδια, πετύχαμε πολλά διπλά και είχαμε την καλύτερη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά από τον φροντιστή έως τον κ. Παύλου. Εύχομαι στα παιδιά να έχουν την εξέλιξη που πρέπει να έχουν.

Όσοι έχουν την ποιότητα να φτάσουν στην πρώτη ομάδα και να κάνουν τα βήματα που ονειρεύονται. Όσα παιδιά μείνουν εδώ και κάποιοι που θα φύγουν θέλω να τους πω ότι το μέλλον τους ανήκει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που πραγματικά μας υποστηρίζει πάρα πολύ και μας παρέχει τα πάντα προκειμένου να δουλέψουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και να εξελιχθούν τα παιδιά της Ακαδημίας. Αφιερώνουμε το Πρωτάθλημα στον Πρόεδρο. Με σκληρή δουλειά και ως μια αγαπημένη οικογένεια που είμαστε μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα".

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος σε επίπεδο Νέων μίλησαν μετά από την απονομή στο olympiacos.org για την κούπα που κατέκτησαν και έκαναν τις... αφιερώσεις τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Μανώλης Σάλιακας: "Το κλειδί είναι το οικογενειακό κλίμα. Ο Ολυμπιακός ήταν σ' όλη την διάρκεια της χρονιάς η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Σε κάθε παιχνίδι δείχναμε την ανωτερότητα μας και ότι είμαστε μαθημένοι για τα δύσκολα. Πολλά μπράβο σ' όλα τα παιδιά για την μαγική χρονιά. Στόχος τώρα το αήττητο. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και αυτό θέλω και εγώ. Θα δουλέψω και θα ιδρώσω για να τα καταφέρω. Αφιερώνω το Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου και στους συμπαίκτες μου".

Απονομή για τους Νέους
INTIME SPORTS

Δήμος Χαντζάρας: "Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αυτό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε τόσα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και να κερδίζεις. Σίγουρα στην Ευρώπη θέλαμε και μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Πετύχαμε πολλά διπλά, ανατροπές και αυτό έδειξε τι ομάδα είμαστε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου".

Μιχάλης Ηλιάδης: "Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας βάλαμε στόχο το Πρωτάθλημα. Συνέχεια βάζαμε στόχους και δουλεύαμε για να τους πετύχουμε. Πετύχαμε πολλά και στην Ευρώπη και πιστεύω από καθαρά θέμα τύχης δεν προκριθήκαμε στους "8". Όταν χάνεις στα πέναλτι έτσι είναι. Η ομάδα έδειξε πάρα πολλά και το σημαντικότερο ότι είναι μια δεμένη οικογένεια. Θέλω να αφιερώσω την κούπα στους συμπαίκτες μου και στον παππού μου που με βλέπει από ψηλά".

Γιώργος Μανθάτης: "Η χρονιά είχε πολλές δυσκολίες. Πολλά παιδιά που είμαστε γεννημένα το 1997 είχαμε καθημερινά σχολείο, διάβασμα, προπόνηση και συνεχείς αγώνες. Αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Όλα αυτά δίνουν μια άλλη ... γεύση στο Πρωτάθλημα. Μπράβο σ' όλα τα παιδιά. Δουλέψαμε με στόχο την διάκριση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το καταφέραμε".

Αντώνης Βατουσιάδης: "Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν το Πρωτάθλημα. Τα καταφέραμε. Δουλέψαμε πολύ και δείξαμε σ' όλη την Ευρώπη τι μπορούμε να καταφέρουμε. Παίζοντας στον Ολυμπιακό πρέπει να γίνεσαι συνέχεια καλύτερος και να δουλεύεις για να πετύχεις τους στόχους. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα".

Απονομή για τους Νέους
INTIME SPORTS

Ισοπαλία πριν την απονομή

Σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (21/5) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πειραιά, που έχασε πολλές κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αύξησε την διαφορά στη βαθμολογία από τον 2ο Ατρόμητο στο +15 μετά από 32 αγώνες. Οι "ερυθρόλευκοι", που είναι αήττητοι στη διοργάνωση, έχουν στο πρόγραμμα τους άλλους δυο αγώνες με τον Πανιώνιο (εντός έδρας) και τη Βέροια (εκτός έδρας) και στόχος είναι να μην χάσουν έως το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 με ένα πολύ δυνατό σουτ του Γιώργου Μανθάτη στο 42' από το ύψος της μεγάλης περιοχής και είχε πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Κώστα Μεγαρίτη.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 στο 78' με τον Κούστα. Ο Ολυμπιακός στο 91' έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Γιώργος Μανθάτης έστειλε από πολύ κοντά την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατσιμήτρος, Ρεντζής, Τόλι (20’ λ. τρ. Μακροστέργιος), Σάλιακας, Μεγαρίτης, Σαλταμάρας (65’ Γαρεφαλάκης), Χαντζάρας, Παπουτζίδης (52’ λ. τρ. Ανδρούτσος), Μανθάτης, Καραχάλιος, Ιγνατίδης.

ΠΑΟΚ: Σουλεμεζόγλου, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Χατζηδίμπας, Βασαΐτης, Τσιαπάζης (73’ Τουμανίδης), Τσολακίδης (65’ Κούστα), Πατράλης (46’ Κάκο), Συράκος, Δημητριάδης, Παναγιωτίδης.

*Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Άντρι Τόλι που τραυματίστηκε στον αγώνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και προληπτικά θα παραμείνει για να υποβληθεί σ' όλες τις εξετάσεις έως το πρωί της Παρασκευής (22/5).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ