ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ακριβώς δύο μήνες μετά ο Πάρντο!

Ακριβώς δύο μήνες μετά ο Πάρντο!
Πάρντο Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη τον... έψαχνε ο Μάρκο Σίλβα. Από εκείνη την ημέρα ο Φελίπε Πάρντο είχε δεχτεί ένα σωρό παρατηρήσεις από τον προπονητή του, κι έκανε ένα μεγάλο ταξίδι. Ο Κολομβιανός άσος την Κυριακή βρήκε τα πατήματα του.

“OΠάντο έδωσε μία καλή απάντηση”, ήταν το σχόλιο του Μάρκο Σίλβα μετά το ματς της Νέας Σμύρνης. Και ήταν ένα σχόλιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Ακριβώς δύο μήνες μετά ο Κολομβιανός... εμφανίστηκε στο χορτάρι! Από εκείνο το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη, όπου με τα δύο “χρυσά” γκολ χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες, ο Πάρντο σαν να ψαχνόταν και δικαιολογημένα ο κόουτς είχε εκφράσει τα παράπονά του και στον ίδιο.

Ουσιαστικά από τότε λες και είχε γυρίσει ο διακόπτης, λες και είχαν σβήσει τα... φώτα! Ακολούθησε το ταξίδι στην Κολομβία, αφού για πρώτη φορά κλήθηκε στην Εθνική του ομάδα. Εκείνο το υπερατλαντικό ταξίδι τον ταλαιπώρησε, παρά τα όσα διατυμπάνιζε ο ίδιος εκείνη την περίοδο ότι δεν νιώθει καταπονημένος. Του βγήκαν όμως στην πορεία όλα! Αρκετή κόπωση στα παιχνίδια που ακολούθησαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, πολλή ψυχολογική κούραση και ενέργειες που δεν θύμιζαν σε τίποτα την εμφάνιση με τους Κροάτες.

Ο Πάρντο είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν δεν του βγει μία φάση στο ξεκίνημα του αγώνα, θα τον πάρει από κάτω. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το δίμηνο δεν ήταν στα καλά του και αυτό το είχε διαπιστώσει ο Σίλβα. Τον έπιασε, του μίλησε, τον ρώτησε τι συμβαίνει και αφού είδε και αποείδε ο νεαρός τεχνικός άρχισε σιγά-σιγά να περιορίζει τον χρόνο συμμετοχής του.

Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο ματς του 2015 με την Καλλονή δεν πήγε καν στη Μυτιλήνη, επειδή τρεις μέρες νωρίτερα είχε μπει στην Ριζούπολη και δεν είχε ακουμπήσει. Επίσης, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη μπήκε για ένα τέταρτο στην επανάληψη. Και κάτι άλλο που έχει τη σημασία του. Από εκείνο το παιχνίδι με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, όποτε έπαιρνε φανέλα βασικού, ο Σίλβα τον έβγαζε στο δεύτερο ημίχρονο γιατί πολύ απλά δεν έμενε ικανοποιημένος με όσα έβλεπε.

Με τον Ηρακλή στις 8 Νοεμβρίου βγήκε στο 65'. Με την Μπάγερν στο Μόναχο αντικαταστάθηκε στο 67'. Με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη βγήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και όπως αναφέραμε παραπάνω, με τον Παναιτωλικό εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 75', ενώ πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων δεν ταξίδεψε στην Λέσβο.

Πάλι με τον Πανιώνιο δεν ξεκίνησε... Ο Σίλβα προτίμησε ξανά το δίδυμο Τσόρι – Φορτούνη και τον Ντουρμάζ στα άκρα. Μπήκε λοιπόν ο Κολομβιανός στην επανάληψη και αλά... Ντίναμο Ζάγκρεμπ άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ακριβώς δύο μήνες μετά το ματς με τους Κροάτες.

Και το σημαντικό είναι ότι στις δηλώσεις του στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης παραδέχτηκε τα περί κόπωσης, παίρνοντας πίσω τα όσα έλεγε μετά το ταξίδι του στην Κολομβία. “Είχα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, υπήρχαν συνεχόμενες υποχρεώσεις, είχε βγει λίγη κούραση, χρειαζόταν το διάλειμμα των Χριστουγέννων για να ξεκουραστώ και σωματικά και ψυχικά, και να δω την οικογένειά μου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο 25χρονος εξτρέμ, ο οποίος ενόψει Λεβαδειακού είναι δεδομένο ότι με την εμφάνισή του στην Νέα Σμύρνη έβαλε δύσκολα στον Σίλβα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ