STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φεστιβάλ γκολ στην επανάληψη, 3-1 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

Φεστιβάλ γκολ στην επανάληψη, 3-1 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φεστιβάλ τερμάτων είχε το δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, ένα για τον Πανιώνιο και τρία για τον Ολυμπιακό, που συνέχισε το σερί νικών του (16/16) στην Super League, κερδίζοντας με 3-1 τους "κυανέρυθρους".

Στην αυλαία του δεύτερου γύρου ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από έναν- μάλλον απρόσμενα- καλό πρώτο γύρο και τους φιλοξενούμενους να μετρούν το απόλυτο των νικών στο διάστημα.

Αυλωνίτης, Κολοβός και Σιόβας επέστρεψαν σε γνώριμα λημέρια, ενώ στην πλευρά των γηπεδούχων υπήρχε επίσης "ερυθρόλευκο" στοιχείο με τους Παπαδόπουλο, Σιώπη, Γιαννιώτη (εκτός αποστολής), Καραμάνο (εκτός αποστολής).

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο στην επανάληψη έγινε το... έλα να δεις, από πλευράς παραγωγής τερμάτων. Ένα πέτυχε ο Πανιώνιος, με τον Ρισβάνη στο 63' να ισοφαρίζει σε 1-1 και τρία ο Ολυμπιακός, με σκόρερ τους Ντομίνγκες (56'), Πάρντο (73') και Ιντέγε (80').

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (81' Μητρόπουλος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα, Μασούρας (68' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (81' Ντουρμισάι).

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67' Πάρντο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (87' Σεμπά), Ντομίνγκες (77' Καμπιάσο), Ιντέγε.

Γκολ: 63' Ρισβάνης / 56' Ντομίνγκες, 73' Πάρντο, 80' Ιντέγε

Κάρτες: 9' Οικονόμου, 58' Βιγιάλμπα, 86' Σιώπης / 36' Σαλίνο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γκολ και θέαμα στη Νέα Σμύρνη

Αντίθετα με τους περισσότερους αντιπάλους του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Πανιώνιος δεν είχε καμία διάθεση να κλειστεί στο καβούκι του και να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά και να εκμεταλλευθούν το ανοιχτό γήπεδο όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Η εύρυθμη ανασταλτική λειτουργία φυσικά και παρέμενε προτεραιότητα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τους παίκτες του πάντως να επιχειρούν να βγουν πρώτοι στη μπάλα και όχι να περιμένουν τους αντιπάλους τους.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει το δικό του στυλ παιχνιδιού, με τους Ντομίνγκες, Φορτούνη να αλλάζουν θέσεις και ρόλους στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή μπάλας (67% έναντι 33% των "κυανέρυθρων"), κέρδιζαν σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό μετά το 20λεπτο, ωστόσο δυσκολεύονταν να πατήσουν την περιοχή του Διούδη με αξιώσεις.

Περισσότερο με μακρινά σουτ των Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και Κασάμι προσπάθησε να απειλήσει ο Ολυμπιακός, με τον Ιντεγέ να φαντάζει πολύ μόνος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στη Νέα Σμύρνη, σε ένα 45λεπτο με καλό ρυθμό αλλά λίγες φάσεις. Για τον Πανιώνιο ο Βιγιάλμπα είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στην κόντρα στο 20', ενώ οι Πειραιώτες είχαν την δική τους φάση στο 14', όταν ο Ιντέγε πάνω στην κίνηση δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του από γύρισμα του Ντουρμάζ.

Κορυφαία στιγμή του ημιχρόνου αυτή του 39ου λεπτού, όταν από κόρνερ του Φορτούνη ο Ιντέγε στο πρώτο δοκάρι έκανε το γύρισμα και ο Κασάμι στο δεύτερο με κεφαλιά ψαράκι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Σλάλομ του Φορτούνη και 0-1

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το ξεκίνημα της επανάληψης και αυτό οφείλεται στην επιλογή του Πανιωνίου να οπισθοχωρήσει στο γήπεδο, περιμένοντας πλέον τους "ερυθρόλευκους" στον χώρο του κέντρου. Οι Πειραιώτες είχαν πλέον τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο η δυσκολία στην παραγωγή φάσεων παρέμενε.

Μέχρι το 56ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ιντέγε, μπήκε στην περιοχή και αφού άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του, σέρβιρε σε κενή εστία στον Ντομίνγκες για το 0-1. Γκολ που ορθώς μέτρησε, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, καθώς ο Αργεντίνος καλυπτόταν από τον Χατζηισαΐα.

Στα ίσα το ματς με Ρισβάνη

Το μομέντουμ του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό, όμως μια στιγμή αδράνειας στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή για να φέρουν οι γηπεδούχοι στα ίσα το ματς.

Ο Μπακασέτας από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ρισβάνης, ανήμερα των γενεθλίων, σκόραρε ανενόχλητος με το κεφάλι για το 1-1 στο 63'. Ο στόπερ του Πανιωνίου πήδηξε ολομόναχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρομπέρτο.

Ξανά μπροστά με Πάρντο ο Ολυμπιακός

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Ολυμπιακό να ανεβάσει ρυθμούς και την πίεση του προς την εστία του Διούδη. Αρχικά το πλασέ του Μιλιβόγεβιτς από γύρισμα του Ντουρμάζ κόντραρε στα σώματα, ενώ ο Σαλίνο από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Πάρντο.

Στο 73' η δεκάλεπτη πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε, όταν μετά από σουτ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Διούδη, οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Πάρντο από κοντά έδωσε ξανά προβάδισμα (1-2) στους "ερυθρόλευκους".

"Κλείδωσε" το τρίποντο με Ιντέγε

Ο Ρομπέρτο στο 78' πρόλαβε την εφόρμηση του Ανσαριφάρντ και έδιωξε με τα πόδια. Δύο λεπτά αργότερα ο Πάρντο από δεξιά τροφοδότησε έξοχα τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα γλυκά να αναπαυθεί χαμηλά στην δεξιά γωνία του Διούδη. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου και ο Ολυμπιακός έκανε το "16 στα 16" στην Super League φεύγοντας νικητής με σκορ 3-1 από τη Νέα Σμύρνη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο γκολ των Πειραιωτών. Εξαιρετικός συνδυασμός Πάρντο - Ιντέγε στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Νιγηριανό να τελειώνει ιδανικά τη φάση, εισπράττοντας μάλιστα τα χειροκροτήματα από μερίδα του κόσμου των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής

Κράτησε καλά το ματς ο Δημητρόπουλος, χωρίς να αποφύγει ορισμένα λάθη που πάντως δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη. Σωστοί οι βοηθοί στις κρίσιμες φάσεις, συνολικά δεν απέφυγαν κάποιες λανθασμένες υποδείξεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Πάρντο κλέβει τον τίτλο από τον Ντουρμάζ. Ο Σουηδός ήταν πολύ καλός σε όλο το ματς, αλλά ο Κολομβιανός μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε για το 1-2 και έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ του Ιντέγε που ουσιαστικά έκρινε το ματς υπέρ του Ολυμπιακού.

Μας άρεσε

Ο Μανώλης Σιώπης. Με μακρά θητεία στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο Έλληνας μέσος έχει βρει την Ιθάκη του στη Νέα Σμύρνη, όπου πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Πρόσθεσε άλλη μια κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς στάθηκε εξαιρετικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, καλύπτοντας χώρους και αντιπάλους με επιτυχία τις περισσότερες φορές, ενώ είχε σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Δεν μας άρεσε

Αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα ο Ολυμπιακός, κυρίως εξαιτίας έλλειψης συγκέντρωσης. Σιόβας και Ντα Κόστα δεν απέφυγαν κάποια εύκολα λάθη, ενώ συνολικά ήταν πολύ κακή η αντίδραση των Πειραιωτών στο γκολ του Ρισβάνη, που πηδά... εκκωφαντικά μόνος του μέσα στην καρδιά της περιοχής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ