ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέτο, Ντουρμάζ και ο... άγνωστος

Νέτο, Ντουρμάζ και ο... άγνωστος
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός τελειώνει τις επόμενες ώρες με το θέμα του στόπερ. Αν δεν είναι ο Νέτο, θα ενεργοποιηθεί λύση με όνομα που δεν έχει διαρρεύσει. Ο Ντουρμάζ "έκοψε" τον εξτρέμ. Ποιοι φεύγουν με δανεισμό.

Λίγες ημέρες έμειναν για να κλείσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και το χρονικό περιθώριο του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον στόπερ που θέλει εκπνέει την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Πειραιώτες να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για τον Λουίς Νέτο, ποδοσφαιριστή που ήταν και παραμένει η πρώτη επιλογή του Βίτορ Περέιρα. Η Ζενίτ από την πλευρά της κάνει συνεχώς επαφές με σκοπό να αποκτήσει έναν στόπερ και με τη σειρά της να δώσει το "οκ" για την μετακίνηση του 27χρονου Πορτογάλου στον Πειραιά.

Σύμφωνα και με ρωσικά δημοσιεύματα, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει εντός της ημέρας κάποια μεταγραφή, γεγονός που θα πυροδοτήσει άμεσες εξελίξεις στο θέμα του Νέτο. Άλλωστε ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με τον παίκτη, ο οποίος με τη σειρά του πιέζει καταστάσεις για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Αυτό που έβγαινε λοιπόν από κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/1), είναι πως ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει εντός της ημέρας τις πιθανότητες να αποκτήσει τον Νέτο, διαφορετικά θα προχωρήσει σε λύση άλλου κεντρικού αμυντικού, με τον οποίο υπάρχουν ήδη επαφές, αλλά το όνομα του δεν έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα στον Τύπο.

Ο Ντουρμάζ "έκοψε" τον εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Φράνκο Χάρα από την Μπενφίκα, με τον Περέιρα να θεωρεί τον Αργεντίνο ως μια πολύ καλή προσθήκη για την γραμμή κρούσης των Πειραιωτών. Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο Χάρα έρχεται κυρίως ως ο παίκτης που θα αγωνίζεται σαν δεύτερος επιθετικός και δευτερευόντως ως μια ακόμη λύση για τα άκρα.

Για τον λόγο αυτό οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν και για μια περίπτωση κλασικού εξτρέμ - χωρίς πάντως να καίγονται, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ. Αρκετοί παίκτες προτάθηκαν το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων και ορισμένες ενδιαφέρουσες να και δύσκολες περιπτώσεις, ωστόσο ο Τζίμι Ντουρμάζ τους... έκοψε.

Ο Σουηδός κυνηγός μέρα με τη μέρα έπειθε τον Περέιρα πως αξίζει να του δώσει την ευκαιρία και η εμφάνιση του κόντρα στον Τύρναβο ήταν ουσιαστικό η στιγμή που τσέκαρε το εισιτήριο της παραμονής του στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Σίγουρα η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν δίνει την ασφάλεια ενός συμπαγούς συμπεράσματος, ωστόσο 3 ασίστ και 3 γκολ σε ένα παιχνίδι είναι αριθμοί αν μη τι άλλο... τρομακτικοί. Και μέσα σε όλα τα ωραία, ο Ντουρμάζ πέτυχε δύο από τα τρία του γκολ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ, ένας ακόμη τομέας που ο Ολυμπιακός "πονάει".

Ο 26χρονος άσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Γκεντσλερμπιρλιγκί έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και οι ετήσιες απολαβές του μόνο μικρές δεν είναι. Επομένως ο Ολυμπιακός θέλει να δει μια επένδυση του να αποδίδει, έστω και αργά μέσα στη σεζόν. Οι Πειραιώτες απέρριψαν δύο προτάσεις από την Φενέρμπαχτσε για την παραχώρηση του Ντουρμάζ, που πλέον θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξόδεψε ο Ολυμπιακός για να τον φέρει στο Λιμάνι.

Με την διαφορά πως πλέον ο Σουηδός διεθνής κυνηγός έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία και ο ίδιος μοιάζει αποφασισμένος να δικαιώσει τον Περέιρα για την στήριξη στο πρόσωπο του.

Πέντε ετοιμάζουν βαλίτσες

Ετοιμάζονται και αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Ο Αμπντισαλάμ Ιμπραχίμ φεύγει δανεικός -πιθανός προορισμός του η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς- προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ για τον ίδιο λόγο "κλειδωμένη" μοιάζει η μετακόμιση του Μάικλ Ολαϊτάν στον Εργοτέλη.

Γκεβόργκ Γκαζαριάν και Γκαετάν Μπονγκ είναι με το ενάμιση πόδι εκτός Ρέντη και αναζητείται η φόρμουλα αποδέσμευσης τους. Είτε με δανεισμό, είτε με λύση της συνεργασίας τους με τον σύλλογο, ο Αρμένιος εξτρέμ και ο Καμερουνέζος μπακ θα αποτελέσουν παρελθόν.

Η λύση του δανεισμού είναι αυτή που έχει προκριθεί για τον Πελέ, ενώ για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα αποχώρησης του Δημήτρη Διαμαντάκου από το ρόστερ των "ερυθρολεύκων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ