ΟΦΗ

Όλα ή τίποτα την Τρίτη για τον ΟΦΗ

Όλα ή τίποτα την Τρίτη για τον ΟΦΗ
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Την Τρίτη (11/2) τα σπουδαία στον ΟΦΗ σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της διεξαγωγής, ή μη, του αγώνα με τον Ατρόμητο. Τι αναφέρει το ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στην εκδίκαση της Τετάρτης (4/2).

Έφεση έκανε η ΠΑΕ ΟΦΗ ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο δεν διεξήχθη εξαιτίας των οφειλών της ΠΑΕ στους Ισπανούς Χόρχε και Ζόρντι Λόπεζ. Η εκδίκαση έγινε την Τετάρτη (4/2), αλλά η απόφαση θα βγει την Τρίτη (11/2).

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΟΦΗ ήρθαν σε σφοδρή αντιδικία με τη Superleague στην εκδίκαση της έφεσης, όπου το παρών δεν έδωσε εκπρόσωπος της ομάδας του Περιστερίου. Στην ομάδα του Ηρακλείου ανέφεραν πως δεν τηρήθηκε ο ΚΑΠ. Από τη στιγμή που η ενεργοποίηση της ποινής έγινε το βράδυ της Τετάρτης (28/1) και το ματς με τον Ατρόμητο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (1/2), δεν τηρήθηκε το πενθήμερο που ορίζει ο ΚΑΠ, ώστε να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες προέκυψαν. Πέρασαν δηλαδή τέσσερις μέρες.

Δεν πατάει μόνο εκεί ο ΟΦΗ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι νομικοί της ΠΑΕ, κακώς οι Ισπανοί ζήτησαν την ενεργοποίηση ημέρα Τετάρτη (28/1) βράδυ. Βάσει νόμου θα έπρεπε οι παίκτες να ζητήσουν ενεργοποίηση την τρίτη εργάσιμη Δευτέρα του μήνα. Θα έπρεπε δηλαδή να το πράξουν, ας πούμε, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και όχι Τετάρτη βράδυ. Αφού δεν το έπραξαν τότε, είχαν το δικαίωμα να το κάνουν την επόμενη τρίτη εργάσιμη Δευτέρα, άρα τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

Οι εκπρόσωποι της Superleague, ωστόσο, έκαναν διαρκώς ενστάσεις στα όσα υποστήριζε η πλευρά του ΟΦΗ. Από τη διοργανώτρια υποστήριζαν ότι η κίνηση των Ισπανών έχει να κάνει με το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο ΠΣΑΠ με τις ΠΑΕ και αφορά στη ρύθμιση των δόσεων. Ισχυρίζονταν ότι ο νόμος του μνημονίου είναι νεότερος και άρα υπερτερεί του ΚΑΠ. Οι Κρητικοί απάντησαν ότι αυτό θα είχε βάση μόνο εάν ήταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Το ζητούμενο είναι ότι ο ΟΦΗ πήρε παράταση για να καταθέσει υπομνήματα έως την Τρίτη (10/2), οπότε και θα βγει η απόφαση. Αν δικαιωθεί η ομάδα της Κρήτης, τότε θα πάρει πίσω τους 4 βαθμούς που αφαιρέθηκαν και ασφαλώς το ματς με τον Ατρόμητο θα γίνει κανονικά.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ