ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Όταν ο Βαλντές ξέρει να εμπνέει

Όταν ο Βαλντές ξέρει να εμπνέει
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Βαλντές, ενέπνευσε τους παίκτες της U-21 με μια ιστορία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση (φωτογραφίες)

Ο Βίκτορ Βαλντές δεν είναι μόνο ένας καλός τερματοφύλακας. Έχει δεχτεί αρκετά "πυρά", για τα οποία βέβαια ευθύνεται και ο ίδιος σε ένα βαθμό, αλλά είναι και μια πολυσχιδής προσωπικότητα που ξέρει να μιλήσει λίγο διαφορετικά, να εμπνεύσει τους μικρότερους και να τους κάνει να σκεφτούν κάτι πέρα από τα τετριμμένα.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, μετά τον αγώνα της ομάδας U-21 της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λίβερπουλ όπου αγωνίστηκε και ο ίδιος (νίκη με 2-1), μετέφερε στους συμπαίκτες του την ιστορία ενός ανθρώπου και του παραπληγικού του γιου. Ο προπονητής της ομάδας, Γουόρεν Τζόις, έδωσε... χώρο στον Βαλντές να μιλήσει και να βγάλει έναν άκρως συναισθηματικό λόγο.

"Έχουμε συναισθηματικές ομιλίες την Παρασκευή και ο καθένας πρέπει να βρει τις δικές του πληροφορίες και να δώσει ένα λόγο. Ήμασταν στα αποδυτήρια και ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι. Τότε, είπε ότι ο Γουαρδιόλα συνήθιζε να το κάνει και ότι 1-2 φορές το επιχείρησε και ο ίδιος", ανέφερε αρχικά.

Ο Ρικ Χόιτ γεννήθηκε το 1962 και οι γιατροί είπαν στον πατέρα του ότι θα έμενε παράλυτος σε όλο του το σώμα και τον συμβούλεψαν να τον βάλει σε κάποιο ίδρυμα για να μπορούν να τον φροντίζουν κατάλληλα. Ο πατέρας του, Ντικ, δεν το σκέφτηκε ποτέ και τον μεγάλωσε μαζί με τους άλλους δυο γιους του στο σπίτι τους στη Μασσαχουσέτη, έχοντας την βοήθεια ενός υπολογιστή που θα επέτρεπε στον Ρικ να επικοινωνεί.

Όταν ο Βαλντές ξέρει να εμπνέει
© TEAMHOYT.COM

Μια μέρα, την άνοιξη του 1977, ο Ρικ επέστρεψε από το σχολείο και είπε στον πατέρα του ότι ήθελε να τρέξει σε φιλανθρωπικό αγώνα για έναν παίκτη του Lacrosse, ο οποίος έμεινε παράλυτος έπειτα από ατύχημα. Ο Ντικ έσπρωξε τον γιο του με την αναπηρική καρέκλα και ολοκλήρωσαν τον αγώνα μαζί. Αργότερα, το ίδιο βράδυ είπε στον πατέρα του: "Μπαμπά, όταν τρέχω, νιώθω ότι δεν είμαι ανάπηρος".

Αυτό ενέπνευσε για την δημιουργία της "ομάδας Χόιτ" που έχει τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και έχει ολοκληρώσει 1.108 αγώνες συμπεριλαμβανομένων 255 αγώνων τριάθλου και 72 Μαραθωνίους.

Όταν ο Βαλντές ξέρει να εμπνέει
© TEAMHOYT.COM

"Το παιδί ρωτάει τον πατέρα αν μπορούν να τρέξουν μαζί και ο πατέρας απαντάει 'ναι'. Μετά του λέει 'πατέρα, μπορούμε να κάνουμε τρίαθλο;' και το κάνουν. Οπότε, ο πατέρας τον σπρώχνει στον αγώνα και παλεύουν μαζί. Το νόημα είναι να μη λέει κανένας ότι δεν μπορεί, αλλά ότι μπορεί. Έπαιξα το βίντεο και ο Βαλντές μιλούσε κατά την διάρκειά του. Ήταν εκπληκτικό", ανέφερε ο Τζόις.

Ο προπονητής της U-21 ανέφερε ακόμα για τον Βαλντές πως στον αγώνα με τη Λίβερπουλ "ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος απ' αυτούς που έχουν παίξει και στην πρώτη ομάδα και μετά δόθηκαν δανεικοί, επιστρέφοντας πάλι σε υψηλό επίπεδο".

Όταν ο Βαλντές ξέρει να εμπνέει
© TEAMHOYT.COM

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ