ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το Sport24.gr βρέθηκε στο θρυλικό "The Cliff", εκεί όπου ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά είδωλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προπονήθηκε με τον Άντι Κόουλ και έμαθε ποδόσφαιρο με τον τρόπο των "κόκκινων διαβόλων"! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Andrew Cole πριν από λίγες ημέρες συνάντησε τους τυχερούς νικητές της bwin, στο προπονητικό κέντρο "The Cliff", με σκοπό να τους μυήσει στα πολύτιμα μυστικά του αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια μια πρωτότυπης προπόνησης. Επιπλέον, εκπρόσωποι του προπονητικού team της Μάντσεστερ βρέθηκαν εκεί για να προπονήσουν τους συμμετέχοντες όπως ακριβώς κάνουν με τους "κόκκινους διαβόλους".

Ανάμεσά τους και ο Έλληνας νικητής, ο Βασίλης Ρ., ο οποίος κληρώθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές για να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ, μαζί με ένα ακόμα άτομο της επιλογής του και όλα τα έξοδα πληρωμένα και να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Εκτός από τους νικητές, στο "Cliff", ως καλεσμένοι της bwin, βρέθηκαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, μεταξύ αυτών και εκπρόσωπος του Sport24.gr! Πως ήταν λοιπόν αυτή η εμπειρία; Θα την αναλύσουμε διεξοδικά παρακάτω!

Το θρυλικό προπονητικό κέντρο "The Cliff", εκεί όπου ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά παίκτες-είδωλα όπως ο George Best, ο David Beckham και ο Andrew Cole άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και φιλοξένησε τους τυχερούς παίκτες της bwin που κατέφθασαν από όλη την Ευρώπη!

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Andrew Cole, ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας! Απόλυτα προσιτός και φιλικός, προσπάθησε να μεταφέρει στους θαυμαστές του τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και κυρίως το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Έχοντας πετύχει 229 γκολ στην καριέρα του ως επιθετικός, τα 93 με τη φανέλα της Μάντσεστερ (σε επίπεδο Premier League – 121 συνολικά), μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως ένας ζωντανός θρύλος!

Παράλληλα, μίλησε στους δημοσιογράφους και φυσικά στον απεσταλμένο του Sport24.gr, για τον Sir Alex Ferguson και το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα αλλά και για τη μεγάλη φετινή μεταγραφή του συλλόγου, τον Robin van Persie!

Αναλυτικά η περιγραφή της ημέρας:

  • Στις 8:00 το πρωί ήρθε το πούλμαν να μας παραλάβει από το σημείο συνάντησης. Λίγο αργότερα φτάσαμε στο θρυλικό "The Cliff" όπου μας υποδέχθηκε ο Andrew Cole και ο υπεύθυνος του προπονητικού κέντρου των Ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
  • Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων. Από το λόμπι στο γυμναστήριο, στη συνέχεια στα γραφεία των προπονητών (και μέχρι το 1999 του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον), στα παλιά αποδυτήρια, στην αίθουσα γεύματος και τέλος στα καινούργια αποδυτήρια όπου μπαίνοντας μας περίμενε μια έκπληξη. Για τον καθένα ξεχωριστά υπήρχε ένα σετ προπονητικών εμφανίσεων της Γιουνάιτεντ (φανέλα, σορτσάκι, κάλτσες, σαγιονάρες) και μια αθλητική τσάντα με πετσέτα της bwin!
  • Μόλις αλλάξαμε και βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες, περάσαμε στο εσωτερικό κλειστό γήπεδο των εγκαταστάσεων στο "Cliff" (υπάρχει και το ανοιχτό, κανονικών διαστάσεων με εξαιρετικό φυσικό χλοοτάπητα...) το οποίο έχει πλαστικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς σε άψογη κατάσταση.
  • Εκεί, πέραν του Άντριου Κόουλ, μας περίμεναν δύο ακόμη προπονητές της ομάδας, ο Κέβιν και ο Άντι. Χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ, κάθε προπονητής ανέλαβε από ένα με τον Άντριου Κόουλ να επιβλέπει, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος.
  • Ζέσταμα με μπάλα, ασκήσεις σε μορφή διατάσεων ξανά με μπάλα και στη συνέχεια εκπαίδευση στο πραγματικό ποδόσφαιρο από το πρώτο βήμα. Και ποιο είναι αυτό σύμφωνα με τους προπονητές της Γιουνάιτεντ; Ποτέ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν γίνεται ο ποδοσφαιριστής να είναι ακίνητος...
  • Η δεύτερη άσκηση είχε να κάνει και πάλι με την κίνηση, αλλά αυτή τη φορά στο χώρο. Η τρίτη άσκηση ήταν συνδυασμός τον δύο πρώτων και σε αυτή τη φιλοσοφία (που αφορά την τακτική) ήταν βασισμένο το πρώτο κομμάτι της προπόνησης.
  • Με τα γκρουπ να αλλάζουν πλευρές, περάσαμε σε διαφορετικό είδος εκπαίδευσης, που αφορούσε κυρίως το τεχνικό κομμάτι βελτίωσης των ποδοσφαιριστών. Και εδώ, οι γυμναστές της Γιουνάιτεντ έχουν εφεύρει ένα έξυπνο τρόπο για να ιντριγκάρουν κυρίως τα παιδιά των Ακαδημιών. Φέρνουν ως παράδειγμα τις χαρακτηριστικές κινήσεις των κορυφαίων παικτών τους, τις ονομάζουν ανάλογα και τις διδάσκουν! Με λίγα λόγια μαθαίνεις τα "ψαλιδάκια Νάνι" (σ.σ. εννοούν τις τρίπλες με τα πόδια να περνάνε γρήγορα πάνω από την μπάλα), την "προσποίηση Φέρντιναντ" (ο άσος της Γιουνάιτεντ προσποιείται πως θα δώσει την μπάλα με το ένα πόδι, το περνάει πάνω από την μπάλα και φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση) ή το "γύρισμα Σκόουλς" (κινείσαι προς μια κατεύθυνση και μόλις έρχεται ο αντίπαλος, ρίχνεις το σώμα μπροστά, προστατεύεις την μπάλα και την μαζεύεις με το άλλο πόδι αλλάζοντας πορεία)!
  • Ακολούθησαν κι άλλες ασκήσεις τεχνικής με την μπάλα και διάλειμμα 2-3 λεπτών προκειμένου να ασχοληθούμε με την κατάποση ενεργειακών ποτών και νερού... Βλέπετε, από τα 20 περίπου άτομα που έλαβαν μέρος στην προπόνηση, το πολύ 3-4 λέγονταν αθλητές. Οι υπόλοιποι, καταλαβαίνετε... Παρταλοκατάσταση! Τώρα εγώ σας τα λέω εν τάχει, αλλά γενικά το πρόγραμμα διήρκεσε κάνα 2ωράκι!
  • Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε ασκήσεις αξιολόγησης. Τέσσερα μικρά τέρματα (κανονικά με δίχτυα) σε ένα νοητό τετράγωνο και τέσσερις μπάλες στις γωνίες. Μέσα στο νοητό τετράγωνο ένα ακόμη, σχηματισμένο με τέσσερις κώνους. Έπαιρνες την μπάλα από τη γωνία, κοντρόλ με ταχύτητα μέχρι τον κώνο, ντρίμπλα και πλασέ προς το τέρμα. Η δοκιμασία ήταν με χρόνο 30''. Η αφεντιά μου ξεκίνησε εντυπωσιακά, με 3/3 (!), αλλά στο τέταρτο πλασέ είχα παραδώσει ψυχή και πνεύμα στέλνοντας την μπάλα άουτ...
  • Η δεύτερη άσκηση είχε μπάλα και οκτώ συνολικά ανδρείκελα, τοποθετημένα διαγώνια. Ξεκίναγες με ντρίμπλα περνώντας ανάμεσα στα πρώτα τέσσερα ανδρείκελα (ουσιαστικά σαν να ντριμπλάρεις αντιπάλους) και έφευγες με σπριντ (πάντα με τη μπάλα στα πόδια...) στα επόμενα τέσσερα που ήταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων. Εκεί ακολουθούσες το ίδιο μοτίβο μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος των 30''. Συνολικά 10 πρόλαβα να "γράψω" στη στατιστική μου, αλλά με φάγανε ένας Ιρλανδός (ψιλοάμπαλος αλλά πολύ γρήγορος...) και ένας Σκωτσέζος (παραδόξως μεγάλη παικτούρα!) που ξεπέρασαν 12 ανδρείκελα συνολικά. Προς υπεράσπιση μου, να πω πως ήταν καμιά 15αριά χρόνια μικρότεροι και ελαφρύτεροι από μένα!
  • Τελευταία δοκιμασία ήταν να στείλουμε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από απόσταση σχεδόν 20 μέτρων! Από όσους δοκίμασαν, μόνο δύο τα κατάφεραν. Μεταξύ τους όμως και ο Γιάννης, ο Έλληνας από τη Ρόδο που εργάζεται στην Κύπρο και βρέθηκε στο event μαζί με τη φίλη του Μαρίνα! Γενικά θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως η ελληνική "αποστολή" έκλεψε την παράσταση στο "The Cliff"! Ο συνάδελφος Κυριάκος Κίρτσος από τη Θεσσαλονίκη (αριστεροπόδαρος και τεχνίτης), ο νικητής του διαγωνισμού Βασίλης Ρ. (μπαλαδόρος ολκής) και η σύζυγος του Εύη (μας... ξεφτίλισε καθώς πήρε το βραβείο του παίκτη που προσπάθησε πιο πολύ και έδειξε διάθεση να μάθει!), ο Γιάννης (που πέτυχε το δοκάρι) και η Μαρίνα, και φυσικά ο υπογράφων ("αρχηγός" της αποστολής ήταν η κα Σοφία Βλάσση, συνοδός μας από την bwin την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και τη βοήθεια που μας πρόσφερε), αποσπάσαμε τα περισσότερα θετικά σχόλια των γυμναστών και του Άντριου Κόουλ!
  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατευθυνθήκαμε στα ντους και αμέσως μετά στην αίθουσα φαγητού, όπου οι επιλογές ήταν αρκετές και (παραδόξως) γευστικότατες. Φυσικά υπήρχε και μπύρα σε αφθονία... Μόλις τελείωσε το γεύμα, ο Άντριου Κόουλ και οι συνεργάτες του προπονητές μας υπέβαλαν σε ένα κουίζ που αφορούσε τον Άγγλο στράικερ και την ιστορία της Γιουνάιτεντ, προβάλλοντας σλάιντς μέσω προτζέκτορα. Ακολούθησε η απονομή διπλωμάτων και βραβείων, φωτογραφίες με τον Κόουλ (μας αποκάλυψε πως μετά από κάθε ματς οι παίκτες των "κόκκινων διαβόλων" τρώνε πάντα πίτσα!) και μια τελευταία έκπληξη... Μπαίνοντας στα αποδυτήρια για να πάρουμε τα πράγματα μας, αντικρίσαμε μια φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρεμασμένη πάνω από τη θέση μας, έχοντας γραμμένο το όνομα του καθένα και φυσικά ένα νούμερο. Το δικό μου ήταν το "10"! Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  • Λίγα λεπτά αργότερα αποχωρήσαμε από το "The Cliff", έχοντας ζήσει μια συγκλονιστική εμπειρία και φυσικά μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Λίγα λόγια για τη χορηγία

Η bwin, η μεγαλύτερη online πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος στον κόσμο και επίσημος εταίρος online gaming και στοιχηματισμού της Manchester United, υποδέχθηκε πριν λίγες μέρες στο Μάντσεστερ τυχερούς νικητές της από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τους προσέφερε μία μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία.

Στις αρχές της σεζόν 2012/13, η bwin υπογράφει χορηγική συμφωνία με την κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ιδρυθείς ως Newton Heath LYR F.C. το 1878, ο σύλλογος άλλαξε το όνομά του σε Μάντεστερ Γιουνάιτεντ το 1902. Από το 1986, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέλαβε την ομάδα. Υπό την ηγεσία του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε δώδεκα πρωταθλήματα Αγγλίας και πέντε Κύπελλα FA, καθώς και δύο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποδοσφαιρικοί θρύλοι όπως οι Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ ή Έρικ Καντόνα έπαιξαν όλοι σημαντικό ρόλο στην ιστορία του συλλόγου.

Ως "επίσημος εταίρος online gaming και στοιχηματισμού" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η bwin διεύρυνε το χορηγικό της χαρτοφυλάκιο στο χώρο του ποδοσφαίρου, το οποίο τώρα περιλαμβάνει τη συνεργασία, ως χορηγός φανέλας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπάγερν Μονάχου και την πρόσφατη εν λόγω συνεργασία με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δείτε τις φωτογραφίες από το event:

Η Εύη ποζάρει δίπλα στον Άντριου Κόουλ μαζί με το μετάλλιο της

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr με τον Άντριου Κόουλ

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι συμμετέχοντες στο event μαζί με τον Άντριου Κόουλ

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στα αποδυτήρια για τις ανάγκες της φωτογράφησης

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Άντι Κόουλ, με τον νικητή Βασίλη Ρ.

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι νικητές άλλων χωρών

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Άντι Κόουλ διαβάζοντας την ιστορία του "Cliff"

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το "10" το καλό!

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άψογος ο αγωνιστικός χώρος...

Μαθαίνοντας ποδόσφαιρο με τον τρόπο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ