ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Οι γκάφες στην αυτοβιογραφία του Φέργκιουσον

Οι γκάφες στην αυτοβιογραφία του Φέργκιουσον

Διαβάστε δέκα τρανταχτές γκάφες από τη γεμάτη λάθη νέα αυτοβιογραφία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ζήτησε συγγνώμη ο εκδοτικός οίκος στους αναγνώστες.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 45 λάθη έχουν εντοπιστεί ως τώρα στη νέα αυτοβιογραφία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μπορεί οι πωλήσεις να πηγαίνουν εξαιρετικά, όμως, η επιμέλεια του βιβλίου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τη Hodder & Stoughton, ο εκτελεστικός διευθυντής της οποίας έχει στείλει email σε αναγνώστες ζητώντας τους συγγνώμη.

Το συγκεκριμένο θέμα αποκαλύφθηκε από τη "Mirror", η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας και δέκα λάθη ως παραδείγματα. Αναλυτικά αυτά είναι τα ακόλουθα:

● Ο Φέργκιουσον λέει στο βιβλίο του ότι πούλησε τον Ολλανδό αμυντικό Γιαπ Σταμ στη Ρόμα, ενώ τον έδωσε στη Λάτσιο.

● Σύμφωνα με το βιβλίο οι Αργεντινοί Γκαμπριέλ Χάιντσε και Χουάν Σεμπαστίαν Βερόν είχαν μία διαμάχη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού με την Πόρτσμουθ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες στη Γιουνάιτεντ.

● Αναφερόμενος στο γκολ του Τζανφράνκο Τζόλα σε ένα παιχνίδι της Τσέλσι κόντρα στη Γιουνάιτεντ το 1997 ο Φέργκιουσον έχει έναν διάλογο με τον Μπράιαν Ρόμπσον στα αποδυτήρια. Μόνο που ο Ρόμπσον είχε πάει στη Μίντλεσμπρο από το 1994...

Οι γκάφες στην αυτοβιογραφία του Φέργκιουσον

● Ο Δανός τερματοφύλακας Πίτερ Σμάιχελ κλήθηκε να προωθηθεί στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα για το κύπελλο με αντίπαλο τη Γουίμπλεντον. Ο Ντένις Έργουιν τότε έπρεπε να μαρκάρει τον Τζον Φασάνου, ο οποίος.... δεν έπαιζε.

● Φέρνοντας στη μνήμη του την ημέρα που δόθηκε σε μία κερκίδα του "Ολντ Τράφορντ" το όνομά του, ο Φέργκιουσον λέει: "Οι παίκτες της Σάντερλαντ, Ο'Σέι, Μπράουν, Μπάρντσλεϊ και Ρίτσαρντσον, οι οποίοι προέρχονταν από τη Γιουνάιτεντ, ήταν χαρούμενοι". Ωστόσο, ο Ο'Σέι δεν ήταν στην αποστολή για τις "μαυρόγατες".

● Όλοι γνωρίζουν ότι ο Φέργκιουσον δεν είχε καλή σχέση με τον Ρόι Κιν. Ωστόσο, πέρασαν 12 χρόνια μαζί στη Γιουνάιτεντ και όχι 11 όπως αναφέρεται στο βιβλίο.

● Ο Ντε Χέα όντως έκανε ένα σοβαρό λάθος λόγω του οποίου ο Ντάνιελ Άγκερ σκόραρε τη σεζόν 2011-12. Μόνο που ο αγώνας ήταν για το κύπελλο και όχι για το πρωτάθλημα.

Οι γκάφες στην αυτοβιογραφία του Φέργκιουσον

● Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο χρηματιστήριο το 1991 και όχι το 1990 όπως ισχυρίζεται ο Φέργκιουσον στο βιβλίο του.

● Σύμφωνα με τον Φέργκιουσον ο Γιαπ Σταμ έπαιξε με τη Μίλαν κόντρα στη Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Champions League το 2007. Ωστόσο, ο Ολλανδός είχε αγωνιστεί κόντρα στους "κόκκινους διαβόλους" το 2005 στη φάση των "16".

"Ο Έντιβν (φαν ντερ Σαρ) έπεφτε σε όλα τα πέναλτι δεξιά εκτός από το προτελευταίο πέναλτι του Σάλομον Καλού, στο οποίο έπεσε αριστερά" αναφέρει ο Φέργκιουσον στην αυτοβιογραφία του σχετικά με τον τελικό του 2008 κόντρα στην Τσέλσι. Ωστόσο, ο Φαν ντερ Σαρ έπεσε αριστερά στις εκτελέσεις των Μπάλακ, Λάμπαρντ και Κόουλ και δεξιά σε αυτή του Καλού.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ