STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παράταση μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΟΦΗ

Παράταση μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΟΦΗ
ΟΦΗ INTIME SPORTS

Μεσοβέζικη λύση από την Super League που αποφάσισε να δώσει λίγες ακόμα ώρες διορία στον ΟΦΗ για να μπορέσει να παραμείνει στο πρωτάθλημα. Διαφώνησαν Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός.

Παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League συνεδρίαζε για περισσότερες από πέντε ώρες τελικά δεν κατάληξε σε μια οριστική λύση για την αποβολή ή μη του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα δίνοντας μια μεσοβέζικη λύση και κάποιες ώρες παράταση στους Κρητικούς.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δοθεί διορία στον ΟΦΗ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (14/1) και συγκεκριμένα μέχρι τις 12.00μ.μ. ώστε να διευθετήσει τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται χρήματα. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται με τους Γεωργίου, Ταυλαρίδη και Ρόβα.

Όπως έλεγαν μάλιστα από τον ΟΦΗ υπάρχει συμφωνία ήδη με κάποιους παίκτες και απομένουν ορισμένοι που θα πρέπει να πουν και αυτοί το "ναι", ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στον ορισμό και την διεξαγωγή του αγώνα. Αν όμως στον ΟΦΗ δεν τα καταφέρουν, τότε δεν θα οριστεί το ματς με τον Παναιτωλικό που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη το απόγευμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπέρ της απόφασης αυτής, δηλαδή της διορίας, τάχθηκαν 13 ΠΑΕ, καθώς μόνο τρεις ψήφισαν κατά και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Παναιτωλικού, Ξάνθης και Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο δικηγόρος του ΟΦΗ ο κ. Κατσίκης εξέφραζε την αισιοδοξία του κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Λίγκας ότι όλα θα γίνουν μέχρι την λήξη της διορίας και οι Κρητικοί δεν θα έχουν πρόβλημα να αγωνιστούν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Μανουσάκης υπέγραψε ενώπιον όλου του διοικητικού συμβουλίου πως ο ΟΦΗ παραιτείται από την προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει και με την οποία προστατεύεται από τους πιστωτές του, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει άλλο ένδικο μέσο εναντίον της Super League στο μέλλον.

Στις δηλώσεις του ο δικηγόρος Βασίλης Κατσίκης τόνισε: «Πήραμε διορίαμέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι να εκπληρώσουμε όλα τα προαπαιτούμενα για να συμμετάσχουμε κανονικά στο πρωτάθλημα. Αρχικά να αποσύρουμε την προσφυγή μας. Από εκεί και πέρα ήδη οι παίκτες οι περισσότεροι έστειλαν φαξ στην Σούπερ Λίγκα ότι αποσύρουν τις προσφυγές και ελπίζω να το κάνουν και όλοι. Έτσι κι αλλιώς προς όφελος των παικτών είναι αυτό γιατί αν δεν υπάρχει ΟΦΗ θα χάσουν κι αυτοί τα δικά τους χρήματα».

Η σχετική ανακοίνωση της Super League ανέφερε: "Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ και 3 κατά (μειοψήφισαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και Skoda Ξάνθη), όπως ανακληθεί ο ορισμός του αγώνα Παναιτωλικός-ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, πλην αν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου 2015 η ΠΑΕ ΟΦΗ προσκομίσει όλα τα εκ του νόμου απαιτούμενα έγγραφα από τα οποία θα αποδεικνύεται η ικανοποίηση των οφειλών της προς ποδοσφαιριστές".

Υπέρ Γκιρτζίκη οι περισσότερες ΠΑΕ

Από εκεί και πέρα σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην Super League ειπώθηκε ότι οι περισσότερες ομάδες είναι υπέρ της εκλογής του Γιώργου Γκιρτζίκη στην προεδρεία της ΕΠΟ, πλην φυσικά των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ που έχουν εκφράσει ακόμα και με ανακοινώσεις τους το γεγονός ότι δεν τον στηρίζουν, αλλά και της Βέροιας.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό μετά την συνεδρίαση της Λίγκας η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο πρωτάθλημα Κ-17 θα συμμετέχει στο αντίστοιχο Champions League της επόμενης σεζόν.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ