ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από κόσκινο πριν τις εισηγήσεις

Από κόσκινο πριν τις εισηγήσεις
INTIME SPORTS

Πριν τις τελικές εισηγήσεις του, ο Περέιρα θέλει να αντλήσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί από το υπάρχον ρόστερ. Λορένθο, Ισά και Γκαλέτι ετοιμάζουν τις προτάσεις τους στην επικείμενη μεταγραφική σύσκεψη.

Στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (19/4, 19:30) ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την στιγμή που μετά το 3-0 στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, οι Πειραιώτες ουσιαστικά περιμένουν ποιος από τους Skoda Ξάνθη ή Ηρακλή θα σταθεί ως τελευταίο εμπόδιο στην πορεία τους για το Κύπελλο Ελλάδας.

Θέλοντας και μη λοιπόν, το ενδιαφέρον των φίλων του Ολυμπιακού στρέφεται στην επόμενη σεζόν και κυρίως στις αλλαγές που έρχονται στο ρόστερ. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, πόσοι και ποιοι θα πιάσουν Λιμάνι.

Για την ώρα πάντως η παραπάνω πραγματικότητα απασχολεί αλλά δεν "καίει" τον Βίτορ Περέιρα, που θέλει ακόμη να δει πράγματα στα παιχνίδια που απομένουν έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου - 4 για την Super League και 2 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πριν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά για τη νέα σεζόν, επιθυμεί πρώτα να πάρει όσα μπορεί από την φετινή. Όχι (μόνο) όσον αφορά τα τρόπαια, αλλά πρωτίστως σε ότι έχει να κάνει με τις αγωνιστικές πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει για το υπάρχον ρόστερ, τις επιλογές και την ευελιξία ή μη που του δίνει.

Με τον Αφελάι να παραμένει στην Ολλανδία για σοβαρό προσωπικό του πρόβλημα, ο Περέιρα αρχικά δοκίμασε μαζί τους Φορτούνη, Ντομίνγκες. Μετά έβαλε δύο σερί παιχνίδια τον Μπενίτες, προκειμένου να διαπιστώσει πως μπορεί να συνυπάρξει με τον Χάρα στο γήπεδο.

Μιλιβόγεβιτς: "Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό"

Άφησε τον Κασάμι εκτός βασικού σχήματος και με τραυματία τον Μανιάτη, "βίδωσε" στον άξονα το δίδυμο Εντινγκά - Μιλιβόγεβιτς. Στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανθρακικό ουσιαστικά άφησε τους Ντομίνγκες - Ντοσεβί - Χάρα - Μπενίτες να κινούνται με ελευθερία στον αγωνιστικό χώρο, με τους τέσσερις παίκτες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Ο Περέιρα λοιπόν προσπαθεί, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι και το τελευταίο φετινό παιχνίδι, να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τους παίκτες του και πόσα διαφορετικά πράγματα μπορούν να του δώσουν στο γήπεδο.

Επιστροφή Αφελάι

Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί νίκες με καλό ποδόσφαιρο και την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα, προκειμένου να κερδίσει εντυπώσεις αλλά και να ισχυροποιήσει την θέση και τα "θέλω" του ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η σύσκεψη για τα μεταγραφικά

Ήταν να συμβεί μέσα στην περίοδο των εορτών, ωστόσο πήρε λίγες μέρες αναβολή και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μετά την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.

Ισά, Λορένθο και Περέιρα θα θέσουν επί τάπητος τις ανάγκες για ξεκαθάρισμα και ενίσχυση του ρόστερ, ενώ σύμφωνα με τον Αθλητικό Διευθυντή των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για 3-4 "δυνατές" περιπτώσεις παικτών, αφού αυτό μοιάζει να είναι και η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ενδεχομένως θα δώσει το παρών στην μεταγραφική σύσκεψη, καθώς είναι και ο άνθρωπος που καθορίζει το μπάτζετ που θα έχουν στην διάθεση τους οι "ερυθρόλευκοι" για να κινηθούν ανάλογα στις διαπραγματεύσεις.

Επικίνδυνοι ελιγμοί από τον Κοντονή

Επί της ουσίας οι εξελίξεις θα τρέξουν για τα καλά μετά και τον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο υπάρχει μια παράμετρος που μπορεί να τρενάρει τα... πάντα. Και έχει να κάνει με το πως χειρίζεται το θέμα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου ο υφυπουργός.

Ο Κοντονής μοιάζει να μην κάνει πίσω στην ξεκάθαρη θέση των FIFA - UEFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και εφόσον το θέμα πάει στα άκρα, η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποκλείσει τους ελληνικούς συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που φυσικά ισχύει και για την Εθνική ομάδα.

Επομένως γίνεται αντιληπτό πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αλλάξει άρδην την πολιτική του Ολυμπιακού στις μεταγραφές, καθώς αυτομάτως απαγορεύεται η απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών. Αλλά και να μην ίσχυε το παραπάνω, ποιος καλός παίκτης από το εξωτερικό θα ερχόταν στην Ελλάδα δίχως να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στο Champions League;

Και ο Γκαλέτι θα κάνει τις προτάσεις του

Πέραν των Ισά, Λορένθο και φυσικά του Περέιρα, τις δικές του προτάσεις για ποδοσφαιριστές θα κάνει και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, κυρίως από την αγορά της Αργεντινής ή για συμπατριώτες του που ήδη αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο Γκαλέτι είχε δώσει τις καλύτερες συστάσεις για τον Χάρα, ενώ οι περιπτώσεις των σέντερ φορ Γκουίντο Καρίγιο και Φούνες Μόρι που έχουν τεθεί στα υπόψιν του Ολυμπιακού, πιθανότατα έχουν περάσει από το μικροσκόπιο του "Λούτσι".

Ο Καρίγιο είναι 24 ετών (25/5/1991), αγωνίζεται την τελευταία 4ετία στην πρώτη ομάδα της Εστουντιάντες Λα Πλάτα και είναι φορ περιοχής, όπως μαρτυρούν τα 190 εκατοστά του.

Την φετινή σεζόν μετράει 15 γκολ και 5 ασίστ σε 36 συμμετοχές (2702'), ενώ την περσινή σεζόν το όνομα του έπαιξε για Ντόρτμουντ, Μπενφίκα και Πόρτο, με την Εστουντιάντες να ζητά 6,5 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του. Την δεδομένη στιγμή η αξία του εκτιμάται κάπου στα 4 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τον Ροζέλιο Γκαμπριέλ Φούνες Μόρι, είναι ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ιδρώνει με την φανέλα της Εσκισεχίρσπορ, όπου σε 31 εμφανίσεις έχει απολογισμό 11 τερμάτων και 7 ασίστ.

Η τουρκική ομάδα διατηρεί οψιόν αγοράς του 24χρονου (5/3/1991) Αργεντίνου φορ, που έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα έως το 2018.

Προφανώς και οι δύο αυτές περιπτώσεις επιθετικών σχετίζονται με την σκέψη του Περέιρα να υπάρχει ένας δυνατός φορ περιοχής στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.

Δημοσιεύματα για τον Αβονιγί

Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Ταϊβό Αβονιγί κάνουν λόγο ιστοσελίδες του εξωτερικού. Μια από αυτές, η " www.sl10.ng ", αναφέρει πως η Εσπεράνς, σύλλογος από το Μαρόκο, κινείται για την απόκτηση του παίκτη, προσκαλώντας τον Αβονιγί και τον πατέρα του (λειτουργεί ως μάνατζερ του) στην Τυνησία προκειμένου να ολοκληρώσουν την μεταγραφή έως το τέλος του μήνα.

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η Ζάλτσμπουργκ, η Άντερλεχτ, η Πόρτο και ο Ολυμπιακός έχουν έρθει σε επαφή με την πλευρά του 17χρονου Νιγηριανού στράικερ, προσπαθώντας να τον αποκτήσουν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Αβονιγί, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στον παίκτη ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στην Αγγλία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ