ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλαγή συμπεριφοράς

Αλλαγή συμπεριφοράς
INTIME SPORTS

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση με τον Τύρναβο δεν είναι τα 8 γκολ αλλά η αλλαγή συμπεριφοράς των παικτών στα ματς - αγγαρεία. Τα πειράματα Περέιρα σε παίκτες, θέσεις και συστήματα.

Σίγουρα ένα σκορ στα επίπεδα του 8-0 δεν είναι συνηθισμένο, ακόμη και αν η διαφορά δυναμικότητας εντοπίζεται στο μέτρο του Ολυμπιακού απέναντι στον Τύρναβο.

Οι Πειραιώτες είχαν εύκολο έργο το βράδυ της Τετάρτης (28/1) στο Φάληρο , πολύ περισσότερο δε από τη τη στιγμή που η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο "Αλκαζάρ" (0-3) για την φάση των "16" του Κυπέλλου, δεν άφηνε κανένα απολύτως περιθώριο για... βόμβα μεγατόνων.

Ο Περέιρα λοιπόν είχε μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία να πειραματιστεί. Αρχικά σε πρόσωπα και εν συνεχεία σε θέσεις και συστήματα. Άλλωστε και ο ίδιος είναι ακόμη σε διαδικασία μάθησης, αφού μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είναι δύσκολο να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για όλο του το ρόστερ.

Παιχνίδια λοιπόν όπως με τον Τύρναβο του δίνουν την ευκαιρία να δει καλύτερα τους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν. Και σίγουρα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από όσα παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Όχι τόσο για το ευρύ σκορ, αλλά κυρίως για την αλλαγή συμπεριφοράς της ομάδας του σε ματς - αγγαρεία.

Γιατί τις τελευταίες σεζόν, ανεξαρτήτως των προσώπων της ενδεκάδας, ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρη τάση να... λουφάρει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Όχι αυτή τη φορά όμως, κάτι που σίγουρα ευχαρίστησε τον Πορτογάλο τεχνικό.

Βάζοντας στην άκρη τον Ντουρμάζ και υπολογίζοντας πάντα την δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Περέιρα έδειξε ικανοποιημένος από την σοβαρότητα και την διάθεση των υπόλοιπων παικτών του. Ο Μέγκιερι έφτασε τα 360 συνεχόμενα λεπτά δίχως να δεχθεί τέρμα (Φωστήρας, ΟΦΗ, Τύρναβος x2), ενώ συνολικά σε 540 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή σεζόν έχει δει την εστία του να παραβιάζεται μόλις μια φορά (29/10, Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1 για το Κύπελλο).

Και την στιγμή που λείπει ο Ρομπέρτο (αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης τις επόμενες μέρες), είναι σημαντικό να βλέπεις το Back up του να διατηρεί ένα καλό μομέντουμ μέσα στη διάρκεια της σεζόν.

6η φετινή εμφάνιση (5ο 90λεπτο) και για τον Πραξιτέλη Βούρο, τον 20χρονο στόπερ της Κ20 που πρόσθεσε μια ακόμη σοβαρή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Στα 461 λεπτά που έχει καταγράψει ο Βούρος στο ενεργητικό του στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα. Από δική του ασίστ με το κεφάλι ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε για 4η φορά φέτος σε 770', έχοντας στο ενεργητικό του και μια ασίστ, την στιγμή που ο Μιλιβόγεβιτς μετά την επάνοδο του στην αγωνιστική δράση βγάζει πτυχή του αγωνιστικού του προφίλ που δεν είχε δείξει προηγουμένως: σκοράρει. Είτε με το κεφάλι, είτε με σουτ, ο Σέρβος στα δύο ματς με τον Τύρναβο πέτυχε 3 γκολ και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Καλά πατούσε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, αποφεύγοντας τα επιπόλαια λάθη στην μεσαία γραμμή, ενώ αγωνίστηκε σε θέση στόπερ αλλά και αριστερού μπακ (περισσότερο) στην επανάληψη. Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε το πολύ επικίνδυνο μακρινό σουτ που διαθέτει, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα εκτός περιοχής.

Για τον Φορτούνη δεν χρειάζονται πολλά, αφού είχε μια ακόμη ευκαιρία να αποδείξει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί σηκώσει το βάρος της φανέλας - γιατί όχι και σαν βασικός από την επόμενη σεζόν. Ο Φουστέρ επέστρεψε με γκολ, ο Χάρα πήρε μια πρώτη γεύση από τους συμπαίκτες του, ενώ ο Μπενίτες βρέθηκε μακριά από τις φάσεις για γκολ.

Και αν κάποιος ισχυριστεί πως όλα αυτά συνέβησαν κόντρα σε έναν αδύναμο -συγκριτικά- αντίπαλο, έχει δίκιο αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και ο αντίλογος: αν τίποτα αυτά δεν είχε συμβεί, η ατάκα θα ήταν "ούτε κόντρα στον Τύρναβο δεν μπορούν αυτοί...". Τα κατορθώματα λοιπόν σίγουρα δεν αξίζουν υπερβολικής προβολής, ούτε όμως και απαξίωσης. Η λογική είναι προφανής.

Επαναλαμβάνουμε όμως, πως πέρα από το αποτέλεσμα και την ευκαιρία που είχε ο Περέιρα να δει κάποια πράγματα που ήθελε ή είχε ως μια απλή σκέψη (έπαιξε 3-5-2 με Μιλιβόγεβιτς - Βούρο - Μπουχαλάκη και 4-4-2 με Μπουχαλάκη αρχικά στόπερ και μετά αριστερό μπακ), το μεγαλύτερο κέρδος των Πειραιωτών από το ματς με τον Τύρναβο ήταν η εμφανέστατη αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με τα περισσότερα παιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος στο Κύπελλο ή ακόμη και στο πρωτάθλημα, όταν αυτό είχε ουσιαστικά κριθεί από νωρίς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ