ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αμπντούν: "Πολύ απλό να γίνουμε και φέτος πρωταθλητές"

Αμπντούν: "Πολύ απλό να γίνουμε και φέτος πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

Ο Τζαμέλ Αμπντούν τόνισε πως αν ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο τρόπο λειτουργίας με πέρσι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην Ευρώπη.

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν εμφανίστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν με δηλώσεις που παραχώρησε το συνδρομητικό κανάλι "Nova".

Ο Αλγερινός άσος μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού, το νέο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, έχρισε φαβορί την ομάδα του, ενώ είπε και για το ματς με τον Λεβαδειακό.

Τζαμέλ, άρχισε ένα καινούργιο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής απ' τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής. Πόσο διαφορετικό το περιμένεις το νέο πρωτάθλημα σε σχέση με το περσινό;

"Έχω την αίσθηση ότι το επίπεδο δε θα είναι τόσο υψηλό, όσο ήταν πέρυσι. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρουμε ποτέ τι θα γίνει. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Αγωνιζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια με σκοπό τη νίκη. Από 'κει και πέρα θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να κάνουμε μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Συμφωνείς πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί; Και ποιοι είναι οι βασικοί σας αντίπαλοι στο δρόμο προς τον τίτλο;

"Με κάθε ταπεινότητα λέω όταν συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά που ξέρουμε, να δουλέψουμε έτσι όπως ξέρουμε και να έχουμε τον περσινό τρόπο λειτουργίας, τότε θεωρώ ότι θα είναι πολύ απλό να γίνουμε πρωταθλητές και φέτος. Όπως πάντα, ο βασικός αντίπαλος πιστεύω ότι θα είναι και φέτος ο Παναθηναϊκός. Ξέρουμε ότι υπάρχει και μία αντιπαλότητα, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, για πολλά χρόνια. Και δεν είναι κακό. Ίσως προσδίδει περισσότερο σασπένς στη σεζόν".

Εν αντιθέσει με πέρυσι, φέτος ήσουν στην προετοιμασία απ' την αρχή. Αισθάνεσαι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι;

"Ναι, σίγουρα αισθάνομαι ήδη πολύ καλά. Η αλήθεια είναι πως φέτος έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Έχουμε και έναν καινούργιο προπονητή. Είμαστε σε μία περίοδο στην οποία ακόμη γνωριζόμαστε. Αλλά εγώ αισθάνομαι καλά. Πιστεύω ότι θα μπορέσω ν' αποδώσω το καλύτερο δυνατό και ν' ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο σύλλογος".

Νέος προπονητής. Πολλοί νέοι παίκτες. Χρειάζεται λίγο χρόνο η ομάδα για να βγάλει στο γήπεδο, συνοχή, χημεία, αυτοματισμούς;

"Φυσικά, όπως είπες οι αυτοματισμοί είναι λίγο δύσκολο να έχουν βρεθεί απ' την αρχή. Εκτός του ότι ήρθαν νέοι ποδοσφαιριστές, υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που έφυγαν. Οπότε όλα αυτό είναι κάτι καινούργιο. Χρειάζεται και λίγο χρόνο η ομάδα. Αλλά πιστεύω στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη, εκτός απ' το πρωτάθλημα".

Για τον Λεβαδειακό τι εικόνα έχεις; Στην πρεμιέρα υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό. Είχε καλή εικόνα, αλλά ηττήθηκε.

"Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, γιατί όποιος παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό -και στον Παναθηναϊκό αντίστοιχα ο Λεβαδειακός- προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Οπότε σίγουρα δε θα είναι εύκολο για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πολύ καλά, ειδικά μπροστά στο κοινό μας. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας".

Αλήθεια, πόση δύναμη δίνει ο κόσμος στους παίκτες; Θα είναι το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου. Αλλά και σε εσένα προσωπικά, καθώς στο δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος έγινες σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού;

"Είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες του περσινού πρωταθλήματος, με βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι ο 12ος παίκτης. Αυτό το 'χουμε πει πάρα πολλές φορές. Είδαμε και στο περσινό παιχνίδι με την Ξάνθη πόσο μας βοήθησαν να το γυρίσουμε. Πιστεύουμε στη βοήθειά τους. Τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Πιστεύουμε ότι και φέτος θα είναι δίπλα μας όσο ήταν και τις προηγούμενες χρονιές. Όπως κάνουν πάντα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ