ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αμπιντάλ: "Θα ιδρώσω τη φανέλα"

Αμπιντάλ: "Θα ιδρώσω τη φανέλα"
INTIME SPORTS

Ο Ερίκ Αμπιντάλ κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον Ολυμπιακό, υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα για την ομάδα και να βοηθήσει με την εμπειρία του.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Γάλλο αμυντικό να εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία ομάδα της πρώτης γραμμής και να υπόσχεται πολλή δουλειά με τους "ερυθρόλευκους".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ερίκ Αμπιντάλ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: "Πραγματικά είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σε αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα, στον Ολυμπιακό. Ήθελα πάρα πολύ να έρθω σε μία ομάδα που τη γνωρίζουμε όλοι, που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εγώ θέλω από την πλευρά μου να τονίσω ότι θα κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να προσφέρω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου για να μεγαλώσει κι άλλο αυτή η ομάδα και να συμβάλλω σε ένα οικοδόμημα που, όπως είπε και ο Κριστιάν, έχει πολύ γερές βάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο της ομάδας, αλλά κυρίως τον Πρόεδρο που έκανε τα πάντα για να με φέρει εδώ και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Δεν είμαι από τους παίκτες που έρχονται και κάθονται. Σε οποιαδήποτε ομάδα πηγαίνω δίνω τα πάντα για να συμβάλλω, θα ιδρώσω γι’ αυτό.

Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της προσπάθειας που γίνεται για τη UNICEF την οποία είχα ξεκινήσει από όταν ήμουν στη Μπαρτσελόνα και χαίρομαι που θα τη συνεχίσω κι εδώ στον Ολυμπιακό. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί αυτή η προσπάθεια έχει στο επίκεντρό τα παιδιά και πρέπει να κάνουμε τα πάντα γι’ αυτά."

Για τους στόχους του με την ομάδα: "Έχω κερδίσει στην ποδοσφαιρική μου πορεία πολλούς τίτλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην ομάδα που ήρθα δεν θα κάνω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Υπάρχει ήδη ένα οικοδόμημα και πρέπει να συμβάλλω σε αυτό το οικοδόμημα με το δικό μου λιθαράκι.

Ξέρω ότι έχω έρθει σε μία ομάδα που διψά για νίκες και είναι φιλόδοξη. Όπως είπε και ο Κριστιάν, πρόκειται για μια νέα ομάδα κι εγώ θέλω να συμβάλλω με την εμπειρία μου στον δρόμο που έχει ήδη πάρει.

Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας και η νίκη είναι πάντα ο στόχος μου. Μου αρέσει η δουλειά μου, είμαι 34 ετών κι έχω ακόμη πολλή όρεξη για δουλειά. Να είστε σίγουροι ότι όταν θα πάψω να έχω αυτή τη δίψα, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό δεν ισχύει σήμερα".

Για το πως ένιωσε όταν σήκωσε στο Γουέμπλεϊ πρώτος το Champions League και για το αν πιστεύει ότι θα πάρει και άλλο ευρωπαϊκό κύπελλο στην καριέρα του: "Το 2011 έζησα μια πάρα πολύ μεγάλη στιγμή, είναι πάρα πολύ σημαντικό να σηκώνει κανείς στον ουρανό ένα τέτοιο τρόπαιο. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Αυτό που έκαναν οι συμπαίκτες μου δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει.

Έγιναν, όμως κι άλλα πολύ ιδιαίτερα πράγματα στα παρασκήνια που δεν τα γνωρίζετε και ήταν κάτι καταπληκτικό. Όσον αφορά το αν θα κατακτήσω άλλον ευρωπαϊκό τίτλο, δεν με ενδιαφέρει να σηκώσω εγώ προσωπικά το τρόπαιο, έχω έρθει εδώ να συμβάλλω σε μία ομαδική δουλειά και, γιατί όχι, να τη βοηθήσω να σηκώσει ένα τέτοιο τρόπαιο. Είναι μια δουλειά που θα τη κάνουμε όλοι μαζί και θα δουλέψουμε για να πετύχει τους στόχους της".

Για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό και για την υποδοχή που συνάντησε στις ΗΠΑ: " Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια αυτής της ομάδας, του Ολυμπιακού.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που ομορφαίνει το επάγγελμά μας, είναι να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους. Αυτό μας δίνει κι εμάς ζωή και χαρά. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει προφανώς να κάνω είναι να προσαρμοστώ, θέλω να μάθω ελληνικά, όσο περίπλοκο κι αν ακούγεται κι όσο δύσκολο κι αν φαίνεται!

Εξεπλάγην από την αγάπη και την ύπαρξη τόσων φιλάθλων του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ο κόσμος λατρεύει το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ, είναι όπου κι αν βρίσκεται η ομάδα να έχει αυτή την υποδοχή κι επίδειξη αγάπης από τον κόσμο κι όλοι μαζί να φτάνουμε στους στόχους που έχουμε θέσει, τόσο σε επίπεδο ποδοσφαιρικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικό".

Πριν από τον Ερίκ Αμπιντάλ πήρε το λόγο ο Κριστιάν Καρεμπέ, που καλωσόρισε τον Γάλλο αμυντικό στον Ολυμπιακό:

"Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα. Είναι μία μεγάλη ημέρα γιατί παρουσιάζουμε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Την άφιξη ενός σπουδαίου παίκτη, του Ερίκ Αμπιντάλ, που καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού και του μεγάλου φιλικού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Δεν θα σας παρουσιάσω εκτενώς τον Ερίκ Αμπιντάλ, γιατί όλοι γνωρίζετε την πορεία του και την ιστορία που έχει γράψει στο ποδόσφαιρο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό, ότι θα μοιραστούμε με τον Ερίκ Αμπιντάλ κι όλους εσάς αυτό το σπουδαίο παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι επίσης θα πρέπει να αναφερθώ στο γεγονός ότι άλλος ένας μεγάλος παίκτης της Μπαρτσελόνα έρχεται στην ομάδα μας. Μετά τον Τζιοβάνι, τον Ριβάλντο, σήμερα έχουμε και τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Δύο πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα. Προφανώς το πρώτο η UNICEF και το δεύτερο η απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ που σήμερα γίνεται και επίσημα παίκτης της ομάδας, αλλά και η παρουσία μας στην Αμερική, στο Σικάγο, που δίνει άλλη διάσταση στην ομάδα μας. Γιατί αναφέρομαι στο Σικάγο; Γιατί μέσω του Σικάγο, η συνεργασία μας με τη UNICEF παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις. Η δουλειά που ξεκινήσαμε με τον κ. Μαρινάκη συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε μέσω του Olympiacos Foundation αυτό το φιλανθρωπικό έργο.

Σήμερα θέλω να δηλώσω πόσο περήφανοι είμαστε όλοι στην οικογένεια του Ολυμπιακού που παρουσιάζουμε επίσημα έναν τόσο μεγάλο παίκτη. Εγώ θέλω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Ολυμπιακού, να τον καλωσορίσω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που είναι ο Ολυμπιακός. Αυτά που έχει να προσφέρει είναι σίγουρα πάρα πολλά. Δεν έχει να προσφέρει μόνο την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά και τις συμβουλές του. Είμαι σίγουρος, επειδή είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη ψυχή, ότι θα βοηθήσει την ομάδα μας που είναι νέα, με συμβουλές, με ηθικά διδάγματα και θα μας στηρίξει και ποδοσφαιρικά, αλλά και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τη UNICEF. Στέκομαι ιδιαίτερα στο θέμα της Μπαρτσελόνα που έχει και εκείνη το λογότυπο της UNICEF στη φανέλα της. Ξέρουμε ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει παίξει και σε άλλες μεγάλες ομάδες, έχει παίξει στη Λιόν, στη Μονακό, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε και σε άλλη μία μεγάλη ομάδα, στον Ολυμπιακό, που έχει κι εκείνος πολύ μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα και με το ποδοσφαιρικό του ανάστημα θα προσφέρει τα πάντα σε αυτό το άνοιγμα του Ολυμπιακού και σε αυτή την προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τον κ. Βρέντζο κι όσους βοήθησαν να έρθει εδώ ο Αμπιντάλ. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ερνέστο Βαλβέρδε για αυτό το παιχνίδι της Τετάρτης και μέσα από αυτό να σας δείξω πώς μπορούμε σιγά σιγά μέσω αυτών των ενεργειών και μέσω του σεβασμού που κατακτιέται να χτίσουμε γερές βάσεις και γερά θεμέλια για έναν μεγάλο Ολυμπιακό του μέλλοντος. Καλωσήρθες στην ομάδα, Ερίκ!".

Για τον Ερίκ Αμπιντάλ, αλλά και το σπουδαίο φιλικό κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, μίλησε και ο Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος:

"Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι το πρώτο ματς μπροστά στο κοινό μας για τη σεζόν 2014-15 είναι αφιερωμένο στη συνεργασία με τη UNICEF. Είναι ο δεύτερος χρόνος της συνεργασίας, η οποία έχει στεφθεί μέχρι στιγμής με απόλυτη επιτυχία κι έχει τεράστια απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνεργασία βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο και το λογότυπο θα κοσμεί για ακόμη μία χρονιά τη φανέλα της ομάδας μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι όλοι στην Ολυμπιακή οικογένεια έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε την Τετάρτη στο γήπεδο. ‘Ενας από αυτούς είναι ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη UNICEF για την υλοποίηση των σκοπών της συνεργασίας μας.

Δεύτερος λόγος, είναι ότι παίζουμε με μία πολύ ισχυρή ομάδα, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μια ομάδα επιπέδου Champions League. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Αθλέτικ Μπιλμπάο που με τη συμμετοχή τους συνεισφέρουν κι αυτοί στους σκοπούς της συνεργασίας μας. Η Αθλέτικ είναι μία σπουδαία ομάδα, με μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία, στον πάγκο της οποίας κάθεται ένας άνθρωπος που έχει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πριν 4 χρόνια, όταν ο Ερνέστο ερχόταν ξανά στον Ολυμπιακό, όταν βρισκόταν εκτός Ευρώπης με πολλά προβλήματα και η Ελλάδα στην αρχή μίας μεγάλης κρίσης, ελάχιστοι περίμεναν την εξέλιξη του Ολυμπιακού 4 χρόνια μετά. Πλέον είναι ένα πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως ομάδα κι όπως έδειξε η πρόσφατη παρουσία μας στην Αμερική, αποτελεί ένα μέλος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ελίτ.

Πιστεύω ότι και ο Ερνέστο, όπως όλοι μας, επειδή αγαπά τον Ολυμπιακό, είναι περήφανος που ο Ολυμπιακός συνέχισε μετά την αποχώρησή του να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να πετυχαίνει ακόμα περισσότερα και μετά από αυτόν. Νομίζω ότι και η επιστροφή του Ερνέστο είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να είμαστε στο γήπεδο την Τετάρτη.

Τέλος και ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για τους φιλάθλους μας, είναι η ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά ζωντανά φέτος την ομάδα μας, μια ομάδα που φαίνεται ότι με τη σκληρή δουλειά του κ. Μίτσελ, του τεχνικού επιτελείου, των ποδοσφαιριστών μας και όλων των ανθρώπων της ομάδας, συνεχίζει να βελτιώνεται και να υλοποιεί το ποδοσφαιρικό μας πλάνο. Και βέβαια οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας που δείχνουν να βελτιώνουν κι άλλο την ομάδα και δείχνουν έτοιμοι να τη βοηθήσουν να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.

Μιλώντας για μεταγραφικά αποκτήματα, δεν μπορώ να μην σταθώ ιδιαίτερα στον Ερίκ Αμπιντάλ. Έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή, έναν καταπληκτικό αθλητή, μα πάνω από όλα έναν μεγάλο άνθρωπο. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα ζωής για όλους μας. Η παρουσία του θα κοσμήσει τον σύλλογό μας

Η πορεία του Ολυμπιακού και οι κινήσεις που γίνονται από τον σύλλογο εντός κι εκτός γηπέδου βοηθάνε πάρα πολύ να έρθουν τέτοιοι σπουδαίοιποδοσφαιριστές σαν τον Ερίκ στην Ελλάδα. Προσωπικότητες όπως ο Ερίκ, όσο κι άνθρωποι όπως ο κ. Μίτσελ και ο Κριστιάν βοηθάνε κι αποτελούν έναν ακόμα λόγο για να έρθουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν πλέον πώς, ερχόμενοι στον Ολυμπιακό, μπορούν να παίξουν σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξέρουν ότι έρχονται σε μία ομάδα με φιλοδοξίες και στην Ευρώπη που μπορεί να διεκδικεί και καταφέρνει σημαντικές προκρίσεις και η συγκεκριμένη τους παρουσία μπορεί να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αυτό ίσως να μην ισχύει για τον Ερίκ με τη σπουδαία καριέρα που έχει, αλλά αφορά άλλους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έρχονται σε πολύ ελκυστική ηλικία και προσφέρουν. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κατάσταση που επικρατεί σε άλλες ομάδες εκτός του Ολυμπιακού δεν βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια, αλλά μέλημά μας είναι να πάει συνολικά καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φέρει ακόμα πιο σημαντικούς παίκτες και να φτιάξει μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ