ΟΦΗ

Γκατούζο: "Το γήπεδο είναι η ζωή μου"

Γκατούζο: "Το γήπεδο είναι η ζωή μου"

Ο Τζενάρο Γκατούζο χαρακτήρισε σπίτι του το "Γεντί Κουλέ" και τόνισε πως είναι χαρά να δουλεύει με τους παίκτες που έχει στον ΟΦΗ. Τι είπε για τον έξαλλο πανηγυρισμό του στο γκολ του Πετρόπουλου.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χάβο που με καλωσόρισε στην Ελλάδα και να δώσω συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό που ήταν μια ομάδα που έπαιξε πολύ οργανωμένα και δεν άφησε κενούς χώρους.

Εδώ και δύο μήνες σκεφτόμουν αυτή τη μέρα επειδή σ’ αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ άλλαξε πολύ. Αλλάξαμε 8-9 παίκτες στην ομάδα.

Ο πρόεδρος και εγώ δουλέψαμε 24 ώρες τη μέρα και είχαμε επαφές με μάνατζερ για να φέρουμε παίκτες στην ομάδα έχοντας στο μυαλό μας το οικονομικό.

Ευχαριστώ τους παίκτες. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού. Βλέπετε ότι τα μαλλιά μου έχουν ασπρίσει λίγο. Ο δρόμος τώρα ξεκινά. Ευχαριστώ τους παίκτες.

Θέλω να έρχονται στο προπονητικό κέντρο και να προσπαθούν πολύ", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός τεχνικός μετά το 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, και συνέχισε:

"Στο τελευταίο φιλικό με τον Πλατανιά είχαμε το ίδιο στιλ. Το παιχνίδι μας είναι πλέον διαφορετικό. Τέσσερις-πέντε παίκτες ενσωματώθηκαν στην ομάδα τις τελευταίες 20 μέρες. Στην Ολλανδία αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους.

Ήταν σημαντικό ότι δε χάσαμε με μεγάλα σκορ, όμως το ματς με τον Παναιτωλικό ήταν επικίνδυνο. Έχει αλλάξει το στιλ και η προετοιμασία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δε θέλω να αλλάξω τη νοοτροπία των παικτών αλλά τον επαγγελματισμό τους.

Γκατούζο: "Το γήπεδο είναι η ζωή μου"
INTIME SPORTS

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Έχω παίξει 22 χρόνια ποδόσφαιρο και ξέρω ότι αν δεν τρως σωστά, αν δεν κοιμάσαι σωστά και δεν προσπαθείς καθημερινά δεν μπορείς να κάνεις σωστά πράγματα.

Βάζω πρώτα τους κανόνες σε μια ομάδα. Αν δεν υπάρχουν κανόνες δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά. Σήμερα μπορεί να ήταν χαρούμενοι αυτοί που έπαιξαν στον αγώνα όμως εγώ θέλω να δουλεύω με 25 παίκτες. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε όλοι ως ομάδα. Σε μια σεζόν υπάρχουν πολλά παιχνίδια.

Είναι χαρά να δουλεύω με τους παίκτες που έχω. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο 55 ποδοσφαιριστές.

Είναι εύκολο να πάω στον πρόεδρο και να του πω θέλω παίκτες, όμως έχω ευθύνη. Μπορεί να το θέλω όμως είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή. Η ομάδα δοκίμασε να επιτεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Είναι λογικό η τελευταία πάσα να είναι δύσκολη αν δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Ξεκίνησα πριν λίγο καιρό να παίζω με 3 αμυντικούς γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε έτσι και δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό.

Επιπλέον, ο Τζενάρο Γκατούζο αναφέρθηκε στον ξέφρενο πανηγυρισμό του στο φινάλε όπου μπήκε μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίσει μαζί με τον σκόρερ Πετρόπουλο ενώ υπογράμμισε ότι αισθάνεται σαν σπίτι του το γήπεδο του ΟΦΗ.

"Δεν άρχισα αυτή τη δουλειά για τα χρήματα. Μ’ αρέσει η μυρωδιά του γηπέδου και των αποδυτηρίων. Αυτή είναι η ζωή μου. Αυτή τη διέγερση που έχεις όταν παίζεις ποδόσφαιρο μπορείς να την αποκτήσεις μόνο με ναρκωτικά και αλκοόλ.

Γκατούζο: "Το γήπεδο είναι η ζωή μου"

Είναι δύσκολο να περιορίσεις τη χαρά σου, γι’ αυτό πανηγύρισα έτσι και ο διαιτητής μου είπε να φύγω. Έχω μόνο ένα πρόσωπο, μια προσωπικότητα που δεν αλλάζει. Δεν αλλάζω στιλ βλέποντας μια κάμερα.

Είναι δύσκολο να παίξεις ποιοτικό παιχνίδι. Μερικές φορές παίζεις μ’ αυτό το στιλ, μερικές φορές με ένα άλλο. Δεν είμαστε κολλημένοι μ’ αυτό το παιχνίδι. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε στη διάρκεια της χρονιάς.

Θα ήθελα και εγώ να παίξω σ’ αυτό το γήπεδο. Η αίσθηση μου κατεβαίνοντας από το πούλμαν ήταν ότι ήρθα σπίτι μου. Ένιωσα το Γεντί Κουλέ σπίτι μου. Όπως όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου. Με ταξίδεψε 25 χρόνια".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ