ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Πνιγμένη στα χρέη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πνιγμένη στα χρέη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Συνολικά χρέη ύψους 607 εκ. ευρώ έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους κακούς χειρισμούς της οικογένειας Γκλέιζερ.

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι μέσα στις δυο πιο γνωστές ομάδες του πλανήτη, να έχει αυξήσει τα κέρδη της από εμπορικά δικαιώματα και τηλεοπτικά έσοδα, όμως τα προβλήματα όπως φαίνεται την έχουν στριμώξει.

Την αποκάλυψη έκαναν αγγλικά δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως τα συνολικά χρέη αγγίζουν τα 607 εκ. ευρώ!

Αυτό το ποσό προκύπτει από τα δάνεια που έχει πάρει η οικογένεια Γκλέιζερ τα τελευταία έξι χρόνια, όπως και από τους λάθους χειρισμούς των εσόδων που έχουν μπει στα ταμεία.

Μάλιστα την Τρίτη ο οικονομικός διευθυντής του συλλόγου ανακοίνωσε πως οι ζημιές για το 2009-2010 αγγίζουν τα 125 εκ. ευρώ, ένα ποσό που αυξήθηκε κατά 80 εκ. ευρώ περίπου σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, λόγω της μη πώλησης ποδοσφαιριστών.

Η οικογένεια Γκλέιζερ προσπάθησε να πουλήσει τις μετοχές της σε γνωστό επιχειρηματία, όμως τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων των Αμερικανών.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι, καθώς η UEFA έχει ξεκαθαρίσει πως οι ομάδες σιγά σιγά θα πρέπει να τακτοποιούν τα χρέη τους ενόψει του Financial Fair Play.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ